Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

svetla e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Mirda328

#1 Příspěvek od Mirda328 »

Zdar, panove pasuji skla z faceliftovych svetel na parabolu s plastem svetel predfaces cocokou?

Zjednodusene, zda se da zamenit jen predni sklo z novejsich na starsi vcetne vymeny tech vnitrnich skel.
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od castro »

myslim že nejde vyměnit ani vnější a už vubec ne ty vnitřní.

Vnejší obdélníkové - pokud je to jiný výrobce tak jsou jinak umístěny ty zacvakávací packy

vnitřní skla - rozptylují světlo jinak než by měli...

taky jsem zkoušel dát do BOSH H7 s plastovejma seškvařenejma vnitříma sklama ty skleněný ze ZKV H7 a protože BOSH světla mají jinou parabolu a myslim že nemají clonku nad žárovkou tak to svítilo sice intenzivněji ale jakoby v tunelu před sebe.

ty vnější skla se dají myslim dokoupit i neorigo za slušný peníze, ty vnitřní nevim, asi těžko.

Jestli máš seškvařený vnitřní sklíčka, je asi lepší koupit celé nové světla třeba DEPO H7.

P.S. jestli dělaj problém sklíčka ( skleněný ) ze ZKV H7 na světlech H1 s čočkou nevim, to nemam vyzkoušený, třeba to bude v pohodě...
Mirda328

#3 Příspěvek od Mirda328 »

nene svetla mam super helly jen chci dat xenon a nechci to dat do paraboly H7 pac to hrozne oslnuje, chtel bych tam nacpat cocku, takze to asi vidim na starsi typ svetel s cockou
castro
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od castro »

mirda2 píše:nene svetla mam super helly jen chci dat xenon a nechci to dat do paraboly H7 pac to hrozne oslnuje, chtel bych tam nacpat cocku, takze to asi vidim na starsi typ svetel s cockou
mam xenony ve svetlech H7 ( ZKV ty mají clonku nad žárovkou ) a nikoho neoslňuju, svítí normálně tak jak mají..
Killca
Klubové ID: 1648

#5 Příspěvek od Killca »

castro píše:
mirda2 píše:nene svetla mam super helly jen chci dat xenon a nechci to dat do paraboly H7 pac to hrozne oslnuje, chtel bych tam nacpat cocku, takze to asi vidim na starsi typ svetel s cockou
mam xenony ve svetlech H7 ( ZKV ty mají clonku nad žárovkou ) a nikoho neoslňuju, svítí normálně tak jak mají..
ha ha ha, to ja teda asi tay nikoho neoslnuju
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Pete
Klubové ID: 1167

#6 Příspěvek od Pete »

Killca píše:
castro píše:
Jsi rošťák, mel by jsi se polepšit 8)
castro
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od castro »

Killca píše:
castro píše:
ty už máš normální světla nebo pořád ty americký shity?
Studna
Klubové ID: 1198

#8 Příspěvek od Studna »

Hele, když už se bavíte o těch světlech. Máte nějakej návod jak seřídit světla? Nechce se mi nikam jet a rád bych si to nastavil sám.
JIP

#9 Příspěvek od JIP »

Studna píše:Hele, když už se bavíte o těch světlech. Máte nějakej návod jak seřídit světla? Nechce se mi nikam jet a rád bych si to nastavil sám.
Tak to si budeš muset nejdřív koupit domů regloskop...
Studna

#10 Příspěvek od Studna »

JIP píše:
Studna píše:Hele, když už se bavíte o těch světlech. Máte nějakej návod jak seřídit světla? Nechce se mi nikam jet a rád bych si to nastavil sám.
Já jsem si to myslel, tak musim vyšetřit čas a zajet na stk :(
CZAirwolf

#11 Příspěvek od CZAirwolf »

Studna píše:
JIP píše:
Já jsem si to myslel, tak musim vyšetřit čas a zajet na stk :(
anebo seridit podle nekoho, kdo to ma uz serizene. kdyztak by to meli zvladnout i bezne autoservisy.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 80
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Světla seřizuju na zdi u zdejšího Lidlu. Předepsaný je sklon 1,2% a to znamená 12cm na každých 10 metrů. Najedu ke zdi, zapamatuju si na reklamě jak vysoko to svítí, couvnu o 10m a seřídím o 12cm níž. Na STK to mám na regloskopu přesně.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Killca
Klubové ID: 1648

#13 Příspěvek od Killca »

castro píše:ty už máš normální světla nebo pořád ty americký shity?
mam furt ty samy shity jako ty :-D mysim ze ve funkcnosti se xenonama jsou na tom hb4 a h7 dost stejne a ty tvy svetla oslnujou stejne jako moje, jen ty koukas do mych a neumis se divat tak te to sere, ale ja do tech tvych necumim, vim, ze oslnuji, ale je mi to jedno
si to serid podle rozumu tak aby to nesvitilo jinymu autu do skla, takze zpravidla aby svetlo svitilo tak nejak na spz, jinak krizovym sroubovakem na stredu svetla a na kraji jsou ozubeny kolecka na steling
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Studna

