Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
	Čidlo airbagu v sedačce.
Rozsvítila se mi kontrolka airbagu,nechal jsem načíst a závada-vadný koberec sedačky. Že by byla vadná drátěnka v sedačce se mi moc nezdá,spíš čidlo.Je to taková plastová krabička připojená zespodu na sedačce a netuším na jakém principu pracuje.Když se závada smaže je všechno OK do okamžiku než si někdo sedne do sedačky,pak opět kontrolka svítí.To čidlo jsem dokonce nenašel ani v ETK.Nevíte někdo jak to funguje?

- 
				starML  
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
Ta "drátěnka" je to čidlo. Snímá obsazení sedačky spolujezdce a podle toho se airbagy při nárazu inicializují, nebo ne. Sedačka řidiče to nemá, předpokládá se, že při jízdě je řidič přítomen. V té krabičce je dioda a vychází z ní konektor, který slouží k připojení do systému iniciace airbagů. Pokud odejde/odpadne dioda, je možno ji vyměnit/přiletovat. Návody jak diodu nebo matraci přemostit odporem jsou způsobem jak vyřadit systém z činnosti, tedy nebude se zobrazovat závada, ale ani airbag spolujezdce (na sedadle smrti) nebude fungovat správně. Zde se názory různí. Jedni tvrdí, že se airbag spolujezdce při nárazu inicializovat nebude a potom chudák spolujezdec. Ti co tvrdí, že k inicializaci dojde i při neobsazené sedačce spolujedce si asi neuvědomují, že řidiče dofackuje zprava boční airbag spolujezdce. 
Můj názor:
Systém kontroluje odpor čidla při startu a při jízdě odpovídá za funkci airbagu spolujezdce.
- pokud čidlo nahradím odporem odpovídající hodnotě obsazené sedačky, k inicializaci airbagu při nárazu dojde vždy
- pokud čidlo nahradím odporem odpovídající hodnotě neobsazené sedačky, k inicializaci airbagu při nárazu nedojde
- výrobce určitě systém vyzkoušel vícekrát a já to za svého života dělat nebudu
K porušení matrace (Senzormate) dojde nejčastěji velkým zatížením v jednom bodě, kdy dojde k přetrhnutí drátků. Typicky luxuji auto a lezu po kolenou.
Můj případ je tady :
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=

Můj názor:
Systém kontroluje odpor čidla při startu a při jízdě odpovídá za funkci airbagu spolujezdce.
- pokud čidlo nahradím odporem odpovídající hodnotě obsazené sedačky, k inicializaci airbagu při nárazu dojde vždy
- pokud čidlo nahradím odporem odpovídající hodnotě neobsazené sedačky, k inicializaci airbagu při nárazu nedojde
- výrobce určitě systém vyzkoušel vícekrát a já to za svého života dělat nebudu
K porušení matrace (Senzormate) dojde nejčastěji velkým zatížením v jednom bodě, kdy dojde k přetrhnutí drátků. Typicky luxuji auto a lezu po kolenou.
Můj případ je tady :
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
taky ted řeším rozsvícenou kontrolku Bagu na e36. Protože se mi kontrolka rozsvítila za jízdy kdy jsem řídil sám tak musím nejdříve na diagnostiku v čem je závada. Přesto předpokládám že to bude čidlo v sedačce spolujezdce tak jsem zjištoval ceny a čidlo stojí 2500,- + 1,5h práce.
Pokud by měl někdo typ co dalšího mohlo odejít za jízdy budu rád.

Pokud by měl někdo typ co dalšího mohlo odejít za jízdy budu rád.
 Born to be for BMW
 Born to be for BMW  
  344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d 

Potvrzeno jedním autem na E46 klubu.. dečka byla vadná a po ťukanci vyletěly airbagy spolujezdce i když tam nebyl
 Potvrzeno jedním autem na E46 klubu.. dečka byla vadná a po ťukanci vyletěly airbagy spolujezdce i když tam nebyl