Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Kolik času trvá výměna silentbloku na zadní nápravě E36?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Lion
Klubové ID: 865
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Lion »

Vcelku by mě zajímalo jestli někdo nemá zkušenost, jak dlouho trvá výměna všech silentbloků na zadní nápravě BMW E36 ( v mém případě M3). Dal jsem před týdnem auto do servisu a dneska jim volám jestli už si pro auto můžu přijet, ale odpověd zněla NE. Prý dělaj maximum, ale že to nejde moc dobře. Než jsem tam auto vezl bylo mě řečeno od dvou odborníků, že cca 2 - 3 dny. V mém případě už to tam je 7.den. :roll: Tak bych chtěl jen slyšet váš názor, páč bych byl nerad, kdyby mě jen tak lakovali. Podotýkám, že mě ještě tvrdili, že byli komplikace, že na to neměli u nich v BMW na to přípravek, že ho pučili na pražskou pobočku, tak pro něj museli jet. (trochu mě to přišlo divný).
surfis
Klubové ID: 1355
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od surfis »

Lion píše:Vcelku by mě zajímalo jestli někdo nemá zkušenost, jak dlouho trvá výměna všech silentbloků na zadní nápravě BMW E36 ( v mém případě M3). Dal jsem před týdnem auto do servisu a dneska jim volám jestli už si pro auto můžu přijet, ale odpověd zněla NE. Prý dělaj maximum, ale že to nejde moc dobře. Než jsem tam auto vezl bylo mě řečeno od dvou odborníků, že cca 2 - 3 dny. V mém případě už to tam je 7.den. :roll: Tak bych chtěl jen slyšet váš názor, páč bych byl nerad, kdyby mě jen tak lakovali. Podotýkám, že mě ještě tvrdili, že byli komplikace, že na to neměli u nich v BMW na to přípravek, že ho pučili na pražskou pobočku, tak pro něj museli jet. (trochu mě to přišlo divný).
Co vím od kámoše, který si to dělal sám, tak je to pěkná pakárna. Z nápravnice je dostával autogenem a nemohl je dostat ven...
Lion
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lion »

Aha, no ve svý poctatě mě přejímací technik říkal to stejný, že to prostě nejde moc dobře dostat ven. Asi to opravdu nebude sranda. No snad mě na to autogenem šahat nebudou. To by mé srdce trpělo. :cry:
surfis
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od surfis »

Lion píše:Aha, no ve svý poctatě mě přejímací technik říkal to stejný, že to prostě nejde moc dobře dostat ven. Asi to opravdu nebude sranda. No snad mě na to autogenem šahat nebudou. To by mé srdce trpělo. :cry:
Já chtěl po něm udělat jeden, protože mlátil. Jeho první slova byla "si se posral ne?" :lol: Nakonec mi to udělal (rovnou měnil všechny, když už byla náprava dole), ale lamentoval a nadával. :lol:
Lion
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lion »

A jak to dlouho dělal?
surfis
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od surfis »

Lion píše:A jak to dlouho dělal?
Po večerech (po práci jako fušku) to dělal asi 5 dní, ale měnil jenom ty na nápravnici. Myslím 4 ks...
Lion
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Lion »

surfis píše:
Lion píše:A jak to dlouho dělal?
Po večerech (po práci jako fušku) to dělal asi 5 dní, ale měnil jenom ty na nápravnici. Myslím 4 ks...
Jojo, tak to jen potvrzuje, že to neni jen tak. Díky, aspon už mám trochu představu. Před tím sem si řikal, že se to jen jednoduše vyrazí ven a dá novej. Ale koukám, že to zase taková procházka růžovou zahradou neni.
shade120l
Klubové ID: 1466
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od shade120l »

Měnil jsem zadní co jsou jakoby v prahu i s tlumičema. Vymlácení silentbloku + nalisování novýho ( 2ramenym stahovákem) jsem měnil 6 hodin ale sám a nešly ven
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 117

#9 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Lione , ja menil ted silnety vzadu a loziska a na fakture z BMW jsem mel 16 hodin prace... ( x 1000kč bez DPH ) + dily. ( v cene diagnostika 2000,-)

mno ale tobe to delaj nejak dlouho .....
honzibmw
Klubové ID: 1257
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od honzibmw »

ted to budu delat na svem tak ti pak napisu jak to slo.ale budu delat vsechna ulozeni vcetne lozisek.vse musi byt nove :D
Fikop
Klubové ID: 444
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Fikop »

já to dělal cca. 4dny...jedná se pouze o zadní nápravu kde jsem měnil uplně vše!!! Ale dělal jsem to doma, bez zvedáku. Ty nápravnicové silentbloky je podle mě lepší odvrtat a pak vyklepnout.....
Lion
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Lion »

GeorgosAc píše:Lione , ja menil ted silnety vzadu a loziska a na fakture z BMW jsem mel 16 hodin prace... ( x 1000kč bez DPH ) + dily. ( v cene diagnostika 2000,-)

mno ale tobe to delaj nejak dlouho .....
Jojo no sem zvědavej co budu mít na faktuře já. :roll:
Lion
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Lion »

honzibmw píše:ted to budu delat na svem tak ti pak napisu jak to slo.ale budu delat vsechna ulozeni vcetne lozisek.vse musi byt nove :D
Tak tak dobrej přístup, pokud možno, tak vše nové. Pak dej určitě vědět jak to dlouho trvalo. Uděláme takovej aritmetickej průměr.
Pete
Klubové ID: 1167

