Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Muzika E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od dsvatos »

Zdárek pánové. Mám v káře naprosto origo muziku (6 repro). A teď dotaz: Řešil někdy někdo výměnu repráků za lepší a výkonnější? Myslím tím repráky stejnýho průměru (opravdu nemíním nic řezat a vrtat). Nechci tam žádný Hi-Tech za 20 litrů, ale nějaký rozumný repro za rozumný love, ale taky abych si proti origům pomohl. A pokud byste mohli a věděli, tak i rovnou doporučte konkrétní reprák (a kam patří) a jak jste s tím pak byli spokojení.

Jo a mám tam rádio Bavaria (origo z posledních E36) + origo changer na 6 CD.

Díkes :wink:
_peper
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od _peper »

Jo tak na tohle jsem hodně zvědavej, protože mě to taky zajímá. Chtěl bych vyměnit sériové papíráky za nějaké lepší ;) Možná by stačilo napsat velikosti repráků, pak už by se dalo třeba něco najít.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JaraX »

já měnil předek
jsou tam 13ky, dal jsem sony Xpload a hrajou líp, ale nic extra, vzadu jsou 10ky, a to je hodně málo, tak nevím co tam dám.
Psymon

#4 Příspěvek od Psymon »

Na sloupky hod mrnavy velskacky,dole u nohou mam naky 150W ale ted si za boha nevzpomenu znacku ale maji stejnej prumer.Ze zadu jsem ty papiraky vyhodil a nemam tam nic.V kufru takovou domaci tubicku a zesilovac...No uz ted to hraje jako proste dobre.A naklady?Co jsem nasel v garazi sup tam.Vsechno lepsi nez-li origo :wink:
Slid

#5 Příspěvek od Slid »

Na předek dej nějaká kompa
Středobas 13 dolu k nohám, do dvěří místo origo výšek dej jiné.Vše padne bez úprav.
Zadek bych dal 16ky kompa. Budeš muset zvětšít díru a nějaké ty redukce z MDF, ale nic hrozného, vše bude jak origo pod krycím platem a origo mřížkama.
Nebo 16ky 3 pásma.
Můžeš dát i ovály 3 pásmové 6x9 ale to mě osobně se nelíbí, protože to hraje na každé straně asi 5 cm do krycího plata.
Vše je tak aby to bylo jako origo.
Také záleží co budeš poslouchat a zda-li bude subwoofer nebo ne atd.A v jaké cenové relaci.
Ale taky hodně dělá rádio, pokud máš origo repro i origo radio je jasné že to je hrůza.Pokud dáš nějaké na CD 4x50 a sešteluješ uvidíš rozdíl asi o 300%
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

taky udajne se děla nastavec do E36 na ovaly, dozadu, vycvaknou se prej origo krabičky nacvanke se adapter s reprakem
Slid

#7 Příspěvek od Slid »

JaraX píše:taky udajne se děla nastavec do E36 na ovaly, dozadu, vycvaknou se prej origo krabičky nacvanke se adapter s reprakem

A hraje ti to do plata na každé straně asi 5 cm :wink:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

Slid píše:
JaraX píše:taky udajne se děla nastavec do E36 na ovaly, dozadu, vycvaknou se prej origo krabičky nacvanke se adapter s reprakem

a kulaty šestnáctky tam narveš? co je to práce?

jak složity je dostat se k vyškačum ve dveřím? musím sundat tapec, nebo se dá vylopnout ta krytka?

jo a ještě jakej zesík dozadu? chci aby živil ty dva repraky + boombox.
sumachr
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od sumachr »

Slid píše:

kdyby to tak bylo jak rikas tak proc by to mel HK ? :-)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=20

jen pro info plato a velikost tech krytek je stejny
men
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od men »

bacha na ty vejšky ve dveřích ja mam pocit že vyloupnot nejdou protože když sem menil ty kroužky co ten repro lemujou tak mi ten starej praskl ale daval sem novy.Kdyžtak me opravte
sumachr
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od sumachr »

JaraX píše:já měnil předek
jsou tam 13ky, dal jsem sony Xpload a hrajou líp, ale nic extra, vzadu jsou 10ky, a to je hodně málo, tak nevím co tam dám.

zalezi na vybave j amam vzadu 13
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od JaraX »

sumachr píše:
JaraX píše:já měnil předek

zalezi na vybave j amam vzadu 13

no ale to už máš ten střední sound system,
v základu jsou 10ky co hrajou, teda nehrajou :)
Slid

#13 Příspěvek od Slid »

sumachr píše:
Slid píše:

Nechápu tě on mluví o rozměru 6x9 ovál místo stávajicíh.
Logicky si sundej origo mřížku a změř si ji......
Když koupím redukci o které mluvil Jarax na upevnění repra 6x9, sice Ti bude držet v origo platě ale bude hrát do krycího plata na každé straně....asi se 6x9 nevejde do mřížky repra cca 160 na 160 :wink:
A pokud je pěkný, aby hrálo do krycího plata tak to pak nechápu :ja_nic:
Slid

