Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

seřízení světel E46 facelift, xenony

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
mostar

#1 Příspěvek od mostar »

Nikdy jsem to tady nenašel. Neporadil by mi někdo, jak se seřizují světla, když mám xenony a v autě žádné "štelovátko" není? I když je auto asi 3 měsíce po STK, tak mi připadá, že svítí moc do země a moc daleko před auto nevidím. Nebo je to tím, že jsem nebyl zvyklý na xenony a tak je to jen muj dojem, protože o co víc to svítí, o to větší prd vidim mimo dosah světel. Musim mnohem častěji přepínat na dálkové. díky moc
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

nechat správně seřídit... nebo seřídit sám, není to žádná věda, postačí jen přizvednout (na STK mají tendenci seřizovat světla univerzálně dolů, bez pohledu na štítek o sklonu)
“Ability is what you're capable of doing.”
mostar

#3 Příspěvek od mostar »

Hanz píše:nechat správně seřídit... nebo seřídit sám, není to žádná věda, postačí jen přizvednout (na STK mají tendenci seřizovat světla univerzálně dolů, bez pohledu na štítek o sklonu)

no to právě, že chci. Ale jak? Potřeboval bych poradit, kde se to šteluje.
Marek-is

#4 Příspěvek od Marek-is »

pokud más xenony tak maš na napravě cidla a ty se po rosviceni automaticky nastavi
mostar

#5 Příspěvek od mostar »

Marek-is píše:pokud más xenony tak maš na napravě cidla a ty se po rosviceni automaticky nastavi

ano, to vse funguje. Litaj nahoru a dolu v pohode, ale ta poloha do ktere se nastavujou se mi nezda.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

no ta poloha je prave dana nastavenim na svetlech (ser. srouby)... kua postav to vecer ke zdi a malinko to zvedni, projed a uvidis hned :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
mostar

#7 Příspěvek od mostar »

Hanz píše:no ta poloha je prave dana nastavenim na svetlech (ser. srouby)... kua postav to vecer ke zdi a malinko to zvedni, projed a uvidis hned :-)

a kde ty srouby najdu? To bude ono, co hledam a potrebuji. Diky
votr

#8 Příspěvek od votr »

Taky by mě zajímalo kde ty štelováky na světlech najdu. Taky se mi zdá že mi svítí málo. Měl jsem xenony na VW a tam byly dva štelováky na světlech plus nápravové senzory. Tady nevím čím štelovat.
Magister

#9 Příspěvek od Magister »

PÁNOVÉ:
Xenony mají štelování na imbus(myslím že je to 6-tka) a jeden je pod plechem, takže se imbus prostrčí vrchem a musíš se trefit do díry.Druhý je nad startérem xenonů a je to takové otubené kolečko!!
Jenže problém je v tom, že když to budete dělat doma, tak to nikdy neseřídíte přesně-(budou mít tzv.Roštěp)
Xenony mají na nápravách čidla,které sami staví světla podle zatížení a proto lze xenony seřídit pouze na testru, který mají pouze v BMW.-(servisům se to nevyplatí kupovat)
Taky jsem několikrát stál u zdí a seřizoval a seřizoval, ale nevedlo to nikam.Pak jsem i stál z kopečka, abych viděl ten roštěp, ale pořád jsem nebyl spokojený, až po dlouhé době jsem se naštval a zajel do toho BMW a konečně to bylo tak jak má:o))
Jen kdyby jste si to opravdu dělali doma, tak ty vnější jsou na štelování do boků a ty vnitřní jsou na štelování výšky.
vavrekj

#10 Příspěvek od vavrekj »

zaujimalo by ma ako sa vam nastavuju tie svetla, ked nastartujete a zapnete svetla, pohybuju sa vam ????? mne to robi len ked je vypnuty motor a klucik v druhej polohe tak po zasviteeny svetiel sa mi natocia z dola hore , je to ok ??? alebo by to malo robit aj pri nastartovanom motore ?
Odpovědět