Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

obecně..muj problem..

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
sanchezer

#1 Příspěvek od sanchezer »

svedlo mě jedno BMW 316i e36 r.v.1994...a mam ho!!!o proti jiným vozům v této věkové třídě...je to vrchol vší elegance!!!ale teď tu mam jeden problem...

auto má celkem tučnou váhu vzhledem ke svému obsahu a koníčkům,hlavně při rozjíždění je to znát...po té co naberu vyžší rychlost letim jak pes:-)))...ale prostě chtěl bych vyjet rychleji než starý děda s oktávicí na červenej!!a tak mam otázečku: jakými způsoby se dá zvýšit výkon u tohoto Bafuňáka!!!..slyšel sem akorát o lepšim vzduchovym filtru vs. pořádnym sport výfuku!!!

podejte amatérovi jakýkoliv info na zlepšení výkonu a jízdních vlastností pro moje BAFU...odkazy na díly...rady...atd...
Honza-net
Klubové ID: 301
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Honza-net »

DOE.. máš tu kamaráda.
Rendis
Klubové ID: 286

#3 Příspěvek od Rendis »

Nechci Tě nijak naštvat,ale nejjednodušší bude koupit jiné bmw se silnějším motorem.
Only e34 8-)
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40
sanchezer

#4 Příspěvek od sanchezer »

to je taky jedno řešení...třeba k němu dojdu...ale otázka zněla trochu jinak..
nejsem žádnej závodník...ale trošku výkon nahoru a budu fajn!!!
Yngwie

#5 Příspěvek od Yngwie »

No nijak zasadne vykon nezvednes nicim....snad chip+otevrene svody a vyhodit katalyzator a jezdit na 98oktan. Rvat tam kompresor je blbost a novy motor tez, ale i takovi tady jsou, takze je otazka jenom penez. :D
sanchezer

#6 Příspěvek od sanchezer »

prosím někdo kdo se vyzná...a může poradit...!!
jen nějakym zpusobem zvýšit malinko výkon..jakým?
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#7 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

sanchezer píše:svedlo mě jedno BMW 316i e36 r.v.1994...a mam ho!!!o proti jiným vozům v této věkové třídě...je to vrchol vší elegance!!!ale teď tu mam jeden problem...

auto má celkem tučnou váhu vzhledem ke svému obsahu a koníčkům,hlavně při rozjíždění je to znát...po té co naberu vyžší rychlost letim jak pes:-)))...ale prostě chtěl bych vyjet rychleji než starý děda s oktávicí na červenej!!a tak mam otázečku: jakými způsoby se dá zvýšit výkon u tohoto Bafuňáka!!!..slyšel sem akorát o lepšim vzduchovym filtru vs. pořádnym sport výfuku!!!

podejte amatérovi jakýkoliv info na zlepšení výkonu a jízdních vlastností pro moje BAFU...odkazy na díly...rady...atd...
Bohužel,ale s tím nic nenaděláš :( chvíli pojezdi ,dej inzerát a pak skoč do 323i...cenově je to ale jinde ale už je to sportovnější bmw.....
Yngwie

#8 Příspěvek od Yngwie »

sanchezer píše:prosím někdo kdo se vyzná...a může poradit...!!
Dyt jsem ti to napsal :roll:
sanchezer

#9 Příspěvek od sanchezer »

Yngwie píše:
sanchezer píše:prosím někdo kdo se vyzná...a může poradit...!!
Dyt jsem ti to napsal :roll:
jj...to bylo k tomu následujícímu závodníkovi...on nemůže vědět že nemusim nic extra sportovnějšího ale jen prostě skromě výkon nahoru....
Yngwie

#10 Příspěvek od Yngwie »

Ty jsi presne ten pripad, kterej si mel koupit minimalne 325i, aby hned nespekuloval, ze mu chybi vykon. Coz by ti chybel i na 320i. A priprav si minimalne 15 tisic spise 20, jestli chces nejakou uplne zakladni upravu. Sam o sobe sportovni filtr ti zadny vykon navic neprida.
sanchezer

#11 Příspěvek od sanchezer »

Yngwie píše:Ty jsi presne ten pripad, kterej si mel koupit minimalne 325i, aby hned nespekuloval, ze mu chybi vykon. Coz by ti chybel i na 320i. A priprav si minimalne 15 tisic spise 20, jestli chces nejakou uplne zakladni upravu. Sam o sobe sportovni filtr ti zadny vykon navic neprida.
vim..uznávám teď po 2 měsících ježdění...že sem udělal pičovinu...!!
ale fakt sem nechtěl závodit,koukal sem na obsah vůči pojistce...no a na těch našich silnicích závodit?...:-))...jen mě serou ty rozjezdy no...takový pomalý utahaný...pokun ovšem nešlápnu na plyn div mi nevyskočí motor na sedadlo spolujezdce!!a kdybych si nechal dotáhnout 325i tak sem mohl mít velmi podobnou spotřebu ne??...a živější káru bez nějakych větších úprav!!!
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od matal Moderátor »

