Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Kontrolka brzd

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Andre

#1 Příspěvek od Andre »

Co přesně zanamená kontrolka se závorkama a vykřičníkem uvnitř?Vypadá tkhle nějak (!) Začala mi občas poblikávat, ale nemohu najít příčinu...
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 117

#2 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Andre píše:Co přesně zanamená kontrolka se závorkama a vykřičníkem uvnitř?Vypadá tkhle nějak (!) Začala mi občas poblikávat, ale nemohu najít příčinu...
me to blikalo . dolil jsem brzdovku a prestalo to. pak v servise zjistili , ze mam volnou hadicku u brzd. Zavada odstranena a uz to neblika :-)
Andre

#3 Příspěvek od Andre »

Taky jsem už dolil brzdovku ale nepomohlo to...
major
Klubové ID: 677

#4 Příspěvek od major »

Andre píše:Taky jsem už dolil brzdovku ale nepomohlo to...
To bude kontrolka opotřebení brzd. destiček.Pokud máš ale desky OK, tak se ti asi začíná odlamovat to čidlo u brzd kotouče.A tím problikáváním se s tebou jen loučí :D .Budeš muset objevit na jakém kole to je a vyměnit.
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od George_D »

Majore, není vždy pravda. Tento týden jsem kupoval nový desky a kotouče na předek, právě proto, že to problikávalo, ale po sundání jsem zjistil, že desky maj ještě tak 50% a pak jsem si prohlídnul čidlo a to jak je strčený do desky tak vývody byly malinko odizolované, jakoby se to z toho čidla povolilo a problikávalo to. Takže pokud si někdo myslíte, že jste na ty desky ještě nenajeli tolik a nějak brzy svítí, tak koukněte pořídně i na čidlo :wink:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od patras Čestný člen »

kontrolka desticek vypada spis takhle (O) s tim ze ty zavorky jsou prerusovany
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Slid
Klubové ID: 1699

#7 Příspěvek od Slid »

Andre píše:Co přesně zanamená kontrolka se závorkama a vykřičníkem uvnitř?Vypadá tkhle nějak (!) Začala mi občas poblikávat, ale nemohu najít příčinu...
Kontrolka se jmenuje Hydraulický systém brzd, při rosvícení signaluzuje nadměrný pokles stavu brzdové kapaliny. Takže buď jí tam je málo, nebo ti to někde teče a mizí Ti.Pokud brzdovky tam máš správně koukni na čidlo jestli neblbne.
Slid

#8 Příspěvek od Slid »

patras píše:kontrolka desticek vypada spis takhle (O) s tim ze ty zavorky jsou prerusovany
přesně tak
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RuDoSh »

George_D píše:Majore, není vždy pravda. Tento týden jsem kupoval nový desky a kotouče na předek, právě proto, že to problikávalo, ale po sundání jsem zjistil, že desky maj ještě tak 50% a pak jsem si prohlídnul čidlo a to jak je strčený do desky tak vývody byly malinko odizolované, jakoby se to z toho čidla povolilo a problikávalo to. Takže pokud si někdo myslíte, že jste na ty desky ještě nenajeli tolik a nějak brzy svítí, tak koukněte pořídně i na čidlo :wink:
ja myslim, ze to major psal... :lol:
skautik Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od skautik Čestný člen »

jo vykricnik v krouzku znamena, ze si muzes nekde rozbit hubu, ne posledni milimetry na oblozeni!
Slid

#11 Příspěvek od Slid »

Já myslel ale čidlo v nádobce, ne na obložení u brzd.Proto ta kontrolka je červená a stím není prdel, taky můžeš šlápnout a nic......
annri

#12 Příspěvek od annri »

Kámoš měl na compactu ten samej problém,vyměnili jsme obložení i čidlo.Kapalina dolitá afurt to dělalo.Nakonec Jsme přišli na to,že se to špatně kostřilo.Jak otevřeš kapotu tak je tam u pantu kostra,po dotažení je vše ok
major
Klubové ID: 677

#13 Příspěvek od major »

Pánové omlouvám se :oops: ,ta kontrolka destiček je skutečně pouze kroužek bez vykřičníku s přerušovaným obložením okolo.To co mu problikává je skutečně tlak v brzd.soustavě.
CharlitoCZ
Klubové ID: 541
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od CharlitoCZ »

pánové jsem guma, ale kde najdu tu kostru :oops:
teďka mi to občas trochu bliká, pak chvilku svítí a tak, tak bych se na to mrknul, brzdy by měly bejt ok, kapalina je taky a taky neubejvá, akorát mě to nervuje a bojim se o ři?... :D
CharlitoCZ
Klubové ID: 541
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od CharlitoCZ »

hmm, tak kostru jsem asi našel, nicméně když jsem za to škubal tak kontrolka stejně neblikala... :?
Odpovědět