Nazdar, vsimol som si na mojom aute ze pri zabere motara alebo pri zrychlovani, sa z motora oziva cvakotanie. Ide o 316 M43 naj. 200 tis. Olej ma najazdenych asi 3 tis km. Moze to byt vacka alebo hydra ako u motorou M40? U ktorych to bolo dost caste?
u M43 se někdy stávalo že se ucpala olejová sprcha vačky. Pak se zadírali motory. Stačí ji pročistit, pokud už neni pozdě. Stačit by mělo sundat ventildekl a měl bys ji tam už vidět, takovej kanálek.
jestli je to tvůj problém nevim, težko takhle poznat..
cvakají ti určite ventily a to se vetčinou stává tím že dlouho neměníš olej nebo že si jezdil na malo oleje nebo se ti auto přehřalo no určitě to sám nespravíš protože na to potřbuješ speciální nástroje ja to opravoval na chrysleru neonu a mechanik řikal že mi měníl nějaké stavítka ventilu asi myslím 4 daval jsem za to 2000kč
No asi zacnem s tym vekom ventilou, pozrem tu sprchu a volu ventilou. Ale olej menim este skor jak by sa mal neckam kym mi zasvieti oranzova ledka a prehriaty motor som taktiez nemal. Najskor mi cvakal len jeden ventil a potom sa pridavali dalsie... a teraz vsetky...