nevíte prosím co by to mohlo bejt?
ložisko většinou napřed hučí, asi se ti nevrací brzda.Fx píše:Co ložisko, nebo jesti ti to nebřibržďujeCharlitoCZ píše:Měl jsem vyheverovaný auto a všiml jsem si, že když protočim přední kolo, tak se až dost podezřele rychle přestane točit, jako by tam něco trochu dřelo![]()
Většinou jo, ale viděl jsem i jedno, který nehučelo, ale právě takhle přibržďovalo kolo.bergos píše:ložisko většinou napřed hučí, asi se ti nevrací brzda.Fx píše:Co ložisko, nebo jesti ti to nebřibržďujeCharlitoCZ píše:Měl jsem vyheverovaný auto a všiml jsem si, že když protočim přední kolo, tak se až dost podezřele rychle přestane točit, jako by tam něco trochu dřelo![]()
Tak až to prozkoumáš, dej vědět, jako nejpravděpodobnější vidím že ti to přibrzďuje, ostatně na to se můžeš podívat, když sundáš kolo a budeš točit jen kotoučem. A kdykoliv ti kolo přibržďuje, řekl bych, že se bude hřát, protože brzdění musí bejt způsobený nějakým zvýšeným mechanickým třením.CharlitoCZ píše:no ložisko, to by se to kolo i trochu kinklalo ne?
Ani mi nepřijde že by se nějak hřálo - resp jsem to ještě podrobně nezkoumal
Napadá mě třeba, že ti odskakujou destičky od kotouče v zatáčce?Když jedu třebas z kopečka, nebo někde do zatáčky s větším rejdem a přidám tak je slyšet někde v předu takový jako lupnutí, je to snad jen když točim volantem, nemužou to být čepy, nebo řídící tyčky? Válí se mi to doma, tak bych to nechal vyměnit..
- Uložení by mělo být oka co jsem koukal (vypadá hezky) Laughing
No kotouče nějaký minimální házení (takový aby to nekopalo do volantu) mít maj, aby ti odskakovaly destičky. Už jsem právě i viděl, že někdo nechal stočit kotouče tak dobře (do takový roviny), že skoro neházely a ani neodskakovaly destičkyCharlitoCZ píše:nenechával, ale potřebovali by to - souvyslost mě taky napadla..
kotouče jsou asi docela zvlněný (když brzdim tak mi totiž bouchá do volantu)..
koukal jsem, že i na auto kelly prodávaj nějakej rep set na třmeny (asi 3kila za jeden) tak jsem dumal že bych to pak rovnou udělal komplet, jen doufám, že na tom nic neni..