Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Ložisko zadního kola podruhé

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
kabu
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od kabu »

Ahoj, pustil sem se konečně do výměny ložiska zadního kola u e36 z 92 roku. Vysvětlíte mi prosím někdo jak dostanu ven z ramena to pouzdro ve kterým je to ložisko uloženo? to je tam taky nalisováno nebu to je tak přirezlý??? Nebo to není vůbec pouzdro a je to součást ramena?!? Ze strany poloosy to vypúadá jako díl nějak zadělaný do ramena a ne jako jeho součát... Sem ztracem... Help me!!!
honzibmw
Klubové ID: 1257
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od honzibmw »

vylisujes naboj,vyndas pojistovaci krouzek,vylisujes lozisko(nekdy to tam trosku drzi)
kabu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od kabu »

honzibmw píše:vylisujes naboj,vyndas pojistovaci krouzek,vylisujes lozisko(nekdy to tam trosku drzi)
Takže musim sundat celý rameno a ten kroužek s ložiskem vylisovat a pak vylisovat ložisko a pak to všechno zase slisovat?!
PavelP

#4 Příspěvek od PavelP »

Jak píše honzi,vylisovat.Nemusí se vyndavat celý rameno.Bez přípravku se do toho ale nepouštěj.Je to poměrně jednoduchej jakoby stahovák a potom co je důležitý NATAHOVÁk.Protože někteří "montéři " do ložiska buší kladivem a je vlastně zkurvený zas.
PP
hoffmanek

#5 Příspěvek od hoffmanek »

Ahoj, měnil jsem ložisko zadního kola, ted se mi odtud ozejvá zvuk podobnej jako když se štrejchá guma o kov nevim čim to může bejt jsem v koncích, nevíte něco co s tím?
honzibmw
Klubové ID: 1257
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od honzibmw »

PavelP píše:Jak píše honzi,vylisovat.Nemusí se vyndavat celý rameno.Bez přípravku se do toho ale nepouštěj.Je to poměrně jednoduchej jakoby stahovák a potom co je důležitý NATAHOVÁk.Protože někteří "montéři " do ložiska buší kladivem a je vlastně zkurvený zas.
PP
je lepsi kdyz ho vyndas protoze tak drzi jako kurva.hlavne si take skontroluj v jakem stavu je naboj,nekdy je vydreny a pak v novem prokluzuje a dela to takovy divny zvuk jak kdyz neco nekde smejka.delam to normalne na lisu.kdyz budes mit venku rameno tak zkontroluj silenbloky,horni cep a jak vypada plech na pakny-novy stoji asi 300kc
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od George_D »

Ja nechtěl riskovat rozpad siláčů, tak jsme to ohřáli autogenem a zevnitř ložisko vybouchali, ale byl to fakt porod, dovnitř šlo naklepanim palicí přes starý kroužek s ložiska, stahovak ani natahovak nebyl, no už je to nějakej patek a zatim se tváří v pohodě :wink:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
kabu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od kabu »

Tak už to mam vyměněný... docela porod. Musel sem rameno vyndat protože mi nešla ven poloosa, tak sem lisoval i jí na lisu silou 15 tun + autogen, pak už ložisko šlo, akorát se musel odříznout kroužek z náboje, tam byl nějak napasovanej moc... ale porod to byl dobrej, až mi bude hrašit druhý ložisko tak to dam někam opravit :).... Jinak děkuji všem za rady.
hoffmanek

#9 Příspěvek od hoffmanek »

Náboj mam v řiti, co radíte nechat ovařit a vysoustružit? nebo raději koupit novej?. koukal jsem na origo a vyjde na 1300 bez dph, ví někdo o levnějším? Dík.
hoffmanek

#10 Příspěvek od hoffmanek »

Na novým ložisku jsem najel cca 100km, doufám že jsem ho neoddělal :(
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od castro »

hoffmanek píše:Náboj mam v řiti, co radíte nechat ovařit a vysoustružit? nebo raději koupit novej?. koukal jsem na origo a vyjde na 1300 bez dph, ví někdo o levnějším? Dík.
na ktzerý straně to máš?

já ted budu kupovat jetej náboj na levou stranu asi za 700,- , doufám že bude v pohodě... jinak jedině novej no..
Kdyby to byla pravá strana, tak ti ho mužu nechat poslat na dobírku třeba nebo se mrknout v jakym je stavu a dat ti číslo na prodejce...
hoffmanek

#12 Příspěvek od hoffmanek »

uka nebo dej kontakt . Dík
sadamcx65

#13 Příspěvek od sadamcx65 »

Zdravím, mám problém .... rozsypalo se mě ložisko na zadním levým kole a byl vydřený i náboj, tak jsem koupil nové ložisko SKF a náboj BMW ... dalo se to dokupy a v náboji je normálně hrk, vůbec nevím proč, ale je ... poloosa víc dotáhnout nejde, na silnici při nerovnostech ten zadek plave jako prase a při zatáčení doprava, když se ta strana zatíží ... tak zadek se neuvěřitelně rozvibruje... co je teda špatnýho? Že by to bylo vydřený i v rameni? E36 318is
Odpovědět