Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 cabrio zastavuje se střecha

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Pete
Klubové ID: 1167

#1 Příspěvek od Pete »

Zdravim, znamej ma cabrio a zastavuje se mu strecha v jedne poloze, ale nikde nic nedrhne, tak jestli je mozne ze to dela jen elektronika ?
CZAirwolf

#2 Příspěvek od CZAirwolf »

V ktery poloze ? Muze to byt elektronika, popr. vypadle lanko...Jinak vim o miste, kde jsou schopni to seridit, ale holt ta hodinovka na elektroniku je vysoka :(
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Bohhy »

presne tak, chce to vedet v jaky poloze. Je tam hodne moznosti. Spatne nastavney koncaky, spatne nathly lanka od moturku, suchy klouby nebo treba stara spuchrela guma mezi strechou a tapecem strechy......
Pete

#4 Příspěvek od Pete »

v tehle poloze se to sekne, pri otvirani i zavirani
Asi to dopadne tak, ze to zkonci u elektrikare no.Jinak jestli nekoho schopneho nekdo zna, nejlepe z prahy.Díky
Přílohy
25022008093-002.jpg
25022008093-002.jpg (70.33 KiB) Zobrazeno 2063 x
CZAirwolf

#5 Příspěvek od CZAirwolf »

Uf nevidim nic. Jinak pochybuji, ze by si nejaky elektrikar vzal na triko strechu kabria...To by musel prostudovat dost dobre schemata, aby mel jistotu, ze to nerozsteluje jeste vic.
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Bohhy »

No ono vlastne u strechy e36 cabria neni co by se moc v elektrice posralo, tam muzou bejt spatny koncaky, nejaky kloubky a nebo ty gumy co ji stahujou k dobe, jinak nic vic
Pete

#7 Příspěvek od Pete »

CZAirwolf píše:V ktery poloze ? Muze to byt elektronika, popr. vypadle lanko...Jinak vim o miste, kde jsou schopni to seridit, ale holt ta hodinovka na elektroniku je vysoka :(
Kde jsou tedy schopni to seridit ? :-)
CZAirwolf

#8 Příspěvek od CZAirwolf »

Bohhy píše:No ono vlastne u strechy e36 cabria neni co by se moc v elektrice posralo, tam muzou bejt spatny koncaky, nejaky kloubky a nebo ty gumy co ji stahujou k dobe, jinak nic vic
Az na to, ze tam je nejmene jedna ridici jednotka pro strechu...

Pete: Zde mi potvrdili, ze to delaji... http://www.bmw.amtmobil.cz/BMW/com/en/i ... wband.html
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Bohhy »

CZAirwolf píše:
Bohhy píše:No ono vlastne u strechy e36 cabria neni co by se moc v elektrice posralo, tam muzou bejt spatny koncaky, nejaky kloubky a nebo ty gumy co ji stahujou k dobe, jinak nic vic

Pete: Zde mi potvrdili, ze to delaji... http://www.bmw.amtmobil.cz/BMW/com/en/i ... wband.html
To jo, ale nerikej mi ze se zrovna podela RJ, ja bych zacal od toho nejjednodusiho a nejlevnejsiho. promazat, prihnout koncaky a podobne
los-puntos

#10 Příspěvek od los-puntos »

Udelaji ti to v kazdym servise BMW.. Mel jsem podobny problem, ze se mi strecha nekdy zasekla a ne vzdfy ve stejne poloze.. Ptal jsem se v BMW a rekli mi, ze pokud to chci seridit tak tam musim auto nechat na den, ze je s tim srani a mrte prace a pak mi rekli taky, ze by za to chteli 10.000 :roll: :roll: tak jsem jim rekl, ze na to seru.. Vzdycky totiz stacilo odpojit baterku a slo to dal v pohode.. Nakonec jsem na to prisel sam co to je.. Bylo to spatnym zamkem na viku kufru padz ten se pri sundavani a nandavani strechy zamkne a kdyz ne tak se strecha automaticky zastavi.. Myslel jsem si, ze to staci delat tim odpojenim baterky, ale nalkonec se ukazalo ze stacilo zabouchnout viko kufru :lol: a jakmile jsem na to prisel, ze je to tim zamkem tak se vymenil a v pohode :wink:

Jemu se vzdycky zastavi ve stejne poloze :?:
CZAirwolf

#11 Příspěvek od CZAirwolf »

los-puntos: viko strechy (resp. spis cela strecha) by nemela byt schopna pohybu, pokud je otevreny kufr - s tim souhlasim...zajistuje to pojistka cislo 8., pokud se nepletu. A kazdy servis bohuzel strechu neservisuje, ten ve Strasnicich (kde jsem to chtel dat k Hanisovi), to nedela :( Tak jsem musel hledat jinde.
los-puntos

