Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Zadní tlumiče E36 Touring
Mám dotaz: Chystám se zřejmně na výměnu zadních tlumiču na E36 323i, auto při ostřejší jizdě po nerovnostech "odskočí" a zdá se mi, že zadek docela mlátí - takže zřejmně tlumiče. ALE - mám tam origo Sport Paket podvozek a chci se zaptat jaké tlumiče tam dát abych +- zachoval dosavadní vlastnosti? PS: Je mi jasné, že origo jsou the best, ale ptám se na alternativy. Děkuji panové 
-
fix
- Klubové ID: 1145
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj zajímá mě úplně stejná věc (touring 323i):
Z tlumiče pro M-technik jsem našel pouze BOGE (cca 2650/kus) a SACHS (cca 1880/kus), po sloučení firem Boge a Sachs se možná jedná i o stejný výrobek.
Pružiny pro M-technik jsem nenašel vůbec...
Klidně bych si připlatil, ale zajímalo by mě hlavně jak je to s kvalitou.
něco jsem k tomuto psal i zde
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... e&start=15
Z tlumiče pro M-technik jsem našel pouze BOGE (cca 2650/kus) a SACHS (cca 1880/kus), po sloučení firem Boge a Sachs se možná jedná i o stejný výrobek.
Pružiny pro M-technik jsem nenašel vůbec...
Klidně bych si připlatil, ale zajímalo by mě hlavně jak je to s kvalitou.
něco jsem k tomuto psal i zde
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... e&start=15
Takže origo BMW stojí okolo 3500,- Kč kus pro M technik podvozek - výrobce bude sřejmně sachs nebo BOGE. Borci mi tedy tvrdí, že že je to speciál jen pro BMW, ale tomu moc nevěřím. No a v elitu mají: Tlumič pérování SACHS (ADVANTAGE) - způsob uchycení:horní kolík / Tlumič pérování - způsob uchycení:pod okem / sortiment tlumičů pérování:dobíjený plynem / Tlumič pérování - systém:dvě trubky / montovací strana:zadní náprava / podvozek:pro vozidla s M-technikou CENA 1968,-Kč. Takže co myslíte???
JJ, nechám zkouknout komplet podvozek, ale řekl bych že ty tlumiče taky určitě nebudou OK, v předu jsou pomněrně nové, ale v zadu bych se nedivil kdyby byli ještě původní... Jinak jasný silenbloky v zadních ramenech jsou klasika - to už jsem zažil u minulého Baga - než jsem se rozhoupal k výměně, tak jsem měl totálně sjetý zadní gumy 
Takže o víkednu jsem byl na testu tlumičů a na zadku jsou skoro mrtví + jsou načaté silenbloky v ramenou, takže to udělám na jednou. Ty tlumiče na zadku vypadají jako původní a výrobce je BOGE. Půjdu do těch SACHSU - se slevou u elitu vychází celkem pěkně. Jinak jsem byl na testu u kamoše v A.T.U a hned mi tam chtěli vnutit super sadu pro Mtechnik od MONROE...