Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Cvakanie motora, E36, 328i.
Mám E36, 328i, r.v.96, najazd. 245 tis. km. Olej vymenený minulý týždeň.
Začalo mi čosi cvakať v motore. Počuť to na voľnobeh z miesta vodiča, také jemné pravidelné klepanie/cvakanie ( úplne to pripomína diesel ). Po otvorení kapoty to ide pravdepodobne z priestoru medzi vzduchovým filtrom a blokom motora. Počuť to po zohriatí motora. S otáčkami frekvencia cvakania rastie, po ubratí klesá ( ale neprestane ). Po zvýšení otáčok na 4500 - 5000 ot/min to na chvíľu prestane, potom opäť začne. V BMW prevedená diagnostika, všetko OK. Motor ide podľa mňa rovnako, ako predtým ( mám na tom cca 5000 km najazdených ). Vanos aj hydroštely sú tiché.
Všimol som si ešte jednu vec na voľnobeh keď zapnem dig.klimu, alebo vyhrievanie zadného okna, začne mierne kolísať voľnobeh ( medzi 500 - 700 ot/min ).
Vedeli by si mi poradiť, prípadne ma naviesť na nejaké možnosti?
Dík za odpoveď.
Začalo mi čosi cvakať v motore. Počuť to na voľnobeh z miesta vodiča, také jemné pravidelné klepanie/cvakanie ( úplne to pripomína diesel ). Po otvorení kapoty to ide pravdepodobne z priestoru medzi vzduchovým filtrom a blokom motora. Počuť to po zohriatí motora. S otáčkami frekvencia cvakania rastie, po ubratí klesá ( ale neprestane ). Po zvýšení otáčok na 4500 - 5000 ot/min to na chvíľu prestane, potom opäť začne. V BMW prevedená diagnostika, všetko OK. Motor ide podľa mňa rovnako, ako predtým ( mám na tom cca 5000 km najazdených ). Vanos aj hydroštely sú tiché.
Všimol som si ešte jednu vec na voľnobeh keď zapnem dig.klimu, alebo vyhrievanie zadného okna, začne mierne kolísať voľnobeh ( medzi 500 - 700 ot/min ).
Vedeli by si mi poradiť, prípadne ma naviesť na nejaké možnosti?
Dík za odpoveď.
-
- Kontaktovat uživatele:
frank325i píše:a ten olej byl stejny???
Kúpil som auto so serviskou, po celý čas tam bol olej 5W/40, akurát značka oleja predtým bola LiquiMoly ( cca 5 posledných výmien ), ja som dal Mobil tiež 5W/40. Viskozitná trieda a všetky ostatné údaje a normy sú rovnaké.
Napísal som, že je po výmene oleja, lebo som ho vymenil a nevedel som čo spôsobuje ten klepot, tiež som si myslel, že to súvisí. Napokon to bol ten ventil, čomu som rád. Pravdepodobne len zhoda náhod, že po výmene sa prejavil aj ventil.
Inak dík za rady. A dík aj za celé fórum, je dobré ak je možnosť sa poradiť, príp. načerpať množstvo informácií.
-