Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
M3 e46
-
- Kontaktovat uživatele:
Vim ze uz se tu probirala hodnekrat, ale naposled uz je to dost dlouho a treba ma nekdo nove poznatky:) puvodne jsem chtel, vzhledem k tomu ze jsem s 330i e46 maximalne spokojeny, pockat az na e93 335i, ale to bude cekani na dlouho asi:o) a co jsem tak pokukoval tak E46 M3 uz jsou za hodne zajimave penize od pul mega tak jsem nahlodanej:o) K veci - nekde jsem zaslechl ze prvni M3ky kolem toho 2001 roku mely nejake problemy s motorem - nevim presne o co jde - nevite o tom neco? Udajne se musel menit cely motor.. Dal - jak je na tom tohle auto celkove se spolehlivosti po tech 7-8 letech provozu a 100-150K km? Samo se bavime o servisovanem a udrzovanem aute, nekoupil bych nejaky pelech..
Dalsi by me zajimala cena celkoveho servisu oproti normalni e46 - brzdy, spojka, oleje apod. "spotrebky".. Byl by to daily driver, prevazne popojizdky po meste, obcas streka mimo, celkove ca 15-20tis km rocne.. Samo bych moc rad M power, ale bojim se toho trosku:(
Dalsi by me zajimala cena celkoveho servisu oproti normalni e46 - brzdy, spojka, oleje apod. "spotrebky".. Byl by to daily driver, prevazne popojizdky po meste, obcas streka mimo, celkove ca 15-20tis km rocne.. Samo bych moc rad M power, ale bojim se toho trosku:(
-
No hodne bych si to rozmyslel.U M3 uz to neni jen o dolejvani oleje jako u 330Ci.Nejde tak o drazsi brzdy,ramena atd.Ale taky o Vanos,prevodovku,diferak.Co jsem treba cetl jak brzo odesel dif Koshovi nebo ze M3 maniac jel pro prevodovku do M3 (ale nevim jestli do e36 nebo e46)Mit v zasobe penize ze se muze neco posrat a muzu do toho dat z vyplaty v nejhorsim 20-30tis tak do toho jdu!Jinak ne.Nehlede na to ze 335i bude pristi rok uz taky za zajimave prachy.Ale zase turba atd.....Premyslim nad tim co Ty ale nemam na to.Takze az pro me bude e46 moc stara tak pujdu do E92 330Ci i kdyz to auto uz bohuzel nebude mit svoji povestnou hravost a predvidanost kdyz jedes na hrane a vis presne kolik si muzes jeste dovolit.Podivej se jeste na 911 od r 02-nahoru.Prej jsou spolehlive a kdyz jsem koukal na dily tak to taky neni zas tak hrozny.
-
- Kontaktovat uživatele:
Diablo330Ci píše:No hodne bych si to rozmyslel.U M3 uz to neni jen o dolejvani oleje jako u 330Ci.Nejde tak o drazsi brzdy,ramena atd.Ale taky o Vanos,prevodovku,diferak.Co jsem treba cetl jak brzo odesel dif Koshovi nebo ze M3 maniac jel pro prevodovku do M3 (ale nevim jestli do e36 nebo e46)Mit v zasobe penize ze se muze neco posrat a muzu do toho dat z vyplaty v nejhorsim 20-30tis tak do toho jdu!Jinak ne.Nehlede na to ze 335i bude pristi rok uz taky za zajimave prachy.Ale zase turba atd.....Premyslim nad tim co Ty ale nemam na to.Takze az pro me bude e46 moc stara tak pujdu do E92 330Ci i kdyz to auto uz bohuzel nebude mit svoji povestnou hravost a predvidanost kdyz jedes na hrane a vis presne kolik si muzes jeste dovolit.Podivej se jeste na 911 od r 02-nahoru.Prej jsou spolehlive a kdyz jsem koukal na dily tak to taky neni zas tak hrozny.
Nj to je presne co me zajima - je to u takhle "stareho" Mka asi trosku sazka do loterie co, pokud se posere neco z vyse zminenych tak to jsou castky v desetitisicich:( ad turba u 335 - no tam by to bylo samozrejme hodne novejsi auto ca kolem 50tis treba, krome toho tam ty turbiny zas netlaceji tolik ze by snad mohly neco vydrzet (pokud nebyl predchozi majitel dobytek). Tou 911 jsi myslel co?:o) Porsche jsou porad "trosku" jinde..

