Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e36 "climatronic" pořád topí
Ahoj, po několika e30 jsem si konečně koupil e36, 325td, automat z 1993, bezva auto, jsem s ním fakt spokojenej, až na jeden problém.
Po asi 14 dnech zhasnul displej climatronicu a přestalo fungovat celý ovládání topení. Nebylo to tak hrozný dokud byla zima, ale teď v létě je to docela masakr, protože to pořád topí a nejde to vypnout.
Někde jsem četl, že to ovládání odchází dost často, takže sehnat jiný a funkční je prakticky nemožný.
Tak jsem se chtěl zeptat jestli s tím máte někdo zkušenost a jak se to dá případně řešit. Třeba zavřít ten kohout ručně přímo na topení, nebo tak něco.........
Díky...
Po asi 14 dnech zhasnul displej climatronicu a přestalo fungovat celý ovládání topení. Nebylo to tak hrozný dokud byla zima, ale teď v létě je to docela masakr, protože to pořád topí a nejde to vypnout.
Někde jsem četl, že to ovládání odchází dost často, takže sehnat jiný a funkční je prakticky nemožný.
Tak jsem se chtěl zeptat jestli s tím máte někdo zkušenost a jak se to dá případně řešit. Třeba zavřít ten kohout ručně přímo na topení, nebo tak něco.........
Díky...
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Použij tlačítko Hledat
Vlastní oprava je do pětikoruny za kondenzátor a max hodinku práce.
Vlastní oprava je do pětikoruny za kondenzátor a max hodinku práce.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
No podle papírů je to 93 s aut. klimatizí jako je tady: http://www.macadamizer.com/BMW_Fix/Dscn0963.jpg
To tam nemá být?
To tam nemá být?
-
dsvatos
- Klubové ID: 1531
- Kontaktovat uživatele:
No já ti nevím, já mám káru z 11/93 a mám klimu klasickou, starší s kolečkama. Tahleta se dávala, nechci kecat, od 95?Dallas463 píše:No podle papírů je to 93 s aut. klimatizí jako je tady: http://www.macadamizer.com/BMW_Fix/Dscn0963.jpg
To tam nemá být?
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Stačí kouknout do ETK a máme jasno: bylo to objednatelné od samého počátku produkce E36.dsvatos píše:No já ti nevím, já mám káru z 11/93 a mám klimu klasickou, starší s kolečkama. Tahleta se dávala, nechci kecat, od 95?
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
dsvatos
- Klubové ID: 1531
- Kontaktovat uživatele:
V tom případě se tedy omlovám, sypu si popel na hlavu, odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbilFrancis píše:Stačí kouknout do ETK a máme jasno: bylo to objednatelné od samého počátku produkce E36.dsvatos píše:No já ti nevím, já mám káru z 11/93 a mám klimu klasickou, starší s kolečkama. Tahleta se dávala, nechci kecat, od 95?
-
Slavisimo
- Klubové ID: 1127
- Kontaktovat uživatele:
Kde to tam vidis? Jeste sem nevidel starou E36 s climatronicem. Nemluvim o silenci kterej to predela.Francis píše:Stačí kouknout do ETK a máme jasno: bylo to objednatelné od samého počátku produkce E36.dsvatos píše:No já ti nevím, já mám káru z 11/93 a mám klimu klasickou, starší s kolečkama. Tahleta se dávala, nechci kecat, od 95?
-
MadMaxII
- Klubové ID: 1711
- Kontaktovat uživatele:
V nejblizsich tydnech to budu resit knedlifku tak dam vedet, me osobne to dela to ze prava strana vetsinou dovre topeni ale leva strana na knoflik od sporaku nereaguje a vesele(jak pro koho) topi stale na plny knedlik a znamej co se na to koukal rikal ze ovladani se zda byt ok takze to vypada na rozborku zborku.... Klima to sice trosku prebije ale zadnej zazrak a zbytecne ji honit na plny knedlik je podle me nesmysl... Kdyby uz to nekdo resil tak samozrejme rad si prectu vsechny rady a potize a jejich reseni samozrejme.... 
-
MadMaxII
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se do toho topeni vcera pustil po rade jenika jak je to snadne a v podstate jde o to u spolujezdce zdemontovat ten kastlik(je na 6ti krizakach to slo dolu hned) a pak by mel byt pristup k cele vetro/klimo/topeno soustave, ale zamrznul jsem na sroubech(mezi kaslikem a airbagem na me koukali dva 13ky srouby, ale ten pristup stoji za prd snad to pujde prstynkem ktery jsem nemel po ruce).
Muze nekdo poradit jestli to jsou ty spravny srouby(a popripade cim sundat, je tam pristup jak k penezum) nebo ho drzi jeste neco jineho?
Muze nekdo poradit jestli to jsou ty spravny srouby(a popripade cim sundat, je tam pristup jak k penezum) nebo ho drzi jeste neco jineho?
-
MadMaxII
- Kontaktovat uživatele:
Problem s klapkostrojem to zrejme nebude(michani teploty uz je druhotna vec, pri vyplem topeni nema jit do michani vubec teply vzduch), spis to vidim na spatny termocidlo(pokud je zapojeny i pro topeni a hlasi -37°C tak nuti ventil privodu topeni naplno otvirat) nebo je zaseklej ten ventil co pousti/reguluje teplou vodu do okruhu ventilace/klimatizace.
Bohuzel na druhy pokus budu mit cas zase az o weekend tak pak se ozvu
Bohuzel na druhy pokus budu mit cas zase az o weekend tak pak se ozvu
-
Patriot
-
Patriot
Tak jsem to opravilPatriot píše:Zdravím,
ráno jsem si chtěl kolečkem u středního výdechu nastavit studený vzduch a milinko více jsem za to zabral. Neco tak křuplo a teď regulace nefunguje. Neopravoval jte to někdo? Předem díky za odpověď.