#14 Příspěvek od Studna »

si to serid podle rozumu tak aby to nesvitilo jinymu autu do skla, takze zpravidla aby svetlo svitilo tak nejak na spz, jinak krizovym sroubovakem na stredu svetla a na kraji jsou ozubeny kolecka na steling[/quote]

Jj, štelovat to umim, jen sem nevěděl jak to nastavit přesně, abych neoslňoval. Zhruba na ty spz to mám, jen ještě trochu poladit do stran, jedno mi svítí víc do prava. Májí se ty "kužele" světla v dálce potkat? Nebo je mám nastavit, aby svítily rovně před auto. Když jsem měl kdysi dávno opla, tak tam se dál od auta potkaly na středu.
JIP

#15 Příspěvek od JIP »

Já bych obětoval to kilo v servise nebo STK a v noci aspoň něco uvidím, když už ta E36 svítí tak blbě origo... :roll:
Studna

#16 Příspěvek od Studna »

JIP píše:Já bych obětoval to kilo v servise nebo STK a v noci aspoň něco uvidím, když už ta E36 svítí tak blbě origo... :roll:
Asi to bude nejlepší. Jinak já jsem dal světla H7 Depo, 6000k Xenony a svítí to luxusně. Odhadem min. o 50% víc.
JIP

#17 Příspěvek od JIP »

Studna píše:
JIP píše:Já bych obětoval to kilo v servise nebo STK a v noci aspoň něco uvidím, když už ta E36 svítí tak blbě origo... :roll:
Asi to bude nejlepší. Jinak já jsem dal světla H7 Depo, 6000k Xenony a svítí to luxusně. Odhadem min. o 50% víc.
A kamarádi tě mají rádi, jak jim to hezky pálí do xichtu, když jedou proti tobě, hm? Za xenony v parabolách bez čočky bych zavíral...přes den se to dá ještě přežít, ale v noci to je konec. Rozhodl jsem se, že takovým expertům to budu vracet dálkovýma... :evil:
Fízli za to dávají dvojku za technický stav...stačí že nemáš ostřikovače světel nebo automatickou regulaci výšky světel podle zatížení.
Přeju hladký průchod STK... :D
Studna

#18 Příspěvek od Studna »

Ostřikovače světel mám a nemyslim si, že to oslňuje. Několikrát jsem před ním jel a že by to svítilo bo oslňovalo nějeko víc než ostatní auta si nemyslim. Ty lampy mají clonku. Na stk je samo vyndám a na policii :mad: , rozhodně lepší vidět víc a tím být i víc v bezpečí a to mi za ty ušmudlaný 2 litry stojí.
Radim046
Klubové ID: 563
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Radim046 »

Měl jsem HID na E46 v bOSCH světlech bez clonky a bez čočky a vyndal jsem to protože jak tu někdo psal tak sice přes den je to v pohodě ale v noci to oslňuje a ještě horší to je když prší a to světlo se odráží od silnice.Sice za celou dobu co je mám na mě nikdo nebliknul ale auta co jedou předemnou jsou jak v rentgenu a to jsem si ty světla nechal seřidit na regloskopu a pak je ještě trošku snížil.Ale ten odlesk od parabol je mazec.Prostě to chce opravdu čočku.
A to že píšeš že ty chceš vidět a klidně zatahneš 2000 pokutu je sice hezký ale já osobně se bojim třeba toho že tim někoho oslnim a ten v tu chvili třeba srazí chodce co pujde u krajnice a mě pak bude někdo popotahovat 8)
Slid
Klubové ID: 1699

#20 Příspěvek od Slid »

JIP píše:
Studna píše:
A kamarádi tě mají rádi, jak jim to hezky pálí do xichtu, když jedou proti tobě, hm? Za xenony v parabolách bez čočky bych zavíral...přes den se to dá ještě přežít, ale v noci to je konec. Rozhodl jsem se, že takovým expertům to budu vracet dálkovýma... :evil:
Fízli za to dávají dvojku za technický stav...stačí že nemáš ostřikovače světel nebo automatickou regulaci výšky světel podle zatížení.
Přeju hladký průchod STK... :D
to budeš pálit i Volvu do ksichtu nebo Renaultu, atd. ty mají paraboly a výbojky D2R, víš proč jsou vůbec ostřiky na autě? Říká ti něco clonka ve světle, jako pokud někdo nemá clonku ve světle a narval je do paraboly tak samo je to něco jiného
Já mám také H7 Depa 6000K a origo ostřik světel a spokojenost.
Samo že čočka je úplně něco jiného, ale pokud někdo není vocas a má to vše seřízené tak je to ok. A policie ti řekne prd a na stk záleží na dotyčném.Raději se koukni jak oslňují origo auta viz octavieII to je šílenost.Kámošoj rve do ksichtu dálky každej druhej.
Odpovědět