Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém,cítím benzín a už i vim okdud+spotřeba

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
all

#1 Příspěvek od all »

Na E36 motor 1.6 m43 se mi nejak podezřele zvedla spotřeba a při stání na místě jsem hrozně cejtil benzín.... trochu jsem pátral odkud.
Našel jsem... jsou to dvě kovové trubičky a na to jsou nastrčeny gumové je to někde od palivového filtru a vedou nekam za svody sání až se mi zdá, že vedou do té lišty jak jsou vstřiky... Už právě od té jedné hadičky nahoře je hadička nasáklá benzínem....
Nevíte někdo kam to vede, jak to vyndat, nebo opravit...???
Jsem nakloněn variantě výměny hadiček, protože nechci někde shořet jak papírovej čert... Díky
_peper
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od _peper »

all píše:Na E36 motor 1.6 m43 se mi nejak podezřele zvedla spotřeba a při stání na místě jsem hrozně cejtil benzín.... trochu jsem pátral odkud.
Našel jsem... jsou to dvě kovové trubičky a na to jsou nastrčeny gumové je to někde od palivového filtru a vedou nekam za svody sání až se mi zdá, že vedou do té lišty jak jsou vstřiky... Už právě od té jedné hadičky nahoře je hadička nasáklá benzínem....
Nevíte někdo kam to vede, jak to vyndat, nebo opravit...???
Jsem nakloněn variantě výměny hadiček, protože nechci někde shořet jak papírovej čert... Díky

Pokud víš kde to teče, tak vyměň komplet hadičku, stáhni jí páskama a máš po starostech ;) Hadička určitě nemusí být originál od BMW, jen si změř průměr a jdi jí koupit do krámu se vzduchotechnikou nebo vodou.
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Demostenes »

Hlavne si dej bacha, aby to byla hadicka, ktera je pro ropne produkty. Jednou jsem takle kupoval v autopotrebach hadicku, ten chlapek jeste rikal, ze urcite na benzin je, dal jsem ji do auta a byla za cca 20 miut provozu tak rozleptana, ze se rozpadla za jizdy. Docela klika, ze to bylo cce 50m od cile. Myslel jsem, ze mu ten obchod pujdu vypalit.
all

#4 Příspěvek od all »

jasný,jasný, ale šlo mi o to, jestli někdo netuší kam to ten benzín přivádí a hlavně mi připadalo, že jestli to budu vyměnovat, tak se tam musim nějak dostat a jestli je to za tim sánim, tak jak to sundám, jestli je tam nejaký těsnění,nebo nejlépe,jak to tam nechat a obejít...
Jinak díky
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Ajwori »

já mám problém ten že u 325i cejtim benzín krátce po nastartování asi tak 2-3 minuty pak už je ¨klid dělalo mi to už vloni vzimě pak byl klid a teď co nastala zima tak je to tu zase, hadičky jsem zkontroloval, nikde nic neteče ani nerosí jen si myslim, že by mohlo víc těsnit víčko nádrže, ale to by snad nemělo mít vliv je to přece vzadu a venku do auta by to snad nevlítlo
all

#6 Příspěvek od all »

Tak jsem to dneska dělal, jednalo se o spoje kovových trubiček gumovejma hadičkama... bylo to nahoře tam u té lišty kam vedou 2 trubičky
jinak super original motexi, daj se jen povolit, musel jsem dát nové stahovací pásky...

S tim cejtěnim benzínu, bych to případně videl na filtr na odvětrávání nádrže, taky je od tam tud cítit benzín, ale jen chvíli po nastartování. Vyměnil jsem ho a přestalo to...
Tashiro

#7 Příspěvek od Tashiro »

Ajwori píše:já mám problém ten že u 325i cejtim benzín krátce po nastartování asi tak 2-3 minuty pak už je ¨klid dělalo mi to už vloni vzimě pak byl klid a teď co nastala zima tak je to tu zase, hadičky jsem zkontroloval, nikde nic neteče ani nerosí jen si myslim, že by mohlo víc těsnit víčko nádrže, ale to by snad nemělo mít vliv je to přece vzadu a venku do auta by to snad nevlítlo

Mám to samý, ale zatím sem na to nepřišel.
tomcat1

#8 Příspěvek od tomcat1 »

Mne bolo tiez citit benzin po nastartovani uz tepleho motora a bol to vadny regulator tlaku paliva- benzin pretlacalo cez poskodenu membranu hadickou do sania ... Nikde nic netieklo, len to smrdelo.
Odpovědět