Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Lozisko na zadni naprave E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Luki

#1 Příspěvek od Luki »

Potreboval bych se vas zeptat jestli ste ted nekdo nahodou nedavno nemenil lozisko na zadni naprave - zacalo mi pomerne dost hucet a nevim jaky lozisko (znacku / vyrobce) koupit - jestli BMW origo nebo druhovyrobu pripadne jaky z ty druhovyroby.

Dalsi vec je ze nechci AuTecu do chrtanu cpat sileny penize za vymenu ale taky to nechci sverit nekomu kdo na to ani nebude mit poradny naradi natoz si to snad udelat sam na zahrade... Nemate nahodou nekdo zkusenosti s nejakym kvalitnim servise kde si zaroven jen za praci nereknou tri litry jako v jiz zminenym AuTecu? Praha a okoli...

Prosim jen osobni zkusenosti - diky... :)
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od coupe328 »

lozisko pouzij SKF,mam pocit zo to davaji i do prvovyroby..nic jineho bych tam nezkousel

SKF
zadní náprava VKBA1460
sadaložiskakola dodavatel 1
dodavatel 2 1.159,66
- 1.380,00
prevzato z http://www.mjauto.cz
Slid

#3 Příspěvek od Slid »

Přesně tak jedině SKF, já si zažil problémů s ložiskem dost, nakonec jsem zjistil že mi mechoš tam dal nějaký shit a vydrželo 3 měsíce.
martaas

#4 Příspěvek od martaas »

Dělal jsem si to sám,ale jestli chtěj v Autecu jen tři tisíce.tak bych jim to svěřil,protože je to neskutečnej vomrd,a ve finále to může přijít mnohem dráž.Vyměnil jsem desítky ložisek na různejch autech,ale s timhle jsem si hrál celej den a ještě jsem ač nerad musel použít dost hrubýho násilí a málem jsem to celý dokurvil.
Jestli znáte nějákýho fanatika kterej to udělá levnějc a dobře,tak bych potřeboval druhou stranu.
Marek-is

#5 Příspěvek od Marek-is »

Doporucuji take TIMKEN.... :idea:
Luki

#6 Příspěvek od Luki »

To all: Bezva - diky moc presne to sem chtel slyset. :wink:

To martaas: Prave ze sem si vyslechl co vsechno se pri tom muze vy*rat tak sem si rekl ze kdyz uz tak at je to udelany poradne a v klidu (mojem :lol: ) - ale pri vyslechnuti ty ceny me zamrazilo (u bawka uz po x-ty) ale jestli mi nikdo nenapise nejakou dobrou zkusenost s nejakym kvalitnim a lacinejsim servisem tak mi nic jinyho nezbyde - bastlit to nehodlam - na to u takovyhle veci nemam nervy ani zaludek... :oops:
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od coupe328 »

ja se sem jeste lehce vtirnu...jak se diva napriklad Autec na to,ze si dovezu sve nahradni dily a chci to od nich zamontovat?Treba konkretne loziska,vi nekdo? :oops:
Slid

#8 Příspěvek od Slid »

no dle mě by tohle nemělo být v žádnem servisu, z práce živ není žádnej mechanik kort soukromej, je to jako by sis nosil do hospody svoje pivo :D
A každej slušnej servis ti dá přesně od jaké značky chceš ten díl.Pokud si sháníš sám levné díly opravuj si to sám. :wink:
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od coupe328 »

no vsak jo,s tim naprosto souhlasim,bohuzel sem jeste nenasel schopnej servis,ktery by objednal co chci a pokud ano,tak na to nasadil premrstenou cenu.Proto jsem ted obezretnejsi :? Copak se to nestalo i Tobe s jinyma loziskama nez SKF?
Slid

#10 Příspěvek od Slid »

jj stalo, ale já neřešil bohužel značku, no a servis má můj soused a letitej kamarád čili tam švihnul nějakou shitku a po 3 měsíců reklamace a šlo SKF a vše ok.Nemyslel jsem to zle :wink: Bohužel v dnešní době narazit a dobrý servis je to težké no, proto se snažím většinou dělat vše sám a složitější věcí předávám kámošoj.
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od coupe328 »

v pohode Slid,nic ve zlem :wink: :P
Luki

#12 Příspěvek od Luki »

Slid píše:jj stalo, ale já neřešil bohužel značku, no a servis má můj soused a letitej kamarád čili tam švihnul nějakou shitku a po 3 měsíců reklamace a šlo SKF a vše ok.Nemyslel jsem to zle :wink: Bohužel v dnešní době narazit a dobrý servis je to težké no, proto se snažím většinou dělat vše sám a složitější věcí předávám kámošoj.

Se mnou je to presne tak jak rikas ale bohuzel v tomhle pripade se na kamose obratit nechci - nema na to ten sparavnej vercajk (stahovak ani lis) a jak uz sem psal chtel bych aby zrovna tohle bylo tip-top.. BTW to s tima dilama sem si taky vubec neuvedomil - kamosovi vzdycky to co tam chci donesu a je po problemu ale donyst si vlastni lozisko do AuTecu at mi ho tam vrazej - myslim ze by cumeli (nebo ne cumeli ale rovnou me se zdvorilosti jim vlastni poslali dopr... :lol: )
Slid

#13 Příspěvek od Slid »

Myslím že v Praze je nějaký slušný servis za slušnou cenu, neustále se to tu řeší, jakej je dobrej servis a za dobré peníze, nemyslím že by si musel navštěvovat zrovna Autec.
Např. Tady ho dost chválí, ale osobní zkušenost nemám.

Servis:
Opravy a Tuning BMW & PneuServis
Rajská zahrada (Stanice metra B)
Praha 9
Tel. 602 803 520
Hodnocení:
Super
Komentář:
Malý, ale velmi dobrý Bmwservis, specializuje se právě na E30, E34 a E36ky. Má mnoho skušeností se stavbou 2.7i , přestavby motorů na přání, či jiné sportovní úpravy. Dělá i běžné opravy a výměny dílů. Vše za velmi rozumné ceny na kterých se lze rozumně dohodnout.
Servis obsahuje i Pneuservis, vyvažování, lepení , přezouvání atd. Možnost dodání jetých pneu, za rozumnou cenu a s dobrým vzorkem. Dle přání.

Já jsem byl vždy spokojen.

Příklad cen některých služeb:
Přezutí pneu na plechových discích 350,-Kč (Cena za přezutí celého auta)
Přezutí pneu na elektronech 400,-Kč (Cena za přezutí celého auta)
Výměna oleje, cena včetně oleje 10w-40 a filtru za 750,-Kč

Objednání termínu na čísle: 602 803 520
Gav328ci

#14 Příspěvek od Gav328ci »

Rozhodně bych zvolil SKF nemá cenu šetřit je minimální rozdíl v levnějších značkách,samotná výměna na zadní nápravě nezabere moc času když máš vhodný přípravek,když to de špatně max 2 hodky...
Luki

#15 Příspěvek od Luki »

To Slid : diky moc za tip - zkusim se tam optat (pokud se tu ty servisy uz resili tak se omlouvam ale nenasel sem to...)

Timto bych to uzavrel - vsechny informace co sem potreboval mam takze jeste jednou diky :!: :wink:
martaas

#16 Příspěvek od martaas »

V Autecu je to origo ložisko jen asi o 200 dražší než SKF a kvalita SKF už taky neni co bejvala.Určitě to mastěj nějáký čínani.
Odpovědět