Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

centrál problém vyřešen

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
philipson
Klubové ID: 296

#1 Příspěvek od philipson »

318i E 36 Touring 11/96 když jsem to koupil, tak špatně zavíral jeden centrál zadních dveří slopujezdec a to tak že měl snahu ale někdy zůstal viset a musel jsem mu pomoct zatlačit dolů, když byla nabita baterie tak to zamklo vždy vpohodě, začal mi dělat to samý na druhý straně bavíme se o zadních dveří za spolujezdcem a řidičem tak sem rozebral dveře a zkusil očistit kontakty na motůrku centrálu. nic vše vypadalo vpohodě namazal jsem táhla nic někdy zamknul někdy zůstal viset čudl venku v poloze nezamčeno. pak to začlo dělat vpředu. motůrky jsou drahý a měnit je docela pakárna a co když budou dobrý, bohužel nemám možnost vyzkoušet ŘJ centrálu za jinou baterka jje za 3 dni total kde to žere netuším, nejhorší je že už se to provozem nestačí dobíjet a zima na krku. V servisu BMW jsem to raději nezkoušel tak bohatý nejsem, ze zkušenosti si tam auto nechaj vyměně půlku auta naúčtujou co se jiim nepodařilo demontovat nebo je opotřebovaný a ještě si nechaj zaplatit 5OO na hodinu. NEMÁM ŽÁDNÉHO DŮVĚRYHODNÉHO MECHANIKA natož elektrikáře BMW.
Tak jsem si pobrečel no nic dá se nějak zkontrolovat funkčnost té ŘJ v amaterských poměrech a případně dá se proměřit a vyzkoušet funkčnost těch motůrku centrálu abych věděl co stím? Jsem z Prahy a nechci pomoc zadarmo!

odešel postupně jeden zadní druhej zadní a pravej přední

Tak nezbylo nic jiného než zakoupit nový motorky centrálu nejlevnější tady jinak v autoblbase jsou za 2500/ ks a řekli že to dělat nebudou moc práce
tak tady jsou díly 1 a 2
http://bmwfans.info/original/E36/tou/31 ... 41_0837/#1

no a tady jsem našel návod s fotkama masakrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

http://good-times.webshots.com/photo/22 ... 4788avXKND

tak nakonec to nebylo tak horký koupil jsem si 3 ks od Siemens VDO v elitu se slevou klubu BMW vyšly na 1040,-Kč kousek istalace zabrala 3 hodiny práce ale vše funguje jako nové mohu poradit jak nato. obrázky jsou z E34
Bajzik
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Bajzik »

Zdravím tě, nedavno jsem řešil problém centrálu a byl to motorek v řidičových dveřích, když jsem to demontoval a dal spátky (namazal atd) vše šlape normálně.

Tvůj problém bude patrně v tom že máš odběr někde ve voze - třeba světlo kastlíku atd. - to zjistíš tím, že v pojistkové skříni začneš proměřivat různé okruhy.

Pokud to nepomůže ani pak tak zkus s někým prohodit jednotky centrálu nebo ji kup někde z vraku.

Nic jiného mě nenapadá.
Toydolls

#3 Příspěvek od Toydolls »

Sice nevim o jakem autu pises,ale hadam E36
Zkusil bych sehnat sikovneho autoelektrikare (cili poohlednout trebas v okoli),ale tohle je proste nejlepsi vzit na diagnostiku. Vymluvy typu,ze je to v BMW drahy - muze byt, 500 dost,ale myslis ze na Skodovce,Opelu, Mazde atd. je to nejak vyrazne mene??

Cili sjel bych na diag - zjistil zavadu a odstranil sam
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Toydolls píše:Sice nevim o jakem autu pises,ale hadam E36
Zkusil bych sehnat sikovneho autoelektrikare (cili poohlednout trebas v okoli),ale tohle je proste nejlepsi vzit na diagnostiku. Vymluvy typu,ze je to v BMW drahy - muze byt, 500 dost,ale myslis ze na Skodovce,Opelu, Mazde atd. je to nejak vyrazne mene??

Cili sjel bych na diag - zjistil zavadu a odstranil sam
Jseš si jistej, že diagnostika ti poví, že je něco s motorkem centrálu?
sumak
Klubové ID: 967

#5 Příspěvek od sumak »

mne diagnostika zjistila i prohozenej drat u zavirani okna.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

sumak píše:mne diagnostika zjistila i prohozenej drat u zavirani okna.
Na E36?
sumak

#7 Příspěvek od sumak »

mnel jsem 318is e36 a po oprave v jednom srackovem servisu mne zaclo blbnout dovirani okna zajel jsem stim do BMW a diagnostika zjistila ze tam proteka opacne proud coz bilo tim prohozenim dratu.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

sumak píše:mnel jsem 318is e36 a po oprave v jednom srackovem servisu mne zaclo blbnout dovirani okna zajel jsem stim do BMW a diagnostika zjistila ze tam proteka opacne proud coz bilo tim prohozenim dratu.
To je zajímavé, netušil jsem, že by E36 měla už tak vyspělou diagnostiku 8O
sumak

#9 Příspěvek od sumak »

r.v.1994 a ten servis kde to zjistily AUTOBASE
Odpovědět