Mam 316i compact a pri pricicnuti k merce oleje sel lehce citit benzin .Predpokladam ze to asi bude prusvih.Pri volnobehu otacky nepadaj a ani vykon nijak neklesl. Nemate s tim nekdo skusenosti? Diky
Tak si to zkontroluj po nějaké delší jízdě. Palivo se do oleje v malé míře dostává pořád. Zvlášť, když budeš třeba poskakovat po městě. Po delší jízdě, kdy se olej pořádně prohřeje se ale benzín odpaří..
A olej má jakou hustotu? Normální? Jako pokud je to cítit trošku, může to být tím že už má motor prostě něco za sebou. Pokud by byl olej ale benzínem viditelně naředěnej, byl by to průser..
Trosku si me uklidnil. No je to 96 rok a melo by mit najeto 120 000. S tim stejne asi pojedu do servisu aby mi rekli,jen mi jde o to jestli se mi jezdenim nemuze nic posrat driv nez se tam tak za tyden vydam
No takhle, pokud je to trošku cítit a olej je hustej tak jak má být, není to žádná trága. Pokud by to bylo cítit dost a olej by byl viditelně řidší, nebo nedej bože ho přibejvalo, bya by to špaténka
A olej ti provozem normálně ubejvá? Spotřebu benzínu máš v normě? Zkus se na ten olej podívat po nějaké delší štrece, kdy bude pořádně ohřátej. Případný zbytky benzínu by se měly odpařit.