Nazdar,
dnes jsem zjistil, že při volnoběhu u mýho šestiválu se jednou za cca 5sec. ozve hlubší rána, která zlehoučka otřese autem. Je to pravidelný zvuk při studeném i zahřátém motoru. jinak si spokojeně přede. Začalo to v pondělí, předtím nic.
Ví někdo, čím to?? Hledání na foru mi moc nejde
Díky za odpovědi.
Já tenhle problém řeším skoro rok a zatím jsem se dopátral k tomu, že s nejvědší pravděpodobností je vadné čidlo vačky...až ho vyměním (asi koncem příštího měsíce), tak poreferuju zda to pomohlo...
Radsi bych udelal diagnostiku, ta ti spatny cidlo odhali nez dat pres 2k za cidlo, ktery muze byt O.K. Jinak to cidlo sem menil taky, priznaky byly podobny akorat me to na volnobeh obcas chciplo.
Na diagnostice jsem byl v neautorizovaném servisu BMW a ta mi řekla jen lambdu, jinak vše OK...lambdu jsem měl opravdu špatnou a vyměnil jsem ji. Přestalo houpání otáček na volnoběh, ale blafání do výfuku a nižší výkon přetrvaly...
Za diagnostiku v BMW bych dal kolem 1000,- čidlo stojí 1500,- a stejně ho určitě budu muset vyměnit...
Mám něco podobnýho, rozhodně to netřese autem, ale je to takový lupnutí jak když praskne kloub v noze...taky cca tak 5s, ale jen když stojim...netušim co to může být, volnoběh absolutně ok, motor se zdá bejt taky úplně OK
Fakt jak když křupně chrupavka...přijde mi, že to jde z podlahy u pedálů, ale nevím, nevěnuju tomu pozornost ani už nějak
Tak u me tohle klepnuti nebo lupnuti je v chladici soustave kde kdyz otevru kapotu tak po prave strane jdou dve tluste hadice ktery jdou do nejakyho hlinikoveho odlitku ktery je nejaky ventil.Myslim ze u Vas to bude stejny tak to poradne prosahejte kdyz to bude delat.Je to c.4
Jak jsem uz psal zkuste se podivat na tenhle ventil!U vas je to tohle-c.1.Me to dela kdyz mam zahratej motor na provozni teplotu.A je to neco takoveho ze kdyz stojim na brzde a mam pustenej trosku vetrak tak je to jako kdyby nekdo vzal sroubovak a nasadou me do pedalu s intervalem tak 5sec klepl Jinak me to nenapada vysvetlit ale urcite ten ventil zkuste!!!!
c.1
bavorak píše:Může auto přestat jed když je v hajzlu čidlo vačky?Má to vliv na výkon vozu?Na spotřebu?
Když jsem ho vyměnil bylo to 100 a 1 auto jede krásně už od nižších otáček a bezproblému se nechává točit klidně až do omezovače což před tím nebylo možné. Jinak na běžné diagnostice se mě osobně špatný snímač vačky neukázal až při proměření samotného snímače se na to přišlo... Jinak většinou to poznáš, že auto netahne jak má a spotřeba vyletí nahoru....