Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

čepy, ramena

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Ajwori »

je lepší vyměnit komplet ramena nebo jen čepy? (na předku) A máte nějakej fígl jak to zvládnout co nejlíp s minimem komplikací?
wacc

#2 Příspěvek od wacc »

Nejlepsi je samozrejme dat komplet novy KVALITNI ramena. Ale stoji dost penez. Original co si vzpominam tak cca 9000Kc/2ks.
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Ajwori »

na ceny komplet ramen jsem se nekoukal, no ale jestli 9 tak to je raketa, asi zajedu na stk a nechám si zkontrolovat podvozek a vyměnim to co bude potřeba
d.aemon

#4 Příspěvek od d.aemon »

Pokaždé jsou dvě cesty. Vyměňovat jen to, co je už opravdu zralé na výměnu a zbytek nechávat, je levnější cesta, ale za cenu toho, že to auto nebude nikdy pořádně v cajku. Třeba pokud jde o podvozek, nikdy si neužiješ jeho 100% vlastností. Zase to ale nestojí ranec na údržbu :-)

Nevím, kolik máš v kapse, ale pokud by mi na STK řekli, že je třeba potřeba vyměnit čepy, ale ramena "ještě nějakou dobu vydrží", koupil bych to už komplet. Za ten jízdní komfort už to stojí :wink:
Kosatak

#5 Příspěvek od Kosatak »

Tak já taky řeším předek. Raději bych to celou sadu, včetně uložení ramene, spojovacích tyčí apod. Na aukru mají teď nabídku na celé sady s DEU. Psal jsem mail a měli i na E36 za 5 900,- Kč komlet sadu. Když tak Ti dám kontakt na mail dovozce.
Killca

#6 Příspěvek od Killca »

ja koupil origo dily v bmw, cep na konec ramene a silentblok na druhej konec ramene (ten stredovej cep prej drzi) a jeste cep rizeni,, vyslo to secko na 3500 nebo 4000 (uz si to nepamatuju je to tejden zpet :D ) no a prace s geometrii vysla na 4litry no,takze asi tak, kdyby se tam nemusely ty veci lisovat tak si to udelam sam a zadarmo, ale bohuzel a musim rict ze ted to auto je takovy tvrdsi pri zataceni, proste takovej pevnejsi pocit, ale furt mi tam klepe jeste silentblokova tyc stabilizatoru no (jestli se tomu rika ulozeni stabilizatoru tak sorry) tak to ejste musim vymenit, ale to stoji nejakych 600 oba dva takze pak uz je komplet cely predek jako novy a ramena podle me sou na delsi pouzivani, kdyz to auto nezazilo bouracku, tak by mely bejt ok jeste dlouho
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Kosatak

#7 Příspěvek od Kosatak »

Sada na E 36 obsahuje: 2 ramena, 2 spojovací tyče, 2 tyčky
stabilizátorů a 2 zadní silenbloky ramene. Toto zboží je z Německa od firmy ATP a momentálně není skaldem, ale do 2 prac.dnů by u vás mohlo být, pokud si toto zboží objednáte přes e-mail Lucie.Sandnerova@seznam.cz a nebo doprava.sandner@tiscali.cz. Cena tohoto zboží na aukru bude 5900kč, ale po objednání e-mailem a taky při více kusech sad může být zboží zasláno bez účtování dopravy. Vozí to sám z DEU, žádné polsko a nebo čína. Jakost výroby zaručena.Další informace na tel.: 604 96 76 54

Při objednání uvádějte, že jste z BMW klubu. Pak se dá jednat o ceně a určitě Vám sleví
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fikop »

Já už bych neznámé bo nekvalitní čepy nekupil. Ted beru jen čepy LMI nebo Mayle. 4ks čepu do ramene od Mayle 1700,- 2ks zadních M3silentbloku predního ramene od LMI za 1100,- 2ks kosti stabilizátoru + uložení stabilu 1000,- a 2ks horního uložení tlumiču 1600,-.....cca necelých 5000 za díly pro repasi přední nápravy od nejlepších výrobcu na trhu. Když jsi vše odmontuješ, pokud víš jak. Tak vezmeš ramena plus 4ks čepu a zajdeš někde do servisu jestli by ti to nepřelisovali. Já si dělám vše sám, mám vyrobené ruzné přípravky pro montáž čepu. Chce se to jen nebát a být trochu zručný a trpělivý jako já :wink: a vše je pak mnohem levnější 8)
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Ajwori »

co jsem koukal tak na zadní nápravě jsou tři ramena ma každý straně, moh by mi někdo ukázat který silenbloky se nejčastěji měněj?
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Ajwori »

http://bmwfans.info/original/E36/Lim/32 ... l-33_1004/
to je nějakejch uložení, když kouknu třeba na elit tak tam maj jen na zadní nápravu takovejch možností a ještě tak blbě popsanejch, že nevim ani který kam patří :-(
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Ajwori »

