Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Ukazatel paliva

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Rydlas

#1 Příspěvek od Rydlas »

Ahoj lidi,
mám E36 r.v.94 a následující problém: Natankoval jsem úplně plnou (cca 58 litrů - něco tam ještě bylo), když jsem otočil klíčkem ručička ukazatele paliva v nádři se ani nehla (zůstala cca na 5-10 litrech a svítila rezerva (prostě stejnej stav jako před tankováním) při jízdě normálně dál klesala a ž na úplnou nulu... jezdím teď jen podle přibližné spotřeby a ujetých km... poradíte mi co by to mohlo být? Plovák? Jsem takovej polozdatnej technik.... popř. mi poraďte, kdo by mi to mohl levně dát do kupy... jsem z okr. Nymburk...Praha a okolí není problém.. Díky moc..jste zlatý
Amos

#2 Příspěvek od Amos »

Já jsem měl jednou podobný problém v golfu. Pomohl brutální přejezd přes koleje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Rydlas

#3 Příspěvek od Rydlas »

Amos píše:Já jsem měl jednou podobný problém v golfu. Pomohl brutální přejezd přes koleje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To jsem už zkoušel...dokonce i "technologický poklep" na palubku...ale nic... ach jo...
sumak

#4 Příspěvek od sumak »

mne se to stalo u 318 a casem to zaclo fungovat.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od matal Moderátor »

Amos píše:Já jsem měl jednou podobný problém v golfu. Pomohl brutální přejezd přes koleje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dobrá rada nad zlato.. :smich:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Rydlas

#6 Příspěvek od Rydlas »

Poraďte mi, zatím jsem všechno včetně brutálního přejzdu vyzkoušel, ale furt nic... Kde je třeba u E36 uloženej plovák? dá se k němu ňák yntelygentně dostat? budík vypadá, že je v pořádku...přijde mi to jakokdyby to ta narvaná nádrž benzínem nějak nadzvihla a vyhodila ho z vodícího drátu... dík za pomoc... poptejte se mi...
sumak

#7 Příspěvek od sumak »

de vyndat celkem bez problemu a je pod zadni sedackou spolujezdce. Nevim jestli je to u vsech stejny ale u mne je v pravo plovak s cerpadlem a ukazatelm spotreby /tam ho asi budes mnet zaseklej / a vlevo je druhej ten snad pomaha pocitat hladinu v tej rozdelenej nadrzi.
sumak

#8 Příspěvek od sumak »

a u ty 318 mne to zacalo chodit kdyz jsem couval do prudky strane.
Amos

#9 Příspěvek od Amos »

sumak píše:a u ty 318 mne to zacalo chodit kdyz jsem couval do prudky strane.

No a mně se budete smát :ja_nic:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

vyhod vzadu sedačku, jen ten spodek co na něm máš prdel, sundej z nádrže takový dvě krytky, každá 4 šrouby, za řidičem je plovák, za spolujezdcem je druhej plovák s čerpadlem. tak bych je vyndal a checknul, a taky bacha at ti nenapadá do nádrže bordel.
Rydlas

#11 Příspěvek od Rydlas »

JaraX píše:vyhod vzadu sedačku, jen ten spodek co na něm máš prdel, sundej z nádrže takový dvě krytky, každá 4 šrouby, za řidičem je plovák, za spolujezdcem je druhej plovák s čerpadlem. tak bych je vyndal a checknul, a taky bacha at ti nenapadá do nádrže bordel.

Ahoj, tak už mám hotovo!! Sundal jsem zadní sedačku, odmontoval ty krytky, nejdřív to vyluxoval, ale nepodařilo se mi odmontovat ty velky plastový uzávěry...tak jsem se v tom neryl a jen jsem odpojil a zase připojil oba plovaky a čerpadlo (ja mám čerpadlo za spolujezdcem..) no a pak jsem jen tak cvičně otočil klíčkem a koukám jak vejr...ručička v poho naskočila.... nevím čim to bylo...možná jen špatnej kontakt...fakt nevim... takže asi tak... Díky všem za pomoc..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od JaraX »

Rydlas píše:
JaraX píše:vyhod vzadu sedačku, jen ten spodek co na něm máš prdel, sundej z nádrže takový dvě krytky, každá 4 šrouby, za řidičem je plovák, za spolujezdcem je druhej plovák s čerpadlem. tak bych je vyndal a checknul, a taky bacha at ti nenapadá do nádrže bordel.

