Lucaash píše:A nejaky tipy na co si dat pozor? Pry piska klimatizace (pravdepodobne lozisko), kolik muze stat oprava? Vubec tu nechci to slovo vyslovovat, ale jaky ma mit takovy auto jizdni vlastnosti oproti treba 80k km fabii? (mam na mysli jizdi komfort, hlucnost, atd.) Melo by za ty prachy bejt uplne v cajku, nebo je potreba obcas nad necim primhourit oko?
To pískání bude z magnet. spojky na klimě.Samotná je bazarová skoro nesehnatelná,většinou pouze komplet s čerpadlem.Nová spojka cca 8k Kč.To že píská ona zjistíš když na ni zespodu vozu nastříkáš WDčko,potom by po chvíli měla ztichnout.Pokud ne zkus takto prostříknout postupně všechny kola,špatně se identifikuje podle ucha,který to kolo vlastně píská.Největší bolestí TDS je vstřikovací čerpadlo(repas asi 16k),dále když tomu někdo dává čočku za studena tak praskají hlavy(cenu nevím).Dále nesmí být v sání olej,potom je nutno přetěsnit turbo. Špatné čerpadlo se projevuje špatnými starty za tepla.Při studeném startu tohoto motoru je nutno nažhavit cca o 5s déle po zhasnutí kontrolky,potom naskočí na drc.Je to prostě unikum tohoto motoru ,ale pouze za studena.Pokud blbě chytá i ohřátý ,je pravděpodobně čerpadlo před smrtí.Při chodu zahřátého motoru nesmí být slyšet žádný cizí zvuk, pouze klasické dieselování.Najeté km asi nejlépe odhadneš z interiéru,při těch km co tam je uvedeno by neměli být ještě moc ošoupané sedáky a ohlazený volant.V interiéru by nemělo nic vrzat(plasty),já mám nalítáno 211k a u vnitř ani šelest.Občas tedy vrže volant,ale ten stačí sundat a promazat ložisko na řídící tyči.Pokud se při jízdě klepe volant,můžou to být pneu,ale spíše to budou silendbloky a kosti na předku.Cena toho auta je poměrně nízká, s největší pravděpodobností budou stočené km.Jinak,pokud se o to auto staráš a chováš se k němu slušně, nalítáš spoustu km.Komfort v E36 je velice solidní,mě se v něm jezdí lépe než v Oktávce (tlačí mě do nohy středový tunel-mám 185cm) a pašíku B5 Tdi PD (moc měkej podvozek).Je to prostě solidní kára a prům spotřebu mám 7,4lt/100km.Pokud bude v OK stavu tak doporučuju.