Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém se stahováním okna E 36 Coupe...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Maverick666
Klubové ID: 1402
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Maverick666 »

Zdravim...mam problém se stahováním okna u E 36ky Coupe. Skoušel jsem změřit konektor co to ukazuje když stisknu ovladač, mihne se tam nějaká slabá hodnota a hned to spadne na nulu. Pod palubkou je slyšet jak cvakne asi relátko a hned zase vypne...nevíte v čem by mohl být problém?
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od castro »

Maverick666 píše:Zdravim...mam problém se stahováním okna u E 36ky Coupe. Skoušel jsem změřit konektor co to ukazuje když stisknu ovladač, mihne se tam nějaká slabá hodnota a hned to spadne na nulu. Pod palubkou je slyšet jak cvakne asi relátko a hned zase vypne...nevíte v čem by mohl být problém?
ale nepopsal jsi jaký problém s oknem máš?

jako že nestahuje vubec dolů?

na mém autě mi okno chvílema odmítalo dělat cokoliv, taky akorát cvakalo u relátek, mlátil jsem do tapecáku a občas se chytlo... ale po nějaké době přestalo cokoliv dělat. Problém byl v uhlíkách co se dotýkají hřídele elektromotorku... z vrakáče jsem si obstaral novej motorek, z kterého stačilo vyměnit jen tu plastovou patici s uhlíky, je to ta prostřední část. Ty uhlíky se často sjedou, hlavně u coupe kde to okno pořád sjíždí a vyjíždí...

Prob č.2 Kterej jsem řešil byl v čudlíku kterej zjišťuje otevřené/zavřené dveře - je v "B"sloupku v zámku dveří. Často se ošoupe a zavřené dveře už na něj netlačí takovou silou že občas na hrbolech blbne dojezd oken. stačí na ten čudl pevně nalepit nějakej kus plíšku a je to zase ok.
Maverick666
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Maverick666 »

Díky za radu...yjistil jsem že uhlíkama to neni. Nastavil jsem zámek a dojez okna funguje. Jen nechápu, jak je možné, že když mam otevřené dveře tak se okno například při zavírání zastaví v jedne poloze a dál už nejde ale dolu jo. Pak bude nejspíš problém v převodovém mechanismu v motorku protože je slyšet jak přeskakujou zuby.
Nevíš prosimtě jestli jen tendle motorek pro coupe stejnej jako pro sesana?
castro
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od castro »

Maverick666 píše:Díky za radu...yjistil jsem že uhlíkama to neni. Nastavil jsem zámek a dojez okna funguje. Jen nechápu, jak je možné, že když mam otevřené dveře tak se okno například při zavírání zastaví v jedne poloze a dál už nejde ale dolu jo. Pak bude nejspíš problém v převodovém mechanismu v motorku protože je slyšet jak přeskakujou zuby.
Nevíš prosimtě jestli jen tendle motorek pro coupe stejnej jako pro sesana?
motorek jako takovej je stejnej, taky jsem ho měnil... ten stahovací mechanizmus je ale u sedanu kratší... ten už použít nelze.

tak to nevim... možný je že v zoubcích bude nějakej zádrhel... připrav se na slastnou prácičku... abys odmontoval motorek z toho mechanismu, budeš muset odvrtat celej ten mechanismus co je přinýtovanej ke dveřím.. a zezadu toho mechanismu jsou šrouby co drží motorek...
dělal jsem to celej den a zlomil u toho 2 vrtáky než si koupil pořádnej asi za 300,- kterym to teda potom už docela šlo... vyměnil jsem motorek a zpátky jsem to přišrouboval šroubama se samojistícíma matkama a pořádně utáhl... jinak hrozí že se to časem znovu trošku povolí.

Ještě bych zkusil jednu věc: když rozmontuješ ten motorek, odendáš tu magnetickou zátku, vysuneš cívku s hřídelkou a znovu ji tam naklepat ale nezaručuju že to pomůže... ta hřídelka tam jde pak celkem blbě nasadit zpátky, ale kladívkem to jde, jen nesmíš bušit do té osičky ale až po nasazení té "zátky" (nevim jak to nazvat) abys neroz.mrdal na konci té osičky takový plastový uložení ( to se mi stalo).

píšu to rychle, nevim jestli je to srozumitelný... kdyžtak napíšu třeba do SZ kdyby tě něco zajímalo...
castro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od castro »

možná bych mohl nabídnout ten černej šnek (motorek) ale nevim jestli neni rozbitej. Jak jsem do toho bušil tak jsem tu osičku poslal skrz takže mi vyletěla tím šnekem ven... což bude asi vadit když tam nebude doraz...

ale na každym vrakáči bys to měl sehnat...
Maverick666
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Maverick666 »

Dík moc za radu...asi koupim celej motor protože mam dobrou nabýdku jestli je teda stejnej jako na sedana. Ale určitě se ti ještě ozvu protože mam asi problém s dorazem.
Ještě jednou dík moc :)
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3925

Re: Problém se stahováním okna E 36 Coupe...

#7 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

po deseti letech zaktivuji toto téma ;)

mám úplně ten samý problém, jak je popsáno v prvním příspěvku - nestahuje se mi okno u řidiče u E36/8 tj. Z3 Coupe, ani se nehne
zkusil jsem prohodit spínač, tím to není
při stisknutí cvakne pod palubkou
na motoru jsou dva konektory
horní - 2 dráty, měřil jsem na nich napětí, při stisku napětí cca 2-3V, ale hned klesne na 0 ikdyž držím spínač, čekal bych, že bude konstantních 12V, že by to byl ten problém?
dolní - 3 dráty, zvláštní konektor, nic jsem neměřil, předpokládám, že je to ovládání dojezdů atd.
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
icecold
Klubové ID: 3777
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od icecold »

zddan01 píše:po deseti letech zaktivuji toto téma ;)

mám úplně ten samý problém, jak je popsáno v prvním příspěvku - nestahuje se mi okno u řidiče u E36/8 tj. Z3 Coupe, ani se nehne
zkusil jsem prohodit spínač, tím to není
při stisknutí cvakne pod palubkou
na motoru jsou dva konektory
horní - 2 dráty, měřil jsem na nich napětí, při stisku napětí cca 2-3V, ale hned klesne na 0 ikdyž držím spínač, čekal bych, že bude konstantních 12V, že by to byl ten problém?
dolní - 3 dráty, zvláštní konektor, nic jsem neměřil, předpokládám, že je to ovládání dojezdů atd.

na ten horní konektor zkus přívest natvrdo dráty z baterky jestli bude stahovat/zatahovat okno, pokud nebude tak ko motor, pokud bude tak může být závada v ZKE jednotce, pro začátek ji vypojit a zase zapojit, pokud nepomůže, kontaktuj mne, mám jich tu mraky za smích :lol:
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3925

#9 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

zkusil jsem připojit ke konektoru napájení jiný motor a ten jde, takže je to jasný... akce na dlouhý zimní večer :(
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Odpovědět