Ahoj, tak už mám hotovo!! Sundal jsem zadní sedačku, odmontoval ty krytky, nejdřív to vyluxoval, ale nepodařilo se mi odmontovat ty velky plastový uzávěry...tak jsem se v tom neryl a jen jsem odpojil a zase připojil oba plovaky a čerpadlo (ja mám čerpadlo za spolujezdcem..) no a pak jsem jen tak cvičně otočil klíčkem a koukám jak vejr...ručička v poho naskočila.... nevím čim to bylo...možná jen špatnej kontakt...fakt nevim... takže asi tak... Díky všem za pomoc..

doufám že jsi to aspon prostříknul kontoxem než jsi to zadělal. :)
Rydlas

#13 Příspěvek od Rydlas »

JaraX píše:
Rydlas píše:

doufám že jsi to aspon prostříknul kontoxem než jsi to zadělal. :)

Ale já měl venku jen konektory...nic jinýho... takže nebylo třeba...
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od coupe328 »

ja mam ted mazla v garazi asi 3 nedele,mel sem ctvrtku nadrze a vcera dolil full no a rucicka mi ted ukazovala 30 litru a pocas jizdy splhala ke 45l,tak doufam ze se sama taky rochodi :-) Pokud bych mel neco delat,asi by bylo lepsi nechat v nadrzi minimum,co rikate? :D Mam odpojovat baterku pri praci? :oops:
sumak

#15 Příspěvek od sumak »

pokud budes sahat palivove soustavy tak urcite.
TM

#16 Příspěvek od TM »

Oživím toto téma, mám totiž podobný problém, akorát jsem netankoval před tím, než se to objevilo.
Měl jsem asi čtvrtku nádrže a najednou koukám, že mi svítí benzín. Na BC jsem hodil fuknci 07 obsah nádrže, kde bylo 6,6 l. Po příštím nastartování už ale bylo zpět asi 20 l, a to jak na BC, tak na budíku. Za chvíli bylo pro změnu 28 l. pak zase 6. a pak zase, asi správně, těch cca 20 l.

Myslíte, že to bude taky podobný problém? Že bych taky vyzkoušel brutální přejezd přes koleje? :D
shade741

#17 Příspěvek od shade741 »

Lidi ty auta proste nejsou zvyklý na takový množství benzínu :lol: ne, rozhodne mrkni na kabely co jsou k čerpadlu i plovákům, já je měl třeba nalomené a blbý kontakt, pročištěním plováků taky nic nepokazíš :wink:
Lucifer

#18 Příspěvek od Lucifer »

:smich: :smich: :smich: :smich: teď si mě rosekal fakt jsem dost nahlas zasmál
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#19 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Taky se mě moc nelíbí jak e36 ukazuje obecně stav paliva. Rezerva je 8litrů, ale při rozsvícení se na BC ukazuje třeba 7,2l.. Když OBC ukazuje stav 0,0l :) tak jsem ještě 12km ujel a ručička jde klidně až 0,5cm doleva před první čárku.
Pak vezmu přesně 10l a OBC ukáže, že je tam 6l ale pak jezdíš a ono to neubejvá až to klesne k těm šesti.. Řek bych, že ručička má citlivost tak +/- 3litry :roll:

Nedá se to nějak zpřesnit a zkalibrovat? Podle toho mám obavy jestli se dá vůbec při dotankování plné nádrže spoléhat na dopočítání spotřeby, nebo kalibraci OBC..
Lucifer

#20 Příspěvek od Lucifer »

Já bych zkusil pročistit kontakty na tom čerpadle co měří protože ono to měří podle odporu a když by ty kontakty zoxidovaly tak to bude mít jinej odpor...já to taky dávám za vinu tomu mýmu sice ukazuje správně ale mám např podle bc v nádrži 4 litry dotankuju 30 a najdnou mám 40l podle bc 8O

Zejtra to jdu právěže dělat tak jsem na to zvědavej jestli to pomůže
Odpovědět