Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46: ako poznam ze treba menit ramena?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
DominikB

#1 Příspěvek od DominikB »

Na poslednej servisnej kontrole v autorizovanom BMW servise mi technik casom odporucil vymenit ramena aj so silentblokmi a spojovacie tyce (tyce riadenia). Povedal, ze na to zatial netreba sahat, ze su OK, a mam sa s tym vratit az ked to zacne neskor klepat/buchat. Nevedel povedat, kolko asi km na tom este mozem najazdit, pretoze cesty v SR/BA su v havarijnom stave a bol by to celkom iny odhad ako keby sa jazdilo napr v DE.

Mozno je dolezite povedat, ze nejazdim prilis vela, a na znicenych a rozbitych cestach jazdim asi najpomalsie zo vsetkych okoloiducich vodicov (no, nechcem si za 2 mesiace roz*** auto na tychto SK/CZ offroad "cestach")

Co myslite, mam to uz menit hned teraz? Nic neklepe, nebucha. Su aj nejake ine priznaky, podla ktorych to pomaly budem citit? Chcel by som potom objednat ramena Meyle z DE.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xSAFA »

Pokud je při přejezdu nerovností podvozek tichý a auto se chová jak má tedy drží stopu apod. je měnění nějakých dílů vyhazování peněz. Jestli jsou na podvozku nějaké vůle ti řeknou v každém trošku slušném servise a nebo to můžeš různě pozkoušet i samodoma ale pokud se nic neozývá považoval bych to za OK.

S tím že na našich cestách odcházijou díly daleko rychleji než v zemích kde jsou cesty jak ze žurnálu se musí hold počítat :( :roll: Kolik podvozek ještě vydrží by ti musel říct nějaký věštec z kávové sedliny takto t těžko paušalizovat, záleží na cestách, stylu jízdy, kolech, rozměru pneu atd... ;)
FreeTree

#3 Příspěvek od FreeTree »

... přesně... pokud auto drží stopu a nikde nic netluče... srááááá* na to...
DominikB

#4 Příspěvek od DominikB »

Nič nebúcha, podvozok je pekne tichý, auto drží stopu.

Aj keď s tým držaním stopy to je variabilné a možno mätúce, pretože E46 ma citlivé a presné riadenie a na širokých pneumatikách a slovenských offroad mestských cestách sa o nejakej "stope" veľmi nedá hovoriť :? Keby ste videli takú Račiansku/Šancovú ul. v BA, tak tam stratí stopu a pláva aj Mercedes S (široký rázvor, vzduchový podvozok, mrtvé=komfortné riadenie) čerstvo z továrne - to je fakt offroad cesta...
lukasbu

#5 Příspěvek od lukasbu »

Já jsem to zjistil tak že se mi při brždění klepal volant.
Tehu

#6 Příspěvek od Tehu »

lukasbu píše:Já jsem to zjistil tak že se mi při brždění klepal volant.
jj nebo pri drobne podlouhle akceleraci na rovne silnici jdou vibrace do volantu...
Chaotik

#7 Příspěvek od Chaotik »

Když už je to tady, měl bych taky dotaz - je normální, že silentbloky na předních ramenech pouští ramena o kousek dozadu?? Brácha koukal, že to jde dozadu, když sem měnil kola a pak sme zjistili, že u obou to jde stejně. Přitom to není povolený a ty silentbloky vypadají vpohodě...
xxRobertoxx

#8 Příspěvek od xxRobertoxx »

Chaotik píše:Když už je to tady, měl bych taky dotaz - je normální, že silentbloky na předních ramenech pouští ramena o kousek dozadu?? Brácha koukal, že to jde dozadu, když sem měnil kola a pak sme zjistili, že u obou to jde stejně. Přitom to není povolený a ty silentbloky vypadají vpohodě...

Možná budu mluvit o něčem jiném než se ptáš, ale když budeš dotahovat-na doraz!! pravé přední kolo a kolo bude lítat dozadu, tak jsou špatné ty očka na ramenech a kastli. Jdou vyměnit.
Na druhém to poznáš podobně, ale při povolování-směr k zadnímu kufru!!
A okem to nepoznáš, nebo zajeď na STK a domluv se tam ať ti to na těch jejich mašinkách projede a budeš vědět o nápravách vše!!
Odpovědět