Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Výměna zadního okna kabrioletu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
3er_Cabrio_E36

#1 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

Zdarec,
protože mi vystřelil überrollschutz při natažené střeše a slída nebyla nejnovější, nevydržela a musím ji vyměnit. Tak jsem si u BMW koupil novou, že si ji vyměním (uchycení zipem), ale je v tom háček. Nejenže to není asi nejjednodušší, ale BMW k tomu nedodává všecko. Podle toho co jsem našel v "návodu" od BMW a ve světě, je třeba i lepidlo na přilepení látky pod gumový okraj okna kvůli utěsnění.
Takže mám dvě otázky do fóra:
1) Máte někdo s výměnou slídy zkušenosti?
2) Nevíte jaké to je lepidlo, čím nahradit, popř. "BMW číslo" ?

Díky předem za rady a pomoc :wink:
CZAirwolf

#2 Příspěvek od CZAirwolf »

Lepidlo ti neporadim, mozna bych nekde dohledal, co se da pouzit. S vymenou neni problem(znam presny postup), klidne kdyz se domluvime, ti s tim helfnu - stejne se casem chystam na to same, akorat jeste nemam tu slidu a hlavne...potrebuju vedet, zda se mi nevyplati uz to presit.
3er_Cabrio_E36

#3 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

Já na to extra nespěchám. Auto mám teď stejně v opravě a do konce sezony už moc času na ježdění asi nezbude. A na zimu dávat novou slídu jenom aby byla složená pod hardtopem mi přijde plýtvání. Ale uvidím až v provozu jak ta výměna bude akutní. Zatím jsem si sehnal hliníkovou pásku od pana 3M a praskliny zalepil.
S tím lepidlem jsem už prozkoumal dost stránek a žádný konkrétní název nebo specifikaci jsem nenašel. Mám strach ať mi to nejak "nesežere" tu gumu a látku i s impregnací. Z chemie jsem měl vždycky strach :oops:
Odpovědět