Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Kolísavé otáčky, funící motor a chcípání...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pyron
Klubové ID: 367
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Pyron »

Vím že tady spoustu lidí řešilo otáčky apod., ale nic podobného jsem ve starších příspěvcích nenašel..
Dnes normál jízda, natankoval jsem na čerpací stanici jako vždy a normál cesta domů. Když jsem chtěl před hodinou nastartovat, nastartoval jsem a hned to chcíplo, když jsem nohou podržel otáčky, tak motor jel. Ale hrozně "funí a ječí", po zahřátí nechcípne a hapruje otáčky od minima do 2ooo cca. Když se dotknu pedálu plynu, otáčky vylítnou skoro do maxima... Zvuk motoru hrozný, můj pocit ještě horší.
Nějaké zkušenosti?
PS: ráno jde auto na diagnostiku a pod kudlu, ale rád bych klukům trochu pomohl tím, že jim zreprodukuji vaše případné zkušenosti...
Všem moc děkuji.
Bilstein

#2 Příspěvek od Bilstein »

Dělalo mě to skoro uplně to samý. Zkusil sem vyčistit volnoběžnej ventil a přestalo to. Teď mě ale prijde ze to zacina znovu. Myslim ze bude v haji teplotní čidlo. Sem zvědav co ti vyjede diag. zatim sem na ni nebyl.
kosh
Klubové ID: 238

#3 Příspěvek od kosh »

mně od kolísajího volnoběhu pomohlo vyčištění lambasond a EGR ventilu
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pyron »

A to začne jen tak samo od sebe? Jakože to jelo sametově, parking, svačinka, nastartuju a motor zní jak na odpis? :roll:
Snad to bude tak jak říkáte, díky za poznámky.
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pyron »

Diagnostika odhalila chybu u sání volnoběhu, čili ventilu. Ale ten hrozný cyklický zvuk se ozývá pořád. Skoro to zní jako by tam nebyl olej nebo něco o něco dře... Uvidíme až se odstraní závada v sání, co dál. Ale jsem z toho na palici. Rady uvítám, napíšu až budu vědět zase víc.. :roll:
Odpovědět