Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E30 318iS, silné klepání z diferenciálu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
tigercz
Klubové ID: 1696

#1 Příspěvek od tigercz »

Zdravím, mám problém se svým iSem (E30 318iS rv1990), potřeboval bych poradit kde by mohl být problém.

Ozývá se mi zadní nápravy klepání, když se rozjedu a pustím plyn. Dělá to jenom při zpomalování bez plynu. Někdy to dělá i při rozjíždění. Dneska sem auto zvednul za zadek, zapnul motor a dal tam dvojku, tak to lehce dělalo i na volnoběh a když sem prošlápnul plyn, tak to dost silně při poklesu otáček na volnoběžné. Zvuk je úměrný otáčkám. Zkoušel sem rotačně lomcovat s kardankou sem a tam a je tam dost vůle. Kontroloval jsem takovej ten kříž na kardance a ten vůli nemá. Celé otáčení kardanu jde lehce.

Nevíte čím by to mohlo být? Že bych zítra pod to zase vlez a podíval se.

Díky moc za rady...

p.s.: dělá mi to od té doby, co jsem testoval brzdy - rozjel sem to na 80kmh a zašlápnul na podlahu. pak sem se chtěl normálně rozjet a od té doby mi to klepe :(
Killca
Klubové ID: 1648

#2 Příspěvek od Killca »

neklepou ti desticky? mas na nich takovy fixovaci pruzinky ze stran na brzdic? fakt to jde od diferu? treba kdyz brzdis, neprestane to klepani?
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
tigercz

#3 Příspěvek od tigercz »

Killca píše:neklepou ti desticky? mas na nich takovy fixovaci pruzinky ze stran na brzdic? fakt to jde od diferu? treba kdyz brzdis, neprestane to klepani?
Destičky to určitě nejsou, protože když sem měl zvednutej zadek, tak sem zkoušel sundat pravý kolo, abych tam pořádně viděl. Když mám zvednutej zadek, zapnutej motor a zařazeno dvojku, tak sem se zkoušel klackem opírat o různé součásti zadní nápravy a nejsilnější je to když se opřu o diferenciál, takže bude někde chyba v něm, nebo v kardance :cry: Chtěl jsem se právě někoho zeptat, když mám vůli v kardance...jestli by to nemohlo být tím, protože v křížích kardanu vůle není...ta vůle bude někde mezi kardankou a difem.

Děkuji za odpovědi
tigercz

#4 Příspěvek od tigercz »

up, prosím o radu :cry:
tigercz

#5 Příspěvek od tigercz »

up
Odpovědět