#14 Příspěvek od Slid »

výšky : sundat tapec, odpojit repro, vyšroubovat kroužek vyjmout cele repro s mřížkou, vycvakat zápatky repro venku.Dát jiné repro a smontovat připojit na vyhybku a hotovo.
sumachr
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od sumachr »

Slid píše:
sumachr píše:
Slid píše:[quote="JaraX"]taky udajne se děla nastavec do E36 na ovaly, dozadu, vycvaknou se prej origo krabičky nacvanke se adapter s reprakem

Když koupím redukci o které mluvil Jarax na upevnění repra 6x9, sice Ti bude držet v origo platě ale bude hrát do krycího plata na každé straně....asi se 6x9 nevejde do mřížky repra cca 150 na 150 :wink:
A pokud je pěkný, aby hrálo do krycího plata tak to pak nechápu :ja_nic:[/quote]

jen ti rikam ze original to resi jinak poradne se na to podivej ten oval je jen basak a to ze hraje na pul do plata je jedno je to jen bass a ten stred uz hraje jak ma , HK je reseny dvema reprakama
sumachr
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od sumachr »

Slid píše:výšky : sundat tapec, odpojit repro, vyšroubovat kroužek vyjmout cele repro s mřížkou, vycvakat zápatky repro venku.Dát jiné repro a smontovat připojit na vyhybku a hotovo.

uz si je menil? copak si tam dal?
Slid

#17 Příspěvek od Slid »

sumachr píše:
Slid píše:
sumachr píše:[quote="Slid"][quote="JaraX"]taky udajne se děla nastavec do E36 na ovaly, dozadu, vycvaknou se prej origo krabičky nacvanke se adapter s reprakem

Když koupím redukci o které mluvil Jarax na upevnění repra 6x9, sice Ti bude držet v origo platě ale bude hrát do krycího plata na každé straně....asi se 6x9 nevejde do mřížky repra cca 150 na 150 :wink:
A pokud je pěkný, aby hrálo do krycího plata tak to pak nechápu :ja_nic:[/quote]

jen ti rikam ze original to resi jinak poradne se na to podivej ten oval je jen basak a to ze hraje na pul do plata je jedno je to jen bass a ten stred uz hraje jak ma , HK je reseny dvema reprakama[/quote]

Já to vidím, ale to je řešeno uplně jinak montáží bass + výška, ale jaký je to rozměr ?
A 3 pásmové ovály 6x9 v rozměru 160x240mm mě logicky nevychází.Samo že to jde udělat redukce z MDF zapustit repro namířít výšku na krycí mřížku v platě, ale ten zbytek hraje do krycího plata.A pokud to někomu nevadí ok.
Slid

#18 Příspěvek od Slid »

sumachr píše:
Slid píše:výšky : sundat tapec, odpojit repro, vyšroubovat kroužek vyjmout cele repro s mřížkou, vycvakat zápatky repro venku.Dát jiné repro a smontovat připojit na vyhybku a hotovo.

uz si je menil? copak si tam dal?

ano měnil, naposled jsem tam měl Sinus Live NEO 100L
Slid

#19 Příspěvek od Slid »

Mě se třeba líbí tohle
předek kompa - Axton 2.5
zadek - kompa - Axton 2.6
nebo
- koaxiální -Axton CAX169
http://www.corner.cz/
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od dsvatos »

Slid píše:Na předek dej nějaká kompa
Středobas 13 dolu k nohám, do dvěří místo origo výšek dej jiné.Vše padne bez úprav.
Zadek bych dal 16ky kompa. Budeš muset zvětšít díru a nějaké ty redukce z MDF, ale nic hrozného, vše bude jak origo pod krycím platem a origo mřížkama.
Nebo 16ky 3 pásma.
Můžeš dát i ovály 3 pásmové 6x9 ale to mě osobně se nelíbí, protože to hraje na každé straně asi 5 cm do krycího plata.
Vše je tak aby to bylo jako origo.
Také záleží co budeš poslouchat a zda-li bude subwoofer nebo ne atd.A v jaké cenové relaci.
Ale taky hodně dělá rádio, pokud máš origo repro i origo radio je jasné že to je hrůza.Pokud dáš nějaké na CD 4x50 a sešteluješ uvidíš rozdíl asi o 300%

Tak, a teď ještě jednou, a česky :lol: Nevím co je to kompo, nevím co je to MDF, a rádio měnit nehodlám :wink: . Snažím se udržet origo stav a vzhled auta. Chtěl jsem jen poradit jaký lepší repráky, a tady se rozjela erudovaná diskuse, z které rozumím každý třetí slovo :( . A zadalší, nehodlám vyhazovat love za nějaký super-hyper repráky. Prostě slušný repro za slušný love. Když bude třeba pár stát 1000-1500, bude to pro mě OK, kapišto? :D
Odpovědět