Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Spojka
Zdravim. Tak se u mě objevil problém se spojkou a je to asi nějaké Combo. Po delší jízdě cca 100 km při záběru kolem 1500 ot/min nehorázně cuká (hlavně po častym rozjíždění), takže to vypadá jako když se rozjíždí nějakej autoškolák
Když se rozjíždim při vyšších otáčkách tak je klid
A navíc se občas stane, že když je spojka při rozjezdu lehce v záběru a zrovna necuká, ozve se staršný zakvílení. To přestane, když znova zmáčknu spojkovej pedál a rozjedu se napodruhý, tak už je klid.
Ještě pro úplnost. Když je zařazený neutrál a sešlapávam spojkovej pedál, neozývá se absolutně žádnej zvuk, takže špatný ložisko bych vyloučil (snad).
Neřešil náhodou někdo podobnej problém?? Třeba je to nějaká blbost, taky bych nerad zbytečně měnil celou spojku.

A navíc se občas stane, že když je spojka při rozjezdu lehce v záběru a zrovna necuká, ozve se staršný zakvílení. To přestane, když znova zmáčknu spojkovej pedál a rozjedu se napodruhý, tak už je klid.
Ještě pro úplnost. Když je zařazený neutrál a sešlapávam spojkovej pedál, neozývá se absolutně žádnej zvuk, takže špatný ložisko bych vyloučil (snad).
Neřešil náhodou někdo podobnej problém?? Třeba je to nějaká blbost, taky bych nerad zbytečně měnil celou spojku.
zdravím, potřebuju poradit, dneska jsme odvzdušnovali spojku. A jak mi přítelkyně šlapala napedal tak bylo slyšet takové výrázné cvakání. což asi není moc dobrý. Asi to bude chtít vyměnit (nevím co
). Jinak jsem zkoušel spojku(dal jsem ručak a rozjezd opatrne na dvojku) jestli neprokluzjue a auto hned chcíplo takže to je asi dobrý. Ale po ovzdušnění mi auto za jízdy při přeřazení a naslednem puštění spojky výrazně cukne. Dřív to nedělalo. Jinak to bude asi 6000,- za novou sadu a jedno perné slunečné odpoledne....Díky.

-
to mě vrzal moc hezky a když jsem vezl někoho "staršího věku" tudíž volume doleva, tak to bylo hezky slyšet ... stačí když sundáš ten spodní kryt palubky a vezmeš WDečko a trochu to tam v tom mechanismu prostříkneš .... dělal jsem to před měsícem a zatím OK, preventivně jsem vzal všechny a zjistil jsem, že i plynovej chodí lehčejiBrody píše:Heh to me zase zacal po 800km jizde vrzat pedal spojky,nebo tam neco u pedalu.Muzou uz odchazet ty valecky,nebo jen neco promazat?

-
- Kontaktovat uživatele:
ritorezky píše:mne vrže pedal spojky ale jde zvuk od motoru,nebo spod motoru...ale nekdy to dela nekdy ne..co to muže bejt?
Tohle mi začalo dělat když mi prolínala kapalina ze spodního válečku někde do prostoru spojky... Bez demontáže převodovky s tím nic nevymyslíš... Ale pro jistotu si zkontroluj jestli ti už nevlhne ten spodní válec neboť samo od sebe si myslím že by to vrzat nezačalo...