Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Nestartuje

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
omnitek

#1 Příspěvek od omnitek »

zdravím vás-mám BMW 318 tds 95r.
i když sem tu už několik podobných témat prolezl a obrázek si udělal,stejně se raději optám.Auto stálo zhruba 3 dny-sednu do něj otočím klíčkem a celá palubovka se zbláznila(rafičky lítaly,kontrolky blikaly a relátka pořád cvakaly).tento problém se mi už kdysi stal,tak bylo jasné že je to baterií.vyndal jsem jí tedy a nechal zhruba 6 hodin dobít,abych mohl alespon odjet,páč jsem se stejně chystal koupit novou baterii.po 6 hodinách jí tam dám,otočím klíčkem,počkám až vše pozhasíná(tentokrát vše v pořádku) až na nabíjení a mazaní-chi nastartovat a nic se neděje-žádné cvaknutí ani snaha nastartovat.Pujčil jsem si tedy novou baterii od známého a bylo to to samé.Nevím čím to je,podotýkám že po otečení klíčkem mi radio ,světla,klima,vše funguje na stopro.Děkuji všem za rady.
Killca
Klubové ID: 1648

#2 Příspěvek od Killca »

skoukni pojistky, poradne, nejlip promer vodivost multimetrem a potom koukni na motor dole by mel byt tlusty kabel kostra motoru, od motoru na karoserii, tak jestli neni jebly nebo zoxidovany na kontaktechc a kdyz to bude OK, tak zjistit jestli je starter v poradku, jestli od nej de proud a potom jestli se toci kdyz de proud, muze byt radne zasekly spinou, tak vycistit nebo mozna i koupit novy

a rovnou radsi zmer i altik jestli dobiji, ale to az kdyz nastartujes
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
omnitek

#3 Příspěvek od omnitek »

Killca píše:skoukni pojistky, poradne, nejlip promer vodivost multimetrem a potom koukni na motor dole by mel byt tlusty kabel kostra motoru, od motoru na karoserii, tak jestli neni jebly nebo zoxidovany na kontaktechc a kdyz to bude OK, tak zjistit jestli je starter v poradku, jestli od nej de proud a potom jestli se toci kdyz de proud, muze byt radne zasekly spinou, tak vycistit nebo mozna i koupit novy

vše to pořádně vyzkousíš až se vyhrabu z práce.problém právě je že jsem se vrátil z dovolený a auto sem musel nechat 30km od nejbližšího města kde je třeba nějákej servis a odtah lanem možnej také není kůli terénu.takže odtahovka a nebo pučit káru s návěsem.taky sem se dočetl že by to mohl být imobilizér?je to možné? a taky bych chtěl vědět jestli by to třeba šlo roztáhnout že bych s tím aspon dojel do dílny.
krtek
Klubové ID: 2549

#4 Příspěvek od krtek »

Killca píše:skoukni pojistky, poradne, nejlip promer vodivost multimetrem a potom koukni na motor dole by mel byt tlusty kabel kostra motoru, od motoru na karoserii, tak jestli neni jebly nebo zoxidovany na kontaktechc a kdyz to bude OK, tak zjistit jestli je starter v poradku, jestli od nej de proud a potom jestli se toci kdyz de proud, muze byt radne zasekly spinou, tak vycistit nebo mozna i koupit novy

Přesně tak jak píše zde Killca,měl jsem stejný problém a nakonec se ukázalo,že mi přestalo dávat palivový čerpadlo..Dalo se nový a pohoda.. 8)
droban
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od droban »

přesně tenhle problem sem mel na focusu a bylo to palivovy cerpadlo,zdechlo :D
omnitek

#6 Příspěvek od omnitek »

droban píše:přesně tenhle problem sem mel na focusu a bylo to palivovy cerpadlo,zdechlo :D
s tím čerpadlem mě docela děsíte,pokud vím tak u dieslů to je docela drahá záležitost.nakolik by to cca bylo?
Author
Klubové ID: 3294
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Author »

kdyby bylo špatný čerpadlo tak to aspoň točí motorem né? takže se ti rozsvítí kontrolky a když dáš do polohy startování tak co? pozhasínaj třeba? mohla by to bejt spínačka, jinak když spojíš takový dva kontakty na startéru mělo by to startovat nezávisle na čemkoli, pokud ne je v p... startér, musíš mrknout na schéma
omnitek

#8 Příspěvek od omnitek »

