Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vibrace ve volantu při zatáčení?
- Lion
- Kontaktovat uživatele:
Objevil se mě ted u E36 takovej menši problémek, když zatočím doprava, tak citím ve volantu vibrace a zvuk od předního kola jakoby " Du du du du du ". Když jedu po pěkným povrchu rovně, tak mírně taky, ale to skoro neni ani poznat. Jen když zkusím udělat esíčka, tak to začne dělat. Zkontroloval sem jestli nechybí na předních Alu závažíčka a nechyběly, rovněž jsem koukl na kolo jestli někde neni nakopnuty, ale nebylo. I jsem dal kola jiný a dělalo to stejný. Gumy mám funglovky, takže nikde žádná ploška. Napadlo mě jestli by to nemohlo dělat třeba ložisko? Co myslíte? Může todle dělat blbý ložisko, že když zatočím volantem např. doprava, tak v tom začně vybrovat a dělat ty zvuky Du du du du du..? 

Lion píše:No pokud by to bylo tohle, tak by to bylo dobrý. Takže ložisko můžu rovnou vyloučit? Jinak předběžně by se jednalo o jaký čísla na obrázku níže?
Ahoj,ja mel podobny problem a to ze nad 120km/h pri levotocive zatacce mi strasne lital volant ze strany na stranu tak sem to zvednul na zvedak a koukam cep č.19 uplne vymlacenej takze mel vuli jen do jedne zatacky,tak bych se naklanel spis k tomu.Jinak delal sem si to sam pred dilnou ve dvou lidech a jelikoz ten cep musis vylozene zalisovat tak pokud nemas trosku zrucnosti,omocnika a poradnej stahovak s palici tak se ti to vyplati dat do servisu...kdyz spocitas cas dvou lidi stravenej u toho 4 hodiny tak je lepsi si to nechat udelat....jinak čp me stal co si matne pamatuju zhruba 650kč.Hodne stesti a brzy to vymen pokud to bude ono.Pac sem s tim jednou jel 200 km/h (nevedel sem ze je v haji) a malem sem se rozsekal.....je to zradny.
- Lion
- Kontaktovat uživatele:
Jojo určitě bych to nechal dělat v servisu, vyměnovat to doma je vcelku porod. Jinak asi vím od kaď vítr vane, teď jsem si vzpomněl, že jsem minulej týden v 90° zatáčce při vytočeným pravým kole vlítnul do jedný díry na silnici jen se to zamlelo a ještě ten den sem to zpozoroval. Takže se zřejmě tímhle důsledkem urval nějakej z těch silentbloků. To by asi mohlo být ono, že? 

Lion píše:To je vlastně, když na to koukám, repase celý přední nápravy.Cca 20 000,-Kč i s prací. (třeba to bude míň, ale známe servisy).
Ja to dělal kompletně sám a vyšlo mě to taky na 20 000,-. Akorát že jsem v tom měl ještě kosti stabíku, Mkové silentbloky ramen, komplet uložení tlumičů, péra+tlumiče -40/-30 Supersport a 18´ kola s jetýma gumama, takže za 20k v servisu by to byla pěkná zlodějina

Čep do ramena Moog mě v mj auto vyšel kolem 350,-/ks, tyčka řízení i s čepem cca 1100,-/ks, M-silent taky 350,-/ks ... a není to žádný Starline

na emko to nebude tak levny asi, ale mysim ze 20 snad ne, ja menil pred zimou ty cepy rizeni bez tycek a krajni cepy a silenty ramene a vyslo me to celkem asi na 7 nebo 8 tisic, takze plus ty stredovy cepy na rameni rekneme 1500 a ty cepy rizeni plus ta prodlouzena tyc to je neco mysim plus taky 2jku, takze celkem do 12-13 tisic je strop
mi to delali v bmw za 4ku za praci a kdyz sem se pak ptal typka v neorigo bmw servisu tak by si vzal 3jku, takze vsechno se da jeste zlevnit, ale nevim jak by to pak bylo s kvalitou, ale na nalisovani cepu snad nic neni, kdyz mame pripravky, ted uz bych si to udelal vsechno sam, ale v ty dobe sem byl peknej newbie
mi to delali v bmw za 4ku za praci a kdyz sem se pak ptal typka v neorigo bmw servisu tak by si vzal 3jku, takze vsechno se da jeste zlevnit, ale nevim jak by to pak bylo s kvalitou, ale na nalisovani cepu snad nic neni, kdyz mame pripravky, ted uz bych si to udelal vsechno sam, ale v ty dobe sem byl peknej newbie
vlevo je matal
a vpravo Killca 

- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Lione nechci tě strašit ale nemusí to být čepama. Jeden kamoš měl stejný problém že to chvělo volantem jen na jedné straně ..... kola se vyloučily a nakonec se vyměnily všechny čepy a silentbloky nicméně se to nezměnilo... reálně už zbývalo jen řízení/servo. Auto pak prodal takže nevím jak to dopadlo a proto prosím až na to přijdeš aby jsi mi dal vědět. Docela mě zajímá čím to bylo

Čau, dělám auta a sám mám E36, jestli můžu poradit tak do neoriginál krajních čepů ramene už bych v životě nešel. Už jsem si je tam dal 2krát a je jedno od který značky a pokaždý tak po roce se urvou ze silenbloku. Teď jsem si objednal originál a nejsou zas tak drahý cca20 euro bez DPH. ostatních čepů bÿch se nebál, ale nejakou rozumnou značku, mám to vyzkoušený. Zatím čau.
_peper píše:Shodou okolností řeším teď totéž co Lion, při zatáčení slyším klepání a občas když přejedu díru taky. Není to tak strašný jako když je v háji silentblok ramene nebo stabilizátor od řízení, to jsme měl loni![]()
Špatný čep ais okem nepoznám? Bude to chtít nějakou páku a zalezt pod auto co?
jo to presne bude potreba, poklepat, zatahat, zapacit a pak neco mozna uvidis
vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
- Kontaktovat uživatele:
Lukys318is píše:No ted tu mam taky nekde tema... Zatacim do leva a vibruje mi volant a jakoby se klepe predni pravy kolo. Ale jen pri mirne zatacce do leva, taky nevim
ted koupim cepy a silentbloky, sem zvedavej kolik za to... na celej predek, tak doufam ze to problem vyresi
tohle dela slavkovi na fabii nakoply kolo, tak treba se uz to naparany kolo u tebe ozvalo, muzes zkusit jina kola
vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
- Kontaktovat uživatele:
Killca píše:Lukys318is píše:No ted tu mam taky nekde tema... Zatacim do leva a vibruje mi volant a jakoby se klepe predni pravy kolo. Ale jen pri mirne zatacce do leva, taky nevim
ted koupim cepy a silentbloky, sem zvedavej kolik za to... na celej predek, tak doufam ze to problem vyresi
tohle dela slavkovi na fabii nakoply kolo, tak treba se uz to naparany kolo u tebe ozvalo, muzes zkusit jina kola
Nezkusime to dneska na strahove? Mimochodem, tohle je prave to druhy kolo, co je v cajku