Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

baterka

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
320i
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od 320i »

zdarec,
mam dotaz- bohuzel muj altik nebyl v top stavu a podarilo se mi mesic starou baterku (74Ah) 2x vybit uplne do mrte (tj ze se ani budiky nerozsvitili).. baterka je to nejaka nevim jaka znacka ( stala jen necely 3 litry- za boshku bych dal necelych pet).... vcera jsem ji nabil, tocila pekne, ujel jsem na ni asi 20 km a dneska rano se mi opet malem nerozsvitili ani budiky... proste zase vybita...

Muj dotaz spociva v tom, jestli je mozny odrovnat baterku tim, ze sla 2x do prazdna... nezda se mi ze by se 74Ah vybyla pres noc... Nebo jestli mam hledat nekde kratak...

Na altiku se davala nova kotva, uhliky a lozisko.... nic jinyho se do elektriky nesahalo... a ze by se to vybyjelo pres altik se mi taky nezda...
gardner

#2 Příspěvek od gardner »

nedávno jsem něco podobného řešil v mém případě byl pryč altík dej hledat možností tam bylo víc....
320i
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od 320i »

na kolik te to vyslo?
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Baterku je třeba nabít malým proudem po delší dobu. Něco k nabíjení baterie najdeš tady : http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
Pokud jsi baterku pouze oživil na nabíječce, aby Ti nastartovala, dlouho nevydrží. Ten alternátor bych proměřil radši znovu, mohou být špatné diody, přes které se baterie vybije. Pokud máš nějaký měřící přístroj, změř si proud, který teče z baterky, když je úplně všechno vypnuto, zavřené dveře, vypnutý klíček. Proud může být řádově miliampéry, stovky jsou už podezřelé a je třeba hledat příčinu.
gardner

#5 Příspěvek od gardner »

320i píše:na kolik te to vyslo?

U autoelektrikáře 700,-
320i
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od 320i »

tak ted sem se bavil s clovekem co dela ciste altiky, a kdyby to prej probijelo pres diody, tak po vypnuti klicku zustane svitit kontrolka dobijeni... prej z 90% tomu tak vzdycky je... tech 10% je bmw??? prodavam jak sem koupil, proto se ptam...
klanuk
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od klanuk »

u baterky je mozny ze krdyz se takhle hluboce vybije tak odejde spojka mezi clankama. Bosch, banner koupis za 3litry. Ja delam ve velko a maloobchodu s batekama.
320i
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od 320i »

baterka je asi opravdu reseni, jinak si to neumi vysvetlit.... baterku jsem vyndal, zmeril (6,32V), dal na nabijecku (nabijeci proud neznam), po 24hod bylo U 13,02V, odjel sem k servisakovi, zmeril odberovej proud po vypnuti klicku (0,02A), dojel domu, dohromady asi 15km,zamknul a po trech hodinach stani, se ani nerozsvitili kontrolky....
fakt nevim....
mamouschek

#9 Příspěvek od mamouschek »

320i píše:baterka je asi opravdu reseni, jinak si to neumi vysvetlit.... baterku jsem vyndal, zmeril (6,32V), dal na nabijecku (nabijeci proud neznam), po 24hod bylo U 13,02V, odjel sem k servisakovi, zmeril odberovej proud po vypnuti klicku (0,02A), dojel domu, dohromady asi 15km,zamknul a po trech hodinach stani, se ani nerozsvitili kontrolky....
fakt nevim....

Může být KO. Pokud dojde k úplnému vybití, pak může i u nové baterky dojít k prohnutí separátorů a k tzv. mezičlánkovému zkratu. To by měli umět změřit v lepších obchodech s akku. Měří to na testovací stolici, na které bude měřit úbytky napětí po zatížení a berou to potom i jako zkratovým proudem. Dokážou odlišit různé druhy problémů.
Gino

#10 Příspěvek od Gino »

pokial napetie v baterke klesne pod 10 voltov nastavava problem pretoze cca 30 % batreii sa okamzite poskodi a aj ked ju nabijes tak sa moze stat ze bude fungovat bud jeden den alebo tri mesiace a zrazu sa vybije, tento stav je nezvratny, predpokladam ze tvoja bateria to uz nerozchodi preto odporucam BANNER momentalne su to baterie s najmensim percentom reklamacii uz aj BOSCH sa trosku zhorsil
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Maikl »

jeden znamej mi rikal ze jeho tusim tatík mel stejnej problem a byla to vadna baterka, zasel do kramu kde ji koupil a bez reci mu ji vymenili s tim ze slo o vadnou serii..
jinak by se melo taky koukat na ty cisla co sou zakrouzkovany, je to podle dobijení, vysoký je spatne, nizký je spatne..
musi bejt proste akorat..
Obrázek
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od D-E-J-V »

já sem si koupil před týdnem auto z bazáče a všechno v poho...po pár dnech když sem jel ráno do práce tak sem byl rád že sem to rozjel...po delší jízdě bylo zase všechno OK...nakonec sem už nenastartoval vůbec...dal sem novou baterku a je to v poho....asi ji máš taky v čudu....jinak altík mě dobíjí 14,2V takže pokud ti dobíjí mín než 12 tak je v háji...
Odpovědět