#14 Příspěvek od Pete »

promin nejak jsem nepochopil co vsechno chceš menit, komplet ulozeni na naprave je prace na přijemnou šichtu a jestli jsi myslel i uložení nápravnice tak s tim zkusenost nemam.Jinak asi autu davas hodne pokourit ze odesly i čepy příčných ramen.
no a za pet dnu by meli byt schopni zgeneralkovat celej motor 8)
Tak by me zajimalo co tak dlouho delaji.
Lion
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Lion »

Pete píše:promin nejak jsem nepochopil co vsechno chceš menit, komplet ulozeni na naprave je prace na přijemnou šichtu a jestli jsi myslel i uložení nápravnice tak s tim zkusenost nemam.Jinak asi autu davas hodne pokourit ze odesly i čepy příčných ramen.
no a za pet dnu by meli byt schopni zgeneralkovat celej motor 8)
Tak by me zajimalo co tak dlouho delaji.
Kdepak k autu se chovám velice dobře, kouř mu nedávám na toho mám moc rád. Tadle výměna všech silentbloků na zadní nápravě je jen pro klid duše, aby auto bylo jak nové. Veškerá práce co na tom má být udělána je následující: Výměna všech silentbloků na zadní nápravě, horní uložení zadních tlumičů, nové stabilizační tyčky předek a zadek, silentbloky převodovky, silentbloky motoru, hardyspojka se středícím kroužkem, výměna oleje v servu, výměna oleje v převodovce a výměna oleje v samosvorném diferenciálu. A pak ještě díly typu nové šroubky a těsnění co bude potřeba + geometrie podvozku. Todle měli za úkol udělat v této fázi, abych byl přesnej. :wink:
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1458

#16 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Fikop píše:já to dělal cca. 4dny...jedná se pouze o zadní nápravu kde jsem měnil uplně vše!!! Ale dělal jsem to doma, bez zvedáku. Ty nápravnicové silentbloky je podle mě lepší odvrtat a pak vyklepnout.....
A to si vyndal komplet nápravu nebo každej silentblok zvlášť? Vono vyndat bez zvedáku nápravu není prdel,ale zase je k tomu přístup.... Taky se na to chystám a nemam zvedák,chci to udělat sám,páč mě to baví,tak zjišťuju jak nejlíp na to
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Fikop »

Blackie píše:
Fikop píše:já to dělal cca. 4dny...jedná se pouze o zadní nápravu kde jsem měnil uplně vše!!! Ale dělal jsem to doma, bez zvedáku. Ty nápravnicové silentbloky je podle mě lepší odvrtat a pak vyklepnout.....
A to si vyndal komplet nápravu nebo každej silentblok zvlášť? Vono vyndat bez zvedáku nápravu není prdel,ale zase je k tomu přístup.... Taky se na to chystám a nemam zvedák,chci to udělat sám,páč mě to baví,tak zjišťuju jak nejlíp na to
Rozebíral jsem to postupně, váhově nejtěžší je asi diferák....jako je to oser všechno rozebrat, všechny čepy a silentbloky vyměnit a všechno to tam zase naházet. Ale co bych neudělal pro svou peněženku a navíc práce na mojem autě mě baví :wink:
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#18 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Fikop píše:
Blackie píše:
Rozebíral jsem to postupně, váhově nejtěžší je asi diferák....jako je to oser všechno rozebrat, všechny čepy a silentbloky vyměnit a všechno to tam zase naházet. Ale co bych neudělal pro svou peněženku a navíc práce na mojem autě mě baví :wink:
To mě to taky baví,ale asi bych měl strach,že něco urvu a tim si pěkně naseru do bot....
Obrázek
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Fikop »

Blackie píše:
Fikop píše:
Blackie píše: A to si vyndal komplet nápravu nebo každej silentblok zvlášť? Vono vyndat bez zvedáku nápravu není prdel,ale zase je k tomu přístup.... Taky se na to chystám a nemam zvedák,chci to udělat sám,páč mě to baví,tak zjišťuju jak nejlíp na to
To mě to taky baví,ale asi bych měl strach,že něco urvu a tim si pěkně naseru do bot....
S tím musíš počítat, já jsem urval 2 šrouby na poloose a oba excentrické šrouby pro nastavení odklonu...ty kup určitě nové tak aj tak. Dopředu počítej s tím že jak něco zarveš bo serveš tak než koupíš nové tak máš den v prdeli, nesmíš to dělat 3dny před odjezdem na dovču :)
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#20 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Fikop píše:
Blackie píše:
Fikop píše: Rozebíral jsem to postupně, váhově nejtěžší je asi diferák....jako je to oser všechno rozebrat, všechny čepy a silentbloky vyměnit a všechno to tam zase naházet. Ale co bych neudělal pro svou peněženku a navíc práce na mojem autě mě baví :wink:
S tím musíš počítat, já jsem urval 2 šrouby na poloose a oba excentrické šrouby pro nastavení odklonu...ty kup určitě nové tak aj tak. Dopředu počítej s tím že jak něco zarveš bo serveš tak než koupíš nové tak máš den v prdeli, nesmíš to dělat 3dny před odjezdem na dovču :)
To čas bych si na to vyčlenil,spíš mi jde o to abych neurval nějaké.které se musejí odvrtávat atd... Je tam něco na co bych si měl dát sakra velký pozor?
Obrázek
Odpovědět