Author píše:kdyby bylo špatný čerpadlo tak to aspoň točí motorem né? takže se ti rozsvítí kontrolky a když dáš do polohy startování tak co? pozhasínaj třeba? mohla by to bejt spínačka, jinak když spojíš takový dva kontakty na startéru mělo by to startovat nezávisle na čemkoli, pokud ne je v p... startér, musíš mrknout na schéma
ano otočím klíčem,rozsvítí se kontrolky,jako žhavení,brzdy,abs,atd.... po čase všechny zhasnou až na dobíjení a mazaní,otočím dál,že chci startovat a neudělá to vůbec nic.kontrolky mazaní a dobíjení svítí dál a jinak vůbec nic
Author
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Author »

a cvakne startovací rele v pojistkové skříňce?? je to hodně slabé cvaknutí, chtělo by to dělat ve dvou
omnitek

#10 Příspěvek od omnitek »

Author píše:a cvakne startovací rele v pojistkové skříňce?? je to hodně slabé cvaknutí, chtělo by to dělat ve dvou

dva jsme byly,ale konkrétně na tohle jsme se nezaměřily, na 80% myslím že necvaklo
Author
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Author »

ježiš já sem vocas, startovací relé neni v pojistkovce
omnitek

#12 Příspěvek od omnitek »

Author píše:ježiš já sem vocas, startovací relé neni v pojistkovce
to nevadí ! kde bych ho tedy našel.jinak co si o tom tedy myslíš?
Author
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Author »

asi někde nad pedálama, pod volantem, já fakt nevim, chtělo by to schéma pak je to hračka, mohla by to bejt ta spínačka, pokud to startovací relé necvakne, ale když na startéru spojíš kontakt s tlustým červeným drátem a kontakt s červenožlutým, mělo by to startovat, bejt to benzíňák tak možná ale jak je to u nafty....
omnitek

#14 Příspěvek od omnitek »

Author píše:asi někde nad pedálama, pod volantem, já fakt nevim, chtělo by to schéma pak je to hračka, mohla by to bejt ta spínačka, pokud to startovací relé necvakne, ale když na startéru spojíš kontakt s tlustým červeným drátem a kontakt s červenožlutým, mělo by to startovat, bejt to benzíňák tak možná ale jak je to u nafty....
vyzkouším to.A myslíš že když to zkusím roztlačit že by to chytlo?
Author
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Author »

chytnou to chytne, ale nic dobrýho to neni, dej si bacha na rozvody, a pokud to nechytne hned tak to nech bejt,já bych to asi neroztlačoval, to by musela už bejt krize, pokud to zkusíš dej tam aspoň 3 nebo 4 a pomalu pouštěj spojku
omnitek

#16 Příspěvek od omnitek »

Author píše:chytnou to chytne, ale nic dobrýho to neni, dej si bacha na rozvody, a pokud to nechytne hned tak to nech bejt,já bych to asi neroztlačoval, to by musela už bejt krize, pokud to zkusíš dej tam aspoň 3 nebo 4 a pomalu pouštěj spojku
což to už vím,zkusit to musím,auto mi zůstalo skoro na konci republiky.Ok díky za rady,zítra napíšu jak to dopadlo,díky
Author
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Author »

jo taak, takže hlavní to je nastartovat a přijet někam kde na to někdo mrkne, no zkus spojit ty kontakty na startéru, bacha na kvalt, když to nezačne startovat, to hold zkus roztlačit, pak se určitě ozvi
omnitek

#18 Příspěvek od omnitek »

Author píše:jo taak, takže hlavní to je nastartovat a přijet někam kde na to někdo mrkne, no zkus spojit ty kontakty na startéru, bacha na kvalt, když to nezačne startovat, to hold zkus roztlačit, pak se určitě ozvi
jo přesně tak,ok díky javascript:emoticon(':D')
Very Happy
Killca
Klubové ID: 1648

#19 Příspěvek od Killca »

jo jeste sem si vzpomnel, kurnaa jak se moh zapomenout,, mas imobilizer ve spinacce? je mozny ze ti vypad krouzek, nebo se ti posunul chip v klici a proste to nic neudela, tak skontrolovat imo krouzek a chip v klici
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
omnitek

#20 Příspěvek od omnitek »

Killca píše:jo jeste sem si vzpomnel, kurnaa jak se moh zapomenout,, mas imobilizer ve spinacce? je mozny ze ti vypad krouzek, nebo se ti posunul chip v klici a proste to nic neudela, tak skontrolovat imo krouzek a chip v klici
tak to jsem nekontroloval,podařilo se mi to odtahnout a dal jsem to znamému na diagnostiku a čekám až zavolá na co příšel.jinak včera co jsem mohl tak jsem vyzkoušel.boužel startér sem otestovat nemohl.jinak se vše zdálo OK a roztáhnout se mi to taky nepodařilo
Odpovědět