Mám následující "problém", spíš otázku zda-li to jde nějak nastavit.
Mám originál xenony včetně ostřikovačů světel. Když si krátce ostříknu čelní sklo, ostříknou se i světla. Někde jsem se dočetl, že světla se ostříknou když jsou rozsvícená. V ČR to znamá pokaždé.
Otázka zní: Dá se nějak nastavit aby se ostřikovaly světla pouze při dlouhém ostříknutí čelního skla a né při každém krátkém ostříknutí čelního skla?
mě to stříká hned při prvním ostřiku skla a pak někdy, asi po 5tém ostřiku, nepočítal jsem to. Je to leší než u omegy mě to dělalo při každém ostřiku, tak jsem si nechal dát extra tlačítko do kabiny. je to poměrně jednoduché a účiné. nádobka se tak rychle nevyprazdnuje.
ja mam E46 9/01 touring ... už je to facelift s xenonama a ostřikovačema
po nastartovani a asi i rozvícení(detailně jsem to nezkoušel).
světla a okno se ostřiknou po prvnim delšim podržení pačky na ostřikovače.. když to zopaknu ... spusti se jen ostřikovače okna
pokud do pačky jen kratce "cvrknu " svetla se neostriknou a funguji jen ostrikovace okna
Ostřikovač světel je řízen Hlavním modulem GM5 a pumpa ostřikovače je spínána přes externí (pro GM5 externí) relé. Pokud jsou zaplá světla (terminal 58 = stačí teda jen obrysovky) ostřik světel se aktivuje společně s ostřikem čelního skla. Jedna čistící operace sestává z dvou stříkacích cyklů. Po prvním použití se ostřik světel znovu spustí pouze po každém pátém ostříknutí čelního skla, ale nejdříve po třech minutách od předchozího spuštění. Časová prodleva a počítadlo ostřiků se vynuluje při vypnutí signálu R (Accessories, Radio)
Takže, jestli si s tím hrajete, tak ta tříminutová blokovací doba nadělá ve Vašem počítání trochu paseku
A abych odpověděl, jestli to jde přenastavit: Pokud vím ani běžně známým kódováním (nebo třeba v Car/Key memory) nejde tenhle parametr v GM5 nastavit/změnit.