Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kontrolka opotřebení destiček

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Bohhy »

Nemel by nekdo prosim el. schema jak je u e36 resena signalizace opotrebeni brzdovych desticek (mam jedno PDF ale tam to nemuzu najit)? U auta nikdy kontrolka na palubce nesvitila, kontroloval sem zarovky v budikach a tahle byla praskla, tak sem ji vymenil a ted to sviti. Obe cidla u brzdicu sou novy (i desticky) a stale nezhasina, potrebuju zjistit kde je chyba, diky.

A nebo aspon radu, na jakym principu ty cidla fungujou , jestli se daj na zkousku nejak ochcat abych si byl stopro jistej, ze to neni v nich.Vedou do nich dva draty, jakmile se prosoupe cidlo tak se do obou pisti kostra????
Killca

#2 Příspěvek od Killca »

kdyz cidlo prebrousi kotouc, tak rupne kontakt a nevodi proud a tim padem tam nejde stava a tim padem sviti kontrolka, jde to ochcat kdyz ustrihnes drat cidla treba u konektoru, spojis je natvrdo a pak by to melo po case zhasnout
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Bohhy »

Killca píše:kdyz cidlo prebrousi kotouc, tak rupne kontakt a nevodi proud a tim padem tam nejde stava a tim padem sviti kontrolka, jde to ochcat kdyz ustrihnes drat cidla treba u konektoru, spojis je natvrdo a pak by to melo po case zhasnout

Pecka diky, to sem presne potreboval vedet. :wink:
TNT

#4 Příspěvek od TNT »

no podobny problem mam taky, sviti mi porad kontrolka desticek a to i po jejich vymene, ale jelikoz sem laik tak mi ta rada moc nepomohla :oops: ...nemohlo by byt nejaky zjednoduseni?...nebo jina rada co s tim :?: ...diky
JIP

#5 Příspěvek od JIP »

TNT píše:no podobny problem mam taky, sviti mi porad kontrolka desticek a to i po jejich vymene, ale jelikoz sem laik tak mi ta rada moc nepomohla :oops: ...nemohlo by byt nejaky zjednoduseni?...nebo jina rada co s tim :?: ...diky

A měnil jsi kromě destiček i ty čidla? Protože pokud ti začala svítit kontrolka desek a ty jsi vyměnil jen desky, bude prodřené i to čidlo, které musíš bezpodmínečně vyměnit.
Jinak typicky České "zjednodušení" je vymontovat kontrolku... :roll:
Player1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Player1 »

Ještě bych podotknul, že např. u mě ta kontrolka zhasla až za 250-300km odjetých na nových brzdách a čidle :wink:
krny83

#7 Příspěvek od krny83 »

tak ted tomu nerozumim ,,pokud je spojim,,tak zhasne hned po odjetí pár metrů..a pokud ho vyměním tak zhasne až po odjetí několika desítek kilometrů...proč?a nebude tedy nejlepčí vyměnit desky čidla a vypojit baterii a znova zapojit baterii a jet?
Killca

#8 Příspěvek od Killca »

tak treba u petky a trojky je to jiny, ja ted spajkymu tady z klubu spojil draty na predku i na zadku a zhaslo to vyjeti ze vjezdu od chaty
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
krny83

#9 Příspěvek od krny83 »

a ani já teda nevim přesnou funkci čidla ,ale jak je tu psáno pokud se to čidlo ojebká o kotouč tak se rozpojí kontakt mezi těmi drátky a štáva nevalí...ale ten spoj je kde já to čidlo smidlený mám asi tak do tříčtvrtin tý jedný půlky čidla...???a měl bych eště jeden dotaz čidlo bych měl vkládat na vnitřní stranu brzdového systému??a to jak na přední nápravě tak na zadní??poněvadž jsem na zadní nápravě našel zapojený čidlo na vnější straně...a eště bych chtěl dodat že nynější myčka s funkcí umýtí kol,,kterou mmt disponují skoro všechny myčky,,mi to čidlo dodělala..bych řek...měnil jsem to na přední nápravě a vše v poho aniž bych měnil čidlo ,,ale po projetí myčkou se to opět rozsvítilo ...a druhý den nic ,ale pak jsem při pro jíždění zatáčkou přibrzdil a zase rozsvítilo...a ted nevim dělá to přední čidlo,,který je smydlený ...nebo zadní čidlo který je v pořádku i desky ,ale projetí myčkou mu ublížilo???do myčky je kvůli funkci umytí kol vjíždět co nejlíp na střed páč myčka nedysponuje funkcí tlak na kola??? ,kdy já,vy si najedete blíže k jedný straně..no já mmt doufám že obě nová čidla mě pohledu na výstrahu zbavý??hrozně mě to totiž sere..díky všem za rady a diskuzy... 8)
shade120l
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od shade120l »

To čidlo mají všechny bmw? mám e36 316i rv95 Destičkám zbejvá tak 1-2 mm ale ještě nic nesvítí... Nedá se někde zjitit třeba podle win jakou mám výbavu? mám to po němcoj a vím prd co tam má bejt... jediný co jsem zjistil že tam kdysi byla asi klima (podle čidel co jsou ve předu nezapojený)
krny83

#11 Příspěvek od krny83 »

1.6 to nevlastní ale kontrolka na palubce je...neni u předních a u zadních určitě ne ..
shade120l
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od shade120l »

krny83 píše:1.6 to nevlastní ale kontrolka na palubce je...neni u předních a u zadních určitě ne ..

Vzadu jsou bubny tam nic nebude na 100%
krny83

#13 Příspěvek od krny83 »

asi tak...ale výjimky třeba jsou jeden nikdy neví...
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Maikl »

ja ho tam mam, vepředu, vzadu je to blbost
johnny316

#15 Příspěvek od johnny316 »

krny83 píše:1.6 to nevlastní ale kontrolka na palubce je...neni u předních a u zadních určitě ne ..

no neviem, ja ho mam. je to 9/97.
krny83

#16 Příspěvek od krny83 »

johnny316 píše:

no neviem, ja ho mam. je to 9/97.

já ti to neberu ,,musíš si to přečíst komplet ..řikám jeden nikdy neví..jsem rád že vim že i šestnáctky ho taky maj...jedině dobře.ale já většínou viděl bez..jinak o bramborech vim kulový :wink:
Odpovědět