Byla by tu možnost-vyměnit motor za 1,8is M42-M44, má 103kw-140ps,ale ten motor se těžko shání a taky není zadarmo..
Takže jak už bylo řečeno,lepší prodat a koupit jiný car.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#13 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

tak auto odlehci... vyhazej vsechno co nepotrebujes... pripadne si kup lamino kapoty, skorepiny sedacky, lehci kola... kdyz sundas 70kg, urcite to pojede lip... sport filtr ti doda racing zvuk... ale nejlip udelas, kdyz to prodas tak jak je a koupis 325i, kdyz budes mit kliku, tak i za stejny kacky co by te staly min upravy...
“Ability is what you're capable of doing.”
sanchezer

#14 Příspěvek od sanchezer »

matal píše:Byla by tu možnost-vyměnit motor za 1,8is M42-M44, má 103kw-140ps,ale ten motor se těžko shání a taky není zadarmo..
Takže jak už bylo řečeno,lepší prodat a koupit jiný car.. :wink:
díky dík...do výměny se nehodlám pouštět...to už rači budu mojí 316 tlačit...

takže jiná možnost ještě???...má někdo??....každá rada drahá...!!!dík
ale o tom katalizátoru sem už přemejšlel....a co sportovní katalizátor???...má aspoň menší účinek???
Honza-net
Klubové ID: 301
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Honza-net »

Už ti to tady psal každej. Nech si poradit. Prodej to a kup silnější. Tyhle pseudoúpravy (filtr, kat, neony, voný stromeček atd.) nikam nepovedou. Pokud stále trváš na vyšším výkonu, tak si tam nech zastavět silnější motor či současný nech za težký prachy upravit u nějaké firmy. Ale počítej, že to převýší cenu tvého auta :D
sanchezer

#16 Příspěvek od sanchezer »

Hanz píše:tak auto odlehci... vyhazej vsechno co nepotrebujes... pripadne si kup lamino kapoty, skorepiny sedacky, lehci kola... kdyz sundas 70kg, urcite to pojede lip... sport filtr ti doda racing zvuk... ale nejlip udelas, kdyz to prodas tak jak je a koupis 325i, kdyz budes mit kliku, tak i za stejny kacky co by te staly min upravy...
díky za radu...optám se místních a nějak to zkusim pořešit...
ještě takhle...to moje autí je z Rakous za 75 000,-(je to dobrý?a za kolik by se to nechalo střelit?)...stav auta je parádní,abnormální vzhledem k jeho mega najetých KM...190 000.... :)
bretajun
Klubové ID: 701

#17 Příspěvek od bretajun »

Zdarec,mám to samé co ty a jsem spokojen,pravda je že jsme měli šáhnout po trochu silnějším ale jede to velice slušně,mám tam sportovní výfuk,nemám to s kým porovnat,tady u nás jsem jediný psychopat z bavouškem,máš koukám tmavě modrou barvu,odkud jsi
sanchezer

#18 Příspěvek od sanchezer »

bretajun píše:Zdarec,mám to samé co ty a jsem spokojen,pravda je že jsme měli šáhnout po trochu silnějším ale jede to velice slušně,mám tam sportovní výfuk,nemám to s kým porovnat,tady u nás jsem jediný psychopat z bavouškem,máš koukám tmavě modrou barvu,odkud jsi
upřesnim:tmavě modrá metalízka...
jinak sem z ČB..víme??
a ty si spokojen??
...tak porovnávej...
petto
Klubové ID: 844

#19 Příspěvek od petto »

mám ho taky....chvíli, ale sem spokojenej...tak rozjezdy mi nepřijdou nejhorší, na to že to něco váží a má 102 psů...jinak maximálku sem nezkoušel, ale na 4ku ve 3 lidech 170 a nebyl ještě v omezovaču, jenže už to nejelo, pak 5 a rozjel sem se na 185, pak jelo auto....ubral sem...všecko na okresce ve třech lidech... :twisted: tak a jak ste na tom vy??? jinak nema smysl nijak "navyšovat" vykon...kup si 328 jinak to nemá smysl...jak si jednou na ten výkon zvykneš, nebude ti stačit ani 323 (170 psů) :wink:
sanchezer

#20 Příspěvek od sanchezer »

taky sem nezkoušel maximálku...ale na 4 kolem 150...nebyl sem v kritickejch a ještě se mu chtělo!!!...ale jak říkám při rozjezdu nic moc...musim hodně tlačit na pilu abych to dal do proudu!!!no je to poměrně asi už vyběhaný...ale motůrek je z venčí noblesní...ale to sem ještě nekouknul dovnitř!!!...budu muset provect výměnu oleje...mam už obědnaný 2 čtyřlitrovky Shellu!!!bude to chtít vyměnit i vzduchovej a benzínovej filtr!!!a mam obědnaaný i svíčky božky klasika!!!...řemen je dobrej...a ostatní se jeví taky fajn!!!
Odpovědět