jak nadpis napovídá, přestavuju, 1.6 M40 (1992) ven a na místo něj 318is M42 (1996), všechno na místě a zapojený, ale přesto mi točí jen startér, dál nic. Ben. čerpadlo nemá šťávu, ale funguje (odzkoušeno přes dráty). Je to jako by to dělal imobilizér, prej některý jednotky maj imobilizér v ŘJ? Poraďte někdo ..... díka
EWS je jednotka imobilizeru ktera komunikuje s DME - ridici jednotka motoru. Nejen ze se musi zapojit kopa elektriky, ale musi se sesynchronizovat imobilizer s konkretni jednotkou motoru na diagnostice. Nasledne se musi pouzit klic ktery ma cip pro imo vevnitr, s obycejnym klicem smuuuula. Tak trochu pakarna, ale vrta mi hlavou proc ses nezeptal ihned co te ceka a nemine.
matiz píše:EWS je jednotka imobilizeru ktera komunikuje s DME - ridici jednotka motoru. Nejen ze se musi zapojit kopa elektriky, ale musi se sesynchronizovat imobilizer s konkretni jednotkou motoru na diagnostice. Nasledne se musi pouzit klic ktery ma cip pro imo vevnitr, s obycejnym klicem smuuuula. Tak trochu pakarna, ale vrta mi hlavou proc ses nezeptal ihned co te ceka a nemine.
díky za info, jednotka bez toho by to vyřešila? nebo to nějak přemostit, přehrát jednotku?
dělali to kámoši na E30 a bez problému, ale tohle nám nějak uniklo
Ten systém EWS,jde z řj motoru odmáznout,vlastně se zálohuje jen datové pole a EWS se odmázne.Ale jde to jen na origo diagnostice Diss s vyšší úrovní přístupu.Ta stará jednotka se domnívám,že ti bude k ničemu ,protože motorová eletrika pro novější modely s EWS mají jiný štekr do řj motoru,jestli je to podobný jako u E 34 TDS..
veškeré díky za informace, teď to ještě přenést do reálu. Neví někdo na 100% že ty štekry jsou jiný Podle ETK je 93 stejný jak 96!? A nebo někoho, kdo zvládne výše popsaný postup odstranění EWS.
P.S: Prostě jsem se chytil na to, že BMW je o pár let dál oproti většině
Jestli to umi DIS, tak nejnazsi reseni je dovezt auto a prehrat ten soft. Nejmin prace a nejlacinejsi. Dobastlovat bych to nechtel, je tam snad 20 dratu.