Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW 316i Compact - chladící kapalina

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
BJ

#1 Příspěvek od BJ »

Zdravím vás.
Večer se mi utrhla umělohmotná příruba (jak je na motoru, nad filtrem oleje), na vracečce chladící kapaliny do nádržky. Tím pádem vytekla chladící kapalina a já už s červenou kontrol dojel domu (cca 1,5 Km).
Dnes jsem tam dolil nemrznoucí kapalinu a nastartoval.
Jen nevím, kde to odvzdušnit. Na vracečce už tekla voda zpět do nádržky střídavě s párou, odvzdušňovací ventilek sem měl povolenej, ale teplota podle kontrolky na přístrojovce držela na středu, ale pak začala i mírně stoupat a vůbec to netopilo. Z ventilku na odvzdušnění šla jen pára.
Nevíte co s tím?
Díky moc. :(
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pazdi »

máš odvzdušňovací šroub? (je nahoře vedle víčka na nalití kapaliny)...povolit...a lít vodu...jakmile z šroubku půjde aj voda...tak zavřít a projet...pak auto nech odstát, udělej to ještě jednou a je to...
BJ

#3 Příspěvek od BJ »

No ventilek jsem měl povolenej, ale šla jen pára, cca 5 minut. A z topení šel jen studenej vzduch.
Tím bych tipoval, že bude zavzdušněný topení?
Nebo je možný, že se to bude odvzdušňovat tak dlouho?
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pazdi »

normálně vypni auto nech to zchládnout...pak to otevři a dolejvej vodu dokud ti z tama pude vzduch, tak to lij...až poteče voda, tak přestaneš...odvzdušňuj s vyplým motorem :wink:
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xSAFA »

Hele jestli to nejde ani za mák odvzdušnit tak máš nejspíš v háji pumpu... Tím jak jsi to přehřál se nejspíš definitivně rozletěla plastová vrtulka a ted to vlastně ani nepujde odvzdušnit...
BJ

#6 Příspěvek od BJ »

Děkuju moc za odpovědi.
Už jsem to vyřešil. Auto topí nádherně a teplota motoru na modrý.
Jen to trvalo delší dobu.
Děkuju.
Odpovědět