#12 Příspěvek od los-puntos »

U me to bylo nastesti ,,jen,, tim zamkem na kufru.. Je pravda, ze jsem se ptal na jen v HK v BMW, ale tam mi rekli, ze to delaji vsechny BMW servisy.. Ale na tu cenu za jakou to udelaji jsem kroutil hlavou jeste mesic potom :roll:

Jinak doufam, ze prijedes do HK na regionalek a dame rec o cabriu :lol:
mamouschek

#13 Příspěvek od mamouschek »

Omyl, všechny servisi to nedělaj. Platí to i o šíbrech. Je k tomu zapotřebí hafo přípravků, který nemá téměř žádný servis a speciálně proškolený technik. Cena je pak závislá od stráveného času a u BMW velká. Pokud na to někdo nemá, tak ať si nekupuje BMW.
Pete

#14 Příspěvek od Pete »

CZAirwolf píše:

Dík za odkaz, ale asi jsi se preklepl, nejde otevrít :?
los-puntos

#15 Příspěvek od los-puntos »

Mě jde v pohodě
Qido
Klubové ID: 1661
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Qido »

Mám podobnej problém,ale u mě to bude nejspíš tím,že motor systemu je už slabej.Po otevření kastlíku se do něj začne zandavat zadní část a přední čast střechy kousek spadne domlú a celá střecha se natáhne,člověk tomu musí v tu chvíli trochu pomoc a už jde.
Tak mě napadlo jestli je možný,že jsoumalo nátáhlý lanka jak jste tady psali?
CZAirwolf

#17 Příspěvek od CZAirwolf »

Qido píše:Mám podobnej problém,ale u mě to bude nejspíš tím,že motor systemu je už slabej.Po otevření kastlíku se do něj začne zandavat zadní část a přední čast střechy kousek spadne domlú a celá střecha se natáhne,člověk tomu musí v tu chvíli trochu pomoc a už jde.
To mas skoro stejny problem jako ja...po otevreni kastle mi spadne predni cast strechy, akorat me spadne kompletne do pozice po odaretovani strechy. Muzes mit natahle lanko, nebo je nekde vypadle atd...Kazdopadne bez pripravku se clovek do strechy asi nedostane a nejak nevim, jak vyhledat na netu tyhle opravy...v nemeckem TISu se rozhodne neorientuji :cry: Takze nevim, zda to jde opravit i samodomo nebo jen v servise...A to nepocitam moznost, ze je problem jinde - RJ ma "nauceno" odpojit elektriku v inriminovany okamzik. Musela by se promerit elektrika v kombinaci se schematy a hodnotami, aby se zjistilo, zda je to elektrika nebo lanka...
Qido
Klubové ID: 1661
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Qido »

já bych řek,že to bude mechanický(lanka) a nebo jak jsem psal únava motoru,mám přece jenom rok 95. Stejně se chystám k BMW dealerovi,tak uvidim co mi na to řekne.
A když už jsem narazil na kabrioleťáka,nevíš jak jsou přidělaný ty malý plasty na strnách,který kryjou panty a mechanismus střechy? Jsou tam očka na lanka atd.,zkoušel jsem několik možností,ale nikdy to bylo ono.
CZAirwolf

#19 Příspěvek od CZAirwolf »

Qido: ty plasty - viz ICQ...

To All...muzete nekdo upresnit ty koncaky a tak ? Na tyhle veci se da podivat driv, nez se to vezme do servisu :wink:
3er_Cabrio_E36

#20 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

Qido píše:Mám podobnej problém,ale u mě to bude nejspíš tím,že motor systemu je už slabej.Po otevření kastlíku se do něj začne zandavat zadní část a přední čast střechy kousek spadne domlú a celá střecha se natáhne,člověk tomu musí v tu chvíli trochu pomoc a už jde.
Ahoj, tak to mě trápí taky :? Prostě se tomu musí pomoct. Ale v nějakém manuálu jsem četl , že střecha se prý co 8. cyklus "učí" nové polohy. Tak jsem to vzal pro sicher 10x a světe div se, první pokus typický zásek ale tak od třetího všecko OK :D Tak jsem to postavil spokojeně před barák a šel na jedno za odměnu, ráno sednu, stahuju a zase se to seklo jako vždycky :(
Odpovědět