Kosatak píše:Sada na E 36 obsahuje: 2 ramena, 2 spojovací tyče, 2 tyčky
stabilizátorů a 2 zadní silenbloky ramene. Toto zboží je z Německa od firmy ATP a momentálně není skaldem, ale do 2 prac.dnů by u vás mohlo být, pokud si toto zboží objednáte přes e-mail Lucie.Sandnerova@seznam.cz a nebo doprava.sandner@tiscali.cz. Cena tohoto zboží na aukru bude 5900kč, ale po objednání e-mailem a taky při více kusech sad může být zboží zasláno bez účtování dopravy. Vozí to sám z DEU, žádné polsko a nebo čína. Jakost výroby zaručena.Další informace na tel.: 604 96 76 54

Při objednání uvádějte, že jste z BMW klubu. Pak se dá jednat o ceně a určitě Vám sleví

to zní zajímavě, jen bych si dovolil poznámku, která platí pro všechny. všiml jsem si mailové adresy doprava.sandner@tiscali.cz tím bych chtěl jako bývalý zaměstnanec tiscali upozornik na zánik firmy na českém trhu, může se tedy stát že maily poslané z domény tiscali.cz nebudou doruženy zejména na adresy seznam.cz, tiscali už v čr nemá support o servery se nikdo nestará. takže pomalu vše přestává fungovat, tímto doporučuji přejít na jíného poskytovatele stránky www zatim fungují to jen tak mimo
Killca

#12 Příspěvek od Killca »

http://bmwfans.info/original/E36/Lim/32 ... l-33_0366/
cislo 2,3 a 4 podle me, nebo aspon todle zamejslim dokoupit po vanocich + tycky stabilizatoru
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Leveler »

Na STK mě zjistili vadný čepy na přední nápravě, tak sem je vyměnil a tím to pro mě haslo. Dal sem ta Mayle a pohoda.Příde mě zbytečný zas kuli čepům měnit i ramena..Pokud sou vadný jen čepy tak není co řešit. :wink:
wacc

#14 Příspěvek od wacc »

Taky jsem menil jen vnejsi cepy, zmena to sice byla, ale spis z minusu do neutralu. Kdyz jsem pak po dalsich 20 tisicich musel menit cely ramena kvuli spatnym vnitrnim cepum (v autorizovanym servise ani nevi, ze existuji vnitrni cepy jako nahradni dil a vymenuji jen cele ramena), tak auto reagovalo na zmenu smeru tak ostre, ze jsem se pri prvnim vyhybani se diry ve vyssi rychlosti uplne vylekal.
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Ajwori »

já bych nejraději vymněnil veškerý gumový uložení náprav, ramen i stabilizátorů, včetně tlumičů a horního uložení a ložisek kol a to hlavně pro skvělej pocit, mám rád když je vše v cajku a tak jak má být, jenže to bych si musel připravit aspoň 25tis a ty teď zrovna nemůžu dát pryč, jen proto abych měl z něčeho fajn pocit
Kosatak

#16 Příspěvek od Kosatak »

Přesně tak na tu adresu tiscali zapomeň, ověřeno u dovozce. Jinak je to pohoda na výměnu. Nemusím nic lisovat a nedj bože to lisováním zrušit. Lepší je pro mě za tu cenu koupit v sadě komlet ramena od výrobce , který to dodává firmě BMW, která to potom prodává jako svůj výrobek ve svých krabicích.
james323

#17 Příspěvek od james323 »

Několikrát se to tady probíralo, ale bez jasného zavěru . Zkoušel někdo ramena na předek od firmy ATP z Německa ? Kolik to vydrží ? Je mi jasné, že to asi nevydrží tolik jako třeba Meyle, ale o kolik ? :-) Nerad bych to měnil po 10.000 Km znovu.... Ceny jsou poloviční... Např. tato sada :
http://cgi.ebay.de/2-QUERLENKER-2-KOPPELSTANGEN-2-SPURSTANGEN-BMW-3ER-E46_W0QQitemZ220483235546QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item3355d32eda&_trksid=p3286.c0.m14
Odpovědět