Asi budu za tupce, ale jak správně se má mněnit brzdová kapalina... napíšu zde svůj postup jak je mi znám. Byl bych rád kdyby mně někdo zasvědcený nejlépe někdo kdo dělá v servisu případně opravil.
1. z nádobky odsaji všechnu kapalinu a doleji novou
2. ve dvou lidech stejně jako při odvzdušňování .. sešlapováním brzdového pedálu a za současného povolování šroubu na odvzdušnění vyšlapu veškerou brzdovou kapalinu z brzdového systému... (začnu nejvzdálenějším kolem a skončím tím nejbližším k brzdovému válci) na konec to samé provedu u spojky.
konkrétně mně zajímá jak se vymění kapalina v ABS a jestli v servisu kapalinu z brzd nějak odsávají ...
Maslista píše: Asi budu za tupce, ale jak správně se má mněnit brzdová kapalina... napíšu zde svůj postup jak je mi znám. Byl bych rád kdyby mně někdo zasvědcený nejlépe někdo kdo dělá v servisu případně opravil.
1. z nádobky odsaji všechnu kapalinu a doleji novou
2. ve dvou lidech stejně jako při odvzdušňování .. sešlapováním brzdového pedálu a za současného povolování šroubu na odvzdušnění vyšlapu veškerou brzdovou kapalinu z brzdového systému... (začnu nejvzdálenějším kolem a skončím tím nejbližším k brzdovému válci) na konec to samé provedu u spojky.
konkrétně mně zajímá jak se vymění kapalina v ABS a jestli v servisu kapalinu z brzd nějak odsávají ...
Zapomeň na to,pokud máš ABS, tak se to plní zespodu, tlakem.Tím postupem co tu píšeš se ti nikdy nepodaří dostat ze systému všechnu starou kapalinu.Zbytečně tím potom degraduješ tu novou.Brzd kapalina je hydroskopická(váže vodu) a značně tím časem utrpí její bod varu(proto se mění po cca dvou letech).Tím, že tu starou nevypustíš celou snížíš bod varu i kapaliny nové.A to nemluvím o bublinách,které tam při tomto stilu výměny zůstanou.Budeš hodně odvzdušňovat.Hele brzdy jsou důležitá věc,tak přestaň šetřit a nech si to udělat v servisu .
OK.. díky Majore...to jsem potřeboval vědět... jinak vycházel jsem z oborné literatury "JAK NA TO"
Teď už jen vybrat ten správný servis.. ještě jednou dík
Maslista píše:prosím tě ještě jak moc se liší běžná DOT5 od té červené bezsilikátové..
váže míň vodu?
Hele,zajeď do prvního rozumnýho krámu s brzdama a vše ti odborně poradí,prodaj a i vymění... Do tvýho vozu stačí DOT 4 ,DOT 5kou nic nepokazíš,ale dávat tam supr drahý novinky není potřeba.
Maslista píše:prosím tě ještě jak moc se liší běžná DOT5 od té červené bezsilikátové..
váže míň vodu?
Kapalina DOT5.1(bezsilikátová) je předepisována něktrými výrobci vozidel (VW)z důvodu použití odlišných matriálů brzdových soustav jejich vozidel.Klasická DOT5 by mohla u takovýchto vozidel narušit materiál tlakových hadic.Tyto dvě kapaliny NEMÍCHAT.
Maslista píše: OK.. díky Majore...to jsem potřeboval vědět... jinak vycházel jsem z oborné literatury "JAK NA TO"
v chytre knizce jak na to se pise . pokud mas abs zajed s tim do servisu
Maslista píše: OK.. díky Majore...to jsem potřeboval vědět... jinak vycházel jsem z oborné literatury "JAK NA TO"
v chytre knizce jak na to se pise . pokud mas abs zajed s tim do servisu
asi mám jinou verzi kde píší postup obdobný jako u odvzdušňování akorát se zapnutým zapalováním.. s tím že při otevření šroubu začne ABS pumpovat a tím vytlačovat kapalinu...
a právě proto, že je to blbost jsem se dotázal jaký je onen správný postup..
Nedavno jsem si vsiml ze vede ta mala trubka(jako od brzdovyho valce) nekam do prevodovky to znamena ze funguje jako posilovac spojky nebo proc tam smeruje
Nedavno jsem si vsiml ze vede ta mala trubka(jako od brzdovyho valce) nekam do prevodovky to znamena ze funguje jako posilovac spojky nebo proc tam smeruje
Nebude to nakonec trubka od spojkovýho pedálu dolu k ovládacímu válečku spojky?
CharlitoCZ píše:kolik si tak za tu výměnu brzdovky řeknou?
Teď jsem měnil, v BMW kapalina 400, práce 600.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
CharlitoCZ píše:Vlasta:
jestli tam je obrázek, tak ho ještě nevidim
tos nechal dělat v bmw? Nebo někde jinde?
Obrázek tam není, omylem to odjelo dvakrát a jde to pouze editovat a ne smazat . Výměnu kapaliny dělali v BMW.
takze konecne tu knihu plnou hoven hodis tam kam patri ?
takze konecne tu knihu plnou hoven hodis tam kam patri ?
"Pojďte s námi za pohádkou, projdeme se pamětí, naše staré kamarády nehodíme do smetí!" pyčo, to je Rozmarýnek !