Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
36ka - nevim co s tim - VYŘEŠENO
-
HanzE3
- Klubové ID: 1381
- Kontaktovat uživatele:
Chci vás všechny poprosit o rady.
Nechával jsem si na 36ce, M50 s vanosem, měnit hlavu a těsnění pod hlavou. Od opravy jsem ujel necelých 500km se "ztratili" dva litry oleje a začaly řachtat hydroštely. Motor je čistej a nikde není vidět že by to někde teklo, voda v oleji a naopak taky nic, a auto nehulí. Ty hydroštely to mě napadá jedině že je zanešenej sací koš nebo něco z čerpadlem. Když to nechám ohřát a protáhnu ho tak to přestane a ozvou se jen občas. Napadá vás něco, co s tim ??? Šel bych to reklamovat, ale na svátky bez auta, to se mi nechce, ale asi mi nic jinýho nezbyde. Jo a jěště mi to hlásí nějaký "kuhlwasser prufung" nebo tak něco, co to je za vodu nebo co to po mě chce???
Nechával jsem si na 36ce, M50 s vanosem, měnit hlavu a těsnění pod hlavou. Od opravy jsem ujel necelých 500km se "ztratili" dva litry oleje a začaly řachtat hydroštely. Motor je čistej a nikde není vidět že by to někde teklo, voda v oleji a naopak taky nic, a auto nehulí. Ty hydroštely to mě napadá jedině že je zanešenej sací koš nebo něco z čerpadlem. Když to nechám ohřát a protáhnu ho tak to přestane a ozvou se jen občas. Napadá vás něco, co s tim ??? Šel bych to reklamovat, ale na svátky bez auta, to se mi nechce, ale asi mi nic jinýho nezbyde. Jo a jěště mi to hlásí nějaký "kuhlwasser prufung" nebo tak něco, co to je za vodu nebo co to po mě chce???
-
motokarista
- Klubové ID: 2441
-
HanzE3
- Kontaktovat uživatele:
No já jsem zjišťoval co se a kde se dalo, a varianty mi byli řečeny tyto:
a.) těsnění pod hlavou: dali tam asi náhradu a ty to prej nevydržej, do 2.5i se prý musí dát jedině originál. Známý to dělal prej 3x a pokaždý těsnění, až když tam dal origo bylo to ok. Já mám ve faktuře napočítaný za 1099,- a v AutoBASE ho mají za 2700,- bez DPH
b.) pístní kroužky: ten co to měl přede mnou jezdil s tim že to vářilo, vždycky to prý nechal zchladnout dolil vodu a jel dál
c.) Hydroštely : To mi tvrdili v tom servisu, když jsem tam volal.Když jsem to tam dával, tak motor byl tichej akorát voda v oleji a když jsem to přebíral tak taky-krásně tichej, byl jsem nadšenej.
d.) olejové čerpadlo nebo sací koš: To píšou v "Jak na to" , že prý je seklý ventil nebo zanešený. Jěště nějaký varianty, ale to už prostě nedává smysl, Jsem v pondělí objednaný na reklamaci, ale aby si nevymysleli nějakej nesmysl a nechtěli zase 25tis nebo něco podobnýho.Nejradši bych byl u toho až to budou rozebírat.
a.) těsnění pod hlavou: dali tam asi náhradu a ty to prej nevydržej, do 2.5i se prý musí dát jedině originál. Známý to dělal prej 3x a pokaždý těsnění, až když tam dal origo bylo to ok. Já mám ve faktuře napočítaný za 1099,- a v AutoBASE ho mají za 2700,- bez DPH
b.) pístní kroužky: ten co to měl přede mnou jezdil s tim že to vářilo, vždycky to prý nechal zchladnout dolil vodu a jel dál
c.) Hydroštely : To mi tvrdili v tom servisu, když jsem tam volal.Když jsem to tam dával, tak motor byl tichej akorát voda v oleji a když jsem to přebíral tak taky-krásně tichej, byl jsem nadšenej.
d.) olejové čerpadlo nebo sací koš: To píšou v "Jak na to" , že prý je seklý ventil nebo zanešený. Jěště nějaký varianty, ale to už prostě nedává smysl, Jsem v pondělí objednaný na reklamaci, ale aby si nevymysleli nějakej nesmysl a nechtěli zase 25tis nebo něco podobnýho.Nejradši bych byl u toho až to budou rozebírat.
Za 500km dva litry?Když by to šlo do spalovacího prostoru tak by to těch 500km hodně kouřilo!spíš bych to viděl na nějaký únik!pořádně se podívej pod auto jestli to není někde motor od oleje!
1.když je málo oleje tak máš malý tlak a jsou slyšet hydra
2.olejové čerpadlo ani přetlakový ventil nezpůsobí že se z motoru ztrací olej!
1.když je málo oleje tak máš malý tlak a jsou slyšet hydra
2.olejové čerpadlo ani přetlakový ventil nezpůsobí že se z motoru ztrací olej!
-
HanzE3
- Kontaktovat uživatele:
No právě, to mi taky vrtá hlavou. To jsou věci který nejdou do sebe. Motor je čistej a pod autem není ani kapka ničeho. Já fakt nevim, ale spíš se přikláním k tomu těsnění co mi řikalo víc lidí. Přece to 500km nebude super a ráno nesedneš do auta a z"ničeho nic" ti nezačnou řachtat hydroštely. Pokaždý když jsem to nastartoval nechal jsem to natlakovat a lehce ohřát a až pak jsem teprve vyjel. Ale ve středu jsem nastartoval nechal lehce ohřát, jen aby se ručička vody zvedla a už to ale poklepávalo, když se to ohřálo byl klid.Večer jsem odjížděl z práce a už to klepalo pořád, tak jsem zastavil na první benzínce zkontroloval olej a musel jsem dolejvat (dávali tam 10W40,tak jsem jí tam zvrhl taky) ,byl těsně pod dolní riskou. Cestu do práce mám 22km. Včera mi ještě poradili,až se to ohřeje, podržim chvilku za jízdy v otáčkách aby to natlakovalo. když jsem zastavil tak bylo chvíli ticho a postupně se poklepávaní stupňovalo. Dneska už jsem to radši nechal stát a jel autobusem.
-
HanzE3
- Kontaktovat uživatele:
Tak klucíííí.... nedalo mi to a vymýšlel jsem dál, a vzpoměl jsem si na to že vždycky jak mi začaly cvakat hydrošteli u E-30, tak jsem jí dopřál SHELL V-Power racing 100 oktan. a po pár kilometrech byl klid. Takže jsem u kupátka vyjel starej benzín a jako meducínku dostalo plnou nádrž V-poweru a po včerejším výletě si zase tiže přede. Ještě přemýšlím že jako vitamíny použiju aditiva a doufám, že bude zdravá.
Ale pořád mi vrtá ten olej, ale včera jsem schválně najezdil hodně kiláků a hladina drží.
Asi pan mechanik potřeboval pro sebe nebo nevěděl kolik se ho tam lije.
Ještě jedna drobnost -možná jsem předtim natankoval nějaký ředěný sra.ky... tankoval jsem totiž z rezervy až po hrdlo na TOTOILu na žižkově a tam tan benzín nechtěla pozřít ani E-30. Takže tam už radši tankovat nebudu, to mě ta korunapadesát za litr taky nevytrhne...