Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 330xD nestartuje -/ VYRESENO /

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
tripleTTT

#1 Příspěvek od tripleTTT »

Ahoj,
restim ted takovou chutovku. Skoncil jsem nekde na vylete u Sumperku. A prestalo startovat auto. Rikal jsem si, kdyby nahodou nekdo zkuseny poznal (ikdyz si iluze nedelam ) o co jde. :-D

330xD 2002 sedan.
Vsechno v pohode. Jel jsem s nim cca nekolik set km. Po ceste jsme zastavovali a v pohode. Prijel jsem zaparkoval, pak si ho jen kolegove nastartovali, aby si poslechli zvuk. Vypli a 30s a od te doby nejde nastartovat.
Vse nabiha, ale jak bych chtel nastartovat, ale nenaskoci. (je slyset motor jak se snazi aby naskocil, bohuzel nic. Neni to jako, kdyz nefunguje immobilizer). Nafta tam je, i dalsi dolita, kdyby spatne ukazoval ukazatel paliva. Auto ma asi 3tydny novou ridici jednotu. Sem tam , opravdu jen vyjimecne se nekdy auto naskocilo az na podruhe. Ale jen vyjmecne. Ten den jsem startoval as 5x a vse uplne v pohode.

Pri startovani, kdyz to clovek par vterin podrzi, tak sem tam probliknout nejake kontrolky DSC ci pasy nebo tak. To je vse , co mam.

Diky za jakou koliv pripominku :-D
Na odtah se vubec netesim ...
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

Zkus to jiným klíčem.To vypadá fakt na imobilizer.
cztomik

#3 Příspěvek od cztomik »

libovka píše:Zkus to jiným klíčem.To vypadá fakt na imobilizer.

bohuzel jak na potvoru tady zadni jiny klic nemam. :-/
humanic

#4 Příspěvek od humanic »

A co takovej tan plastovej klíč,podle toho ti udělaj novej,tušim. :wink:
cztomik

#5 Příspěvek od cztomik »

no vzhledem k tomu, ze kdyz otocim klicem a auto se toci (snazi startovat), tak bych rekl, ze to klicem neni. To by neudelalo nic , jen by to cvaklo.

Takze bude problem v privodu paliva. Je pravdepodobne, ze pumpa, co privadi palivo ze zadni casti auta nefunguje. :-/

Takze to mozna bude ten problem. Takze asi nepredpokladam, ze se bude jednat o odtah auta. :-/ ( asi na lane )
Killca

#6 Příspěvek od Killca »

no a naftovy cerpadlo ze by odeslo? bych mozna zkusil vytrhnout hadicku a zkusit nahodit, ale to by asi jednotka hazela chybu cerpadla nebo je mozny ze se nejak zaplavila jednotka, ta tvoje menena, ze na ni nateklo, takle znamyho auto startovalo jen v hezkym pocasi, protoze mel otevrenou diru na jednotku v prostoru motoru, tak zkusit den pockat a nechat vse nekde vyschnout

EDIT:nebo palivovy filtr
EDIT2:jo uz pises o cerpadle, tak to je asi ono, zkus na nej napojit 12V od baterky jestli nepojede a neni jen nekde strizenej kabel
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
libovka

#7 Příspěvek od libovka »

cztomik píše:no vzhledem k tomu, ze kdyz otocim klicem a auto se toci (snazi startovat), tak bych rekl, ze to klicem neni. To by neudelalo nic , jen by to cvaklo.

Takze bude problem v privodu paliva. Je pravdepodobne, ze pumpa, co privadi palivo ze zadni casti auta nefunguje. :-/

Takze to mozna bude ten problem. Takze asi nepredpokladam, ze se bude jednat o odtah auta. :-/ ( asi na lane )

Jenže BMW,točí motorem,ale nechytne když ho blokuje imobilizer.
cztomik

#8 Příspěvek od cztomik »

My jsme to ted zkouseli, teda sedacky venku nemame, ale nic jsme neslyseli. Je zvuk ze predu. ze zadu ne.

Odstat jsme ho nechali, ale nepomohlo to.

