Všiml sem si, když dám lehce nohu na na spojku, tak jsou při akceleraci cítit vibrace, neni to žádnej extrém, ale nějak se mi to nezdá..
A tímto se vás všech ptám, je to normál nebo se tam něco vys*alo, nebo je to opotřebenou spojkou.. motor 1.6 M43 Compact
dík.. M.
Ještě k tomuhle přidáš OT, kdyby někdo věděl. Spojkovej pedál mi jakoby visí, resp. nezabírá hedn nákým tlakem, ale cca. 1 cm jde uplně lehce zmačknout - skoro by spadnul i sám, až pak spojka klade odpor. Nevíte čim je tohle? jel jsem v 5 e36 a dělali to všechny. Nezdá se mi to, že by to mělo být ok.. Díky a sry za OT. Zakládat téme se mi kuli tomu nechtělo.
Koby píše:Ještě k tomuhle přidáš OT, kdyby někdo věděl. Spojkovej pedál mi jakoby visí, resp. nezabírá hedn nákým tlakem, ale cca. 1 cm jde uplně lehce zmačknout - skoro by spadnul i sám, až pak spojka klade odpor. Nevíte čim je tohle? jel jsem v 5 e36 a dělali to všechny. Nezdá se mi to, že by to mělo být ok.. Díky a sry za OT. Zakládat téme se mi kuli tomu nechtělo.
Koby píše:Ještě k tomuhle přidáš OT, kdyby někdo věděl. Spojkovej pedál mi jakoby visí, resp. nezabírá hedn nákým tlakem, ale cca. 1 cm jde uplně lehce zmačknout - skoro by spadnul i sám, až pak spojka klade odpor. Nevíte čim je tohle? jel jsem v 5 e36 a dělali to všechny. Nezdá se mi to, že by to mělo být ok.. Díky a sry za OT. Zakládat téme se mi kuli tomu nechtělo.
Buď rád. Musí to tak bejt. Kdyby to tak nebylo, byla by to chyba.. Říká se tomu mrtvej chod Kdyby tam mrtvej chod nebyl, vypínací ložisko by se furt točilo a hóódně brzo by zakukalo..
Maikl píše:Všiml sem si, když dám lehce nohu na na spojku, tak jsou při akceleraci cítit vibrace, neni to žádnej extrém, ale nějak se mi to nezdá..
A tímto se vás všech ptám, je to normál nebo se tam něco vys*alo, nebo je to opotřebenou spojkou.. motor 1.6 M43 Compact
dík.. M.
Maikl píše:Všiml sem si, když dám lehce nohu na na spojku, tak jsou při akceleraci cítit vibrace, neni to žádnej extrém, ale nějak se mi to nezdá..
dík.. M.
Je to axialni lozisko bud nacate nebo uz v haji. Taky to dela ojeta lamela. Proste Te ceka vymena. Nakonec ten pedal zacne vibrovat jako bys sel s brzdou az na ABS, ale to uz je hodina skoro dvanacta.
Buď rád. Musí to tak bejt. Kdyby to tak nebylo, byla by to chyba.. Říká se tomu mrtvej chod Kdyby tam mrtvej chod nebyl, vypínací ložisko by se furt točilo a hóódně brzo by zakukalo..
zdravim
nechal jsem pretesnit prevodovku, tim padem musela ven a zase zpet, od te doby [vcera vecer] se mi spojka chova uplne jinak, nez doposud, tzv. mrtvy chod, ktery je vyse zmineny neni 1cm, ale takrka celou delku chodu spojkoveho pedalu a funkcni rozsah jsou az posledni doslova milimetry nad podlahou
co s tim? je mozne, ze je neco zavzdusnene? nebo mam cekat a jezdit a sesteluje se to zpet samo? moc se mi to nezda, vcera sem schvalne jezdil 40minut po meste a nic
dík.. M.
mne robí spojka presne toto isté, ale zaberá normálne, pedál je primerane tvrdý. A na to mi povedali že je to normálne, a je to na to aby som nemal nohu na spojke počas jazdy čo by mohlo spôsobiť jej rýchlejšie opotrebenie.. ak sa mýlim opravte ma