Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E 36 netopí
Zdravím,osobně tohle typ neznám ale podle realoem bych si typnul,čerpadlo - zkontroluj zda běží a nebo přidřené ventily topení - ty se dají taky zkontrolovat tak,že kamarád točí nebo mačká ovládání regulátorů teploty pomalu nahoru nebo dolů a ty si přitom dáš ruku na ty ventily,musíš "cítit ,že jakoby cvaknou a musí fungovat tak pravá i levá strana.Je to cvaknutí i slyšet.Teplotu motoru máš v pořádku?
PavelP
PavelP
zkus odvzdušnit, mrkni nejdříve zdá máš kapaliny dostatek, ohřej motor na provozní teplotu, otevři víčko od nádobky a nech to běžet chvilku, topení dej na plné otáčky a sedni do auta a vytoč na cca 2min na 2500 otáček, musí ti pak téct kapalina tou malou hadičkou z chladiče do nádobky, no pak uzavři víčko a musí ti to topit.Pokud nebude problém bude jinde, ale nejdříve udělej toto.
tak já mám taky stejný problém. Mám 320i, trochu trvá než se zahřeje, ale výkon topení je nízký. Teď sháním předřadný odpor z topení ( viz koupě dílů ). Přestal točit ventilátor a pak jsem zjistil, že je vadný. Jak ho seženu, tak budu hledat dál. Jinak odvzdušňuji chladič u motoru. Možná se zeptám blbě, mám ještě jinou možnost odvzdušnit někde topení ? jinak je to motor s digitální klimou, která teď taky kvůli odporu nejede
-
co se tyce topeni tak to se moc nepovedlo, mel jsem ten samej problem, taky jsem si rikal cerpadlo se mohlo protocit, a to ovdusneni co maji na chladici je spis na takove mensi zavdusneni, jak jsem daval nemrnoucku tak jsem zalil vsechny hadice co sli zalil jsem chladic, pojezdil par km a ovdusnil pak tim ovdusnovakem a pohoda, topi i na volnobeh, pokud to nepomuze pak bych se az dival na pumpu a ostatni
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdar je mi fakt zima.
mam E36 r.v. 96 316i a když jedu tak se motor ohřeje tak, že ručička je za hned za modrým polem, ale víc aní prd. Když sem v koloně nebo to ženu tak trošku povyleze ale tak do čtrvtky. A teď topení -- topí mi to pouze na okno a na první polohu to fouká teplé furt. Když dam na dvojku tak se zachvíli vzduch ochladí a fouká to studené
. A ještě když zapnu do interierů foukat tak to fouká úplně ledové. Navíc tam mam jakoby na tom přepínači odkud má foukat modré pole u polohy do interieru, ostatní sou ready na nohy a na okno. Diky za rady je mi zima

-
a v http://www.mjauto.cz cca 400,- 

-
- Kontaktovat uživatele:
Slid píše:a v http://www.mjauto.cz cca 400,-
na diesla jo, ale třeba na mé 1,6i se musí vyměnit celé těleso a nejlevnější je tam za cca 800,-
e46 325i Touring; X5 e70 3,0d xdrive