Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Odlepilo se mi čelní sklo..:-(

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rydlas
Klubové ID: 893

#1 Příspěvek od Rydlas »

Tak jsem ráno sednul do kcháru, nastartuju a divně to razachtalo u levého sloupku...tak tam šáhnu a sklo se pohlo!!!! Takže prosím poraďte...zvládnu to ubastlit sám? Silikon? Pěna? Mědvědí hovno? :-))))))) Dá se to ručně přilepit nebo je lepší nechat to odborníkům? Pop.ř poraďte někoho levnýho v Práglu a okolí.. dík moc.. jo a jedná se o E36 r.v.94 a sklo není origo - jednou už měněný bylo, ale nevím kdy...už jsem to tak koupil... dííík
xdentist
Klubové ID: 1473
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xdentist »

kdyz lepit tak jedine lepidlem na autoskla-vetsinou v kartusi a takovy cerny to je.drzi to jak blazen... je to na to urcene
Rydlas

#3 Příspěvek od Rydlas »

xdentist píše:kdyz lepit tak jedine lepidlem na autoskla-vetsinou v kartusi a takovy cerny to je.drzi to jak blazen... je to na to urcene
Super, a koupím to kde? třeba? Maj to i v Baumaxu? :-))) dík
Gav328ci

#4 Příspěvek od Gav328ci »

Rydlas píše:Tak jsem ráno sednul do kcháru, nastartuju a divně to razachtalo u levého sloupku...tak tam šáhnu a sklo se pohlo!!!! Takže prosím poraďte...zvládnu to ubastlit sám? Silikon? Pěna? Mědvědí hovno? :-))))))) Dá se to ručně přilepit nebo je lepší nechat to odborníkům? Pop.ř poraďte někoho levnýho v Práglu a okolí.. dík moc.. jo a jedná se o E36 r.v.94 a sklo není origo - jednou už měněný bylo, ale nevím kdy...už jsem to tak koupil... dííík
rozhodně to nech přilepit u odborníka, není to jen samotné lepidlo na sklo ale je k tomu primer,rozrušovače a další speciální odmaštovače...díky tomu že to bylo nalepeno před tebou neodborně se ti ted odlepilo....jinak se samo nemůže nikdy odlepit
JeyJey
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JeyJey »

mas SZ
Rydlas

#6 Příspěvek od Rydlas »

Tak teď mi v BMW BASE řekli, že nalepení skla se vším všudy je cca 6-8 tis. Kč.... :-/// a to se mi fakt dávat nechce... to je děs... dát osmičku za takovou píczovinu...
coupe328
Klubové ID: 94
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od coupe328 »

Zajed do shopu vymeny autoskel,urco to musi jit levneji.Jinak nechat na odbornikach
miluna

#8 Příspěvek od miluna »

Někdo to dělal a nic o lepení nevěděl, oprava je jednoduchá: vyříznout (ne vždy se to podaří bez poškození ať už skla, nebo bausetu) očistit zbytky starého lepidla, zvlášť to které tam nedrží. Odmastit, natřít primerem, nanést z kartuše housenku nového lepidla, usadit sklo zpět, namontovat lišty a hodinku až ??? počkat podle rychlosti tuhnutí lepidla. Odkud jsi? v Teplicích a okolí bych ti to udělal, práce tak 1500,- lepidlo a primer určitě do 500,-
Rydlas

#9 Příspěvek od Rydlas »

miluna píše:Někdo to dělal a nic o lepení nevěděl, oprava je jednoduchá: vyříznout (ne vždy se to podaří bez poškození ať už skla, nebo bausetu) očistit zbytky starého lepidla, zvlášť to které tam nedrží. Odmastit, natřít primerem, nanést z kartuše housenku nového lepidla, usadit sklo zpět, namontovat lišty a hodinku až ??? počkat podle rychlosti tuhnutí lepidla. Odkud jsi? v Teplicích a okolí bych ti to udělal, práce tak 1500,- lepidlo a primer určitě do 500,-
Teplice nejsou zas až tak daleko... takže díkes za nabídku, zkusím si to nejdřív zničit sám, a pak bych to kdyžtak absolvoval... :-)))
miluna

#10 Příspěvek od miluna »

Rydlas píše:
miluna píše:Někdo to dělal a nic o lepení nevěděl, oprava je jednoduchá: vyříznout (ne vždy se to podaří bez poškození ať už skla, nebo bausetu) očistit zbytky starého lepidla, zvlášť to které tam nedrží. Odmastit, natřít primerem, nanést z kartuše housenku nového lepidla, usadit sklo zpět, namontovat lišty a hodinku až ??? počkat podle rychlosti tuhnutí lepidla. Odkud jsi? v Teplicích a okolí bych ti to udělal, práce tak 1500,- lepidlo a primer určitě do 500,-
Teplice nejsou zas až tak daleko... takže díkes za nabídku, zkusím si to nejdřív zničit sám, a pak bych to kdyžtak absolvoval... :-)))
nebo se zkus zeptat v nějakém autosklenářství, vyříznout strunou bys mohl zvládnout sám s pomocníkem, mezi sklo a palubku si dej šroubovák a po něm ti bude struna klouzat abys nepořezal palubku! Tak cca po dvaceti cm přepíchneš vždycky dál. Potřebuješ tak metr struny a dvoje kleště a trošku šikovnosti. Tahá se to na šikmo sem tam, jak se struna zahřeje jede to jak po másle. Bacha zvenku na lak a na hranu skla, musíš to udržet mezi. No a nezapomeň opravdu důkladně odmastit a vyčistit. Jo a Primer (nelep to bez něj, jinak se ti to zas odlepí) musí tak 10min schnout. Kdyby ti nešlo lepidlo dobře vytlačit, tak kartuši zahřej třeba horkovzduškou. Jo a většinou ty špičky co dostaneš k lepidlu stojej za h***o, odlom tu pacičku a vyřízni větší zářez ať máš tu housenku co nejvyšší (výřez tak 15-18mm) housenku budeš mít kolem centimetru. Sklo podlož, než ti zaschne lepidlo na spodní straně tak abys měl nahoře u střechy stejnou mezeru a nebo rovnej bauset. Většinou trošku sjíždí dolu vlastní vahou. Hodně štěstí!
mufman

#11 Příspěvek od mufman »

Ty bláho když vidím tu cenu to bych si radsi uzavrel pojistku na čelní okno, tyden pockal, hodil si malej šutr na sklo a nechal si to zadarmo vymenit i s předním sklem.... :) Takhle se s tim budes patlat, bude Te to stat spoustu penez a jeste si znicis bud to okno nebo palubku nebo lak...
Rydlas

#12 Příspěvek od Rydlas »

mufman píše:Ty bláho když vidím tu cenu to bych si radsi uzavrel pojistku na čelní okno, tyden pockal, hodil si malej šutr na sklo a nechal si to zadarmo vymenit i s předním sklem.... :) Takhle se s tim budes patlat, bude Te to stat spoustu penez a jeste si znicis bud to okno nebo palubku nebo lak...
Já tam už miniprasklinku mám, takže až mě nasere nějakej kamioňák, tak ho zastavim a řeknu mu, že mi teď rozbil kamínkem sklo...a zacvaká to z jeho ručení... abude to buď Šmidberský nebo Willi Betz... ty na to prachy maj... :)) stejne ta prasklina od kamionu je, ale byl jsem linej to resit rovnou...takze co?...nic...
Odpovědět