Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Najde se odbornik na motory v Brně?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
eko

#1 Příspěvek od eko »

Zdravim vsechny,

nedavno jsem se stal majitelem e36 323. Je to moje prvni bmw, v resp. prvni vlastni auto vubec a protoze nevim, v jakem stavu je motor auta po cca 250t km, hledam odbornika, ktery mi poradi, co je potreba vymenit, pretesnit, pripadne co vymenit preventivne (v ramci rozpoctu) a jestli vubec ma motor adekvatni vykon v celem spektru otacek pripadne potvrdi, ze je vse ok.
Ostatni veci jako jsou brzdy podvozek a pod mi zkontroluje kazdy tuctovy servis, ale rozumet motoru je neco jineho. Byl jsem v Renocaru na diagnostice (presneji fcni zkousce DME za 760Kc bez DPH) a jak jsem ocekaval, nic nenasli.
Nevite tedy nekdo o nekom, kdo by mi mohl v tomhle pomoci, nejlepe z okoli Brna? Vim, ze v okoli Olomouce nejaci znalci BMW jsou...
Predem diky.
Huska
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Huska »

přijed někdy na sraz ke hřbitovu na Vídenské a můžem se projet mým i tvým autem a uvidíme jestli je rozdíl. Já mám najeto poctivých 132tis km a ted už technicky supr stav. :-) už začínám vylešpovat. Jinak zítra odlétám na dovolenou takže asi příští sraz vynechám. ale pak by to šlo. Pokud motor nevykazuje žádné problémy zbytečně do toho nerýpej.. přetěsnění apod je nesmysl dělat pokud je vše těsné.
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matal Moderátor »

V Moravanech je servis na Bawory, nějakej Pařízek, tam Ti můžou auto zkontrolovat, Pařízek-602 733 101, ale v Renocaru by Ti udělali prohlídku taky..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Zave
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Zave »

matal píše:V Moravanech je servis na Bawory, nějakej Pařízek, tam Ti můžou auto zkontrolovat, Pařízek-602 733 101, ale v Renocaru by Ti udělali prohlídku taky..

Parizka nedoporucuju po osobnich zkusenostech..
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od matal Moderátor »

Zave píše:
matal píše:V Moravanech je servis na Bawory, nějakej Pařízek, tam Ti můžou auto zkontrolovat, Pařízek-602 733 101, ale v Renocaru by Ti udělali prohlídku taky..

Parizka nedoporucuju po osobnich zkusenostech..

Tak potom ten co měl BMW vrakál v Komíně, přestěhovali se do Slatiny, ale s těma nemám zkušenost..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
andyXXL
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od andyXXL »

Pokial to nema nejake diery pri akceleracii,nadmernu spotrebu,podozrive zvuky,tecenie oleja neryp do toho.Ja som taktiez chcel preventivne menit single Vanos na mojej 328i M5,ale ma odhovorili od toho v BMW servise,motor ide jak hodinky.Pokial bavo ide nerypat do motora.Hlavne sa mrkni na sviecky,naplne, filtre, hadice a never predchadzajucemu majitelovi...doporucujem 8)
eko

#7 Příspěvek od eko »

Predevsim diky vsem za reakce,

ten servis v Moravanech jsem taky nasel (seznam.cz), ale nevim, jestli je to to, co hledam. Jinak, ja se tezko muzu na neco sam mrknout, protoze tomu vubec nerozumim a kdyz neco z motoru zaslechnu pri startovani, tak ani ten zvuk nedokazu dost dobre popsat, natoz abych vedel, cim je zpusobeny. Sam ani nedokazu posoudit, jestli ma auti odpovidajici vykon, napr pri otackach do 3t/min.
V Renocaru jsem uz 2x byl a myslim, ze to take neni ono. Tam by asi byla az druha faze, tedy samotne fyzicke provedeni. Me ted jde hlavne o analyzu :)
wolt

#8 Příspěvek od wolt »

eko píše:Predevsim diky vsem za reakce,

ten servis v Moravanech jsem taky nasel (seznam.cz), ale nevim, jestli je to to, co hledam. Jinak, ja se tezko muzu na neco sam mrknout, protoze tomu vubec nerozumim a kdyz neco z motoru zaslechnu pri startovani, tak ani ten zvuk nedokazu dost dobre popsat, natoz abych vedel, cim je zpusobeny. Sam ani nedokazu posoudit, jestli ma auti odpovidajici vykon, napr pri otackach do 3t/min.
V Renocaru jsem uz 2x byl a myslim, ze to take neni ono. Tam by asi byla az druha faze, tedy samotne fyzicke provedeni. Me ted jde hlavne o analyzu :)

prodej auto a zacni jezdit na kole je to vic v poho :D
Odpovědět