-
Jo musi se s tim pocitat.Ja vim u 330Ci ze kdyz nebude na neco prachy z tyhle vyplaty tak to vydrzi do dalsi!Protoze se to nesere.Nechci aby to vypadalo ze M3 je sracka poruchova!To ne!Akorat uz je to race motor atd.Jde o to ze aby jsi koupil peknou je to stejne 800tis z DE z malo kilometrama.To Porsche stoji 850tis ale podle me tam nebudes resit prevodovku dif atd.Prvni meli obcas problemy s vodou v oleji a musela se delat GO.Od r.02 Carrera S uz to ma vyresena a v testech TUV jsou jedni z nejspolehlivejsich.Ale zase ten servis no:(Ale treba se srat nebude...Tezko rict a taky premyslim o nejakejch konich akorat na to porad nemuzu prijit.335i bude tezky GT ktery vazi snad 1615Kg a radu e46 v zabavnosti nahradila prej 130i ale hatchback.Nic hezkyho to neni zase:(Je to fakt tezky co dal:(
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Diablo330Ci píše:Jo musi se s tim pocitat.Ja vim u 330Ci ze kdyz nebude na neco prachy z tyhle vyplaty tak to vydrzi do dalsi!Protoze se to nesere.Nechci aby to vypadalo ze M3 je sracka poruchova!To ne!Akorat uz je to race motor atd.Jde o to ze aby jsi koupil peknou je to stejne 800tis z DE z malo kilometrama.To Porsche stoji 850tis ale podle me tam nebudes resit prevodovku dif atd.Prvni meli obcas problemy s vodou v oleji a musela se delat GO.Od r.02 Carrera S uz to ma vyresena a v testech TUV jsou jedni z nejspolehlivejsich.Ale zase ten servis no:(Ale treba se srat nebude...Tezko rict a taky premyslim o nejakejch konich akorat na to porad nemuzu prijit.335i bude tezky GT ktery vazi snad 1615Kg a radu e46 v zabavnosti nahradila prej 130i ale hatchback.Nic hezkyho to neni zase:(Je to fakt tezky co dal:(
tu 130,se podivej na kupe...me se libi mnohem vic nez hatch a je lehci o neco malo nez 3er a muze jet pekne urcite

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
No žeby u Porsche neodcházely motory nebo převodovky bych ani neřekl. Ted se o to zrovna zajímám a amaričtí majitelé mění kde co stejně jako u M3. Díly na Porsche jsou srovnatelné s BMW až na nějaké úlety jako spojka u GT3 za 30 000 a tak
Ale rozhodovat se mezi Porsche a BMW tak bych neváhal a odjížděl v tom malém přicmrdlíkovi s rozčapeným zadkem

Ale rozhodovat se mezi Porsche a BMW tak bych neváhal a odjížděl v tom malém přicmrdlíkovi s rozčapeným zadkem

Tak co se může pokazit se pokazí...A to jak u Porsche tak u M3.. Fakt je ten že kamarád má 911ku i M3 v jedné garáži a jediné co je stále v servisu tak BMW..Ne proto že by to byl aušus, ale M3 je opravdu dost specifická na ůdržbu a spousta kupců tomu nevěří dokud na to osobně nepřijdou..jak tady někdo napsal Race motor atd..Prostě vyžaduje podstatně víc jak 330i a to i jako NOVÁ..!!..A jako ojetá hlavně tu lepší výplatku.. 

Martyn píše:Hmm njn tak bohuzel.. Kazda socka (ja:) by si chtela vozit pozadi v Mku nebo porsche, ale bohuzel no...) pockam az spadnou e92/e93 na upgrade asi no:( safra jsem koukal po tech 911 a koukam jak spadly turba uz - uz od mega 2002 911 turbo wow:o)
No ale turbína jako každodenní vozítko není zrovna příjemné auto.

Dle mě je ideální 911 nebo 911s 996
-
- Kontaktovat uživatele:
kosh píše:Martyn píše:Hmm njn tak bohuzel.. Kazda socka (ja:) by si chtela vozit pozadi v Mku nebo porsche, ale bohuzel no...) pockam az spadnou e92/e93 na upgrade asi no:( safra jsem koukal po tech 911 a koukam jak spadly turba uz - uz od mega 2002 911 turbo wow:o)
No ale turbína jako každodenní vozítko není zrovna příjemné auto.Ne žeby nebylo fajn, ale bude to žrát jako starý Zetor
Tak samo, to by me ani nenapadlo, jen koukam ze uz zacinaji byt "dosazitelne" i opravdove dream cars:o) leda koupit turbo a k tomu filcku na denni jezdeni

Martyn píše:kosh píše:Martyn píše:Hmm njn tak bohuzel.. Kazda socka (ja:) by si chtela vozit pozadi v Mku nebo porsche, ale bohuzel no...) pockam az spadnou e92/e93 na upgrade asi no:( safra jsem koukal po tech 911 a koukam jak spadly turba uz - uz od mega 2002 911 turbo wow:o)
No ale turbína jako každodenní vozítko není zrovna příjemné auto.Ne žeby nebylo fajn, ale bude to žrát jako starý Zetor
Tak samo, to by me ani nenapadlo, jen koukam ze uz zacinaji byt "dosazitelne" i opravdove dream cars:o) leda koupit turbo a k tomu filcku na denni jezdeni![]()
Dosazitelne jestli mas mega a pul

cena/vykon,jizdni vlastnosti,pohodli.
Btw. taky se chystam na M3 E46 tak doufam ze me to auto nesezere.Treba budu mit stesti a motor me vydrzi.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
kosh píše:No žeby u Porsche neodcházely motory nebo převodovky bych ani neřekl. Ted se o to zrovna zajímám a amaričtí majitelé mění kde co stejně jako u M3. Díly na Porsche jsou srovnatelné s BMW až na nějaké úlety jako spojka u GT3 za 30 000 a tak
ty to s tou GT3 myslis nejak vazne

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
Nic s turbem nechci
to je neštěstí