Kdyz mi nesel immobilizer, tak ani netocilo. Ted toci, tak si myslim, ze to je ti privodem paliva.
cztomik

#9 Příspěvek od cztomik »

Zitra zkusime zvednout zadek na obou stanach. (na zvedacich) ... doufam, ze nam neujede. Pak zkusime nastartovat. A pak to zkusime roztahnout ... "na dvojku" nebo si jeste ujasnime predny postup pri tom roztazeni .. :-)
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Jak jsem Ti říkal Tome po telefonu..
Zdenek má paušál nebo předplacený kredit? To byl dlouhý hovor :D
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

libovka píše:Jenže BMW,točí motorem,ale nechytne když ho blokuje imobilizer.

U E36 ani neťukne, startér netočí.
cztomik

#12 Příspěvek od cztomik »

Jawak píše:Jak jsem Ti říkal Tome po telefonu..
Zdenek má paušál nebo předplacený kredit? To byl dlouhý hovor :D

No to nevim co ma zdenek za pausal. Hovor to byl dlouhy, urcite mu to nahradim ;-)

JJ vsechno si pamatuju (doufam). Jdeme to zkusit natocit trosku naklonene. (jestli to pomuze (?) .Proste zvedem zadek. Jeste pritom parkrat natocime klicem.

Pak bych jeste zkusil nejaky sundat zadni sedacky a dostat se k tomu cerpadlu a "pohladit ho" :-)

Kdyz se to podarilo nastartovat, tak bych vyrazil hned na cestu do brna.

Kdyz ne, tak asi budeme tahnout. (mozna se nam podari sehnat i tyc)
Jeste dovezeme nahradni klice.

Ja ti pak napisu jak jsme dopadli.

Kdyby te treba neco napadlo nebo by jsi mel nejake info. Predem diky za jakoukoliv radu. ;-)

Staci me prozvonit, ja bych se hned ozval.
cztomik

#13 Příspěvek od cztomik »

pepi730 píše:sú tam 2čerpadlá-jedno v nádrži,druhé pod autom-občas pomože volovina-zhoď sedačku vzadu(dá sa vypáčiť) a poklep jemne na čerpadlo--teraz ma napadá-keď zapneš kľúč na polohu 2,tak by to malo "vrčať"-keď nie,tak je to fakt čerpadlo

Sedacku jsem shodil, jsou tam jen 2 el. a jinak je tam po cele plose guma a pak profil karoserie.
myrryn88
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od myrryn88 »

Kdyz to naskoci naklonene tak co to znamena?? :oops:
cztomik

#15 Příspěvek od cztomik »

Tak mam zpravu cerpadlo ve predu i v zadu funguje. Vyndali jsme sedacky a uz bylo slyset.

Takze by to mohl byt opravdu ten immobilizer nebo uplne neco jineho :-/

EDIT
Ted mi sem vezou ostatni klice. Tak vyzkousime i ty. Kdyz tak to zkusime roztahnout. Jinak oddtah bohuzel na lane.

Navic jsme vybili i baterku. :-/ (resp. taky nebyla v nejakem dobrem stavu)
Marten
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Marten »

Tak na to jsem teda zvědav.. 8O
cztomik

#17 Příspěvek od cztomik »

Marten píše:Tak na to jsem teda zvědav.. 8O

Jo to ja taky. Odtah assistencni sluzbou a ted je to v bmw servise. Zitra cekam tel. ze servisu (jak na popravu).
cztomik

#18 Příspěvek od cztomik »

Takze bylo potreba nahrat software do ews. Tak nevim, mesic nova ews jednotka a po mesici takovy problem. :-/

EDIT jeste mam o litr mensi spotrebu po ten nove oprave.
myrryn88
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od myrryn88 »

cztomik píše:Takze bylo potreba nahrat software do ews. Tak nevim, mesic nova ews jednotka a po mesici takovy problem. :-/

Kolik te ta oprava stala??
cztomik

#20 Příspěvek od cztomik »

myrryn88 píše:
cztomik píše:Takze bylo potreba nahrat software do ews. Tak nevim, mesic nova ews jednotka a po mesici takovy problem. :-/

Kolik te ta oprava stala??

2.6tis . Myslim si, ze predtim byla spotreba nadmerne vysoka a ted je normalni. :-)
Odpovědět