Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Chlad. náplň
tds píše:origo náplň je CASTROL ANTIFREEZE NF
Můžete mi říct, kde je možný Castrol Antifreeze NF koupit?
Při poslední výměně chladicí kapaliny mi ho tam dali (za 200Kč/litr). Dolejvat zatím nepotřebuju, ale před zimou možná budu muset, ale nikde u benzínek nebo v obchoďácích jsem na něj nenarazil... A jaká je běžná cena?
Jiras píše:tds píše:origo náplň je CASTROL ANTIFREEZE NF
Můžete mi říct, kde je možný Castrol Antifreeze NF koupit?
Při poslední výměně chladicí kapaliny mi ho tam dali (za 200Kč/litr). Dolejvat zatím nepotřebuju, ale před zimou možná budu muset, ale nikde u benzínek nebo v obchoďácích jsem na něj nenarazil... A jaká je běžná cena?
1.V autorizovaném servisu BMW.
2.Vidím ,že jsi z Jihlavy tak to zkus na č.s. ARAL.Značky ARAL,BP,Castrol jsou v současnosti jedna firma (všichni seděj v Praze v jednom kanclu).Některé č.s.ARAL drží i sortiment Castrolu.Pokud to nebudou mít, mohou to objednat.Ale teď v létě?Nevím, Nevím.Musí totiž vzít celou krabici a tak sy myslím,že se to nájemci té čerpačky moc kvůli jednomu litru nebude chtít objednávat.Ale zkusit to můžeš.
3.V jiném autoservisu,který je partnerem Castrolu (bohužel Jihlavu moc neznám tak nevím kde).Ale skladem ho také asi mít nebudou,berou je většinou před zimou.Je totiž problém se skladováním,antifreezy spadají do kategorie jedů.
4.Některý z internetových obchodů prodávající oleje a ostatní náplně.
Cenu přesně nevím,ale měla by být v maloobchodě tak max.okolo 170Kč za litr.
Nikto mi tu ale nič nenapísal na to talianske Antigelo. Menil som náplň ešte na jeseň a vtedy sa mi to zdalo najlepšie čo bolo po ruke a priznám sa, že do origo. servisu ma ís? fakt nenapadlo...
Jedná sa mi len o to, aby to nenahlodávalo tesnenia príp. nejako neškodilo čerpadlu... vraj je to nejaká špecialtika do tal. motorov s prísadami práve proti týmto veciam, ale neviem, čo to spraví v BMW...

Jedná sa mi len o to, aby to nenahlodávalo tesnenia príp. nejako neškodilo čerpadlu... vraj je to nejaká špecialtika do tal. motorov s prísadami práve proti týmto veciam, ale neviem, čo to spraví v BMW...

Sorry ale,žádné Antigelo neznám.Pokud je to ale kapalina určená do motorů s vysokým podílem hliníkových částí ,nic by se ti nemělo stát.FrajerT píše:Nikto mi tu ale nič nenapísal na to talianske Antigelo. Menil som náplň ešte na jeseň a vtedy sa mi to zdalo najlepšie čo bolo po ruke a priznám sa, že do origo. servisu ma ís? fakt nenapadlo...![]()
Malvolio píše:Podle mně Antigelo není ani žádná značka, protože to italsky znamená to samé co anglicky Anti-freeze a česky "nemrznoucí kapalina".
Vieš čo, neviem, kecal by som. Kupoval som to čapované, takže origo balenie nemám, ale tu to všetci volajú Antigelo. V každom prípade je to talianske a určené do tal. motorov...

Budu tedka taky menit napln v chladici podle toho co tu doporucujete tak tam tedy asi dam CASTROL ANTIFREEZE NF . Jen me tak zajima kolik ho prijde do 330d 135Kw... ? Kolik je tam vlastne naplne abych vedel kolik si ho mam koupit...
je to on? http://www.olejspol.cz/castrol-zbozi-de ... 1-litr-570
co jsem se tak docetl tak pomer je takovyto...
při -25°C........40% antifreeze
při -35°C........50% antifreeze
Je to pravda a da se tomu verit...?
A kdyz budu menit celou napln tak je asi jedno jestli mi poslou modry nebo cerveny ne ?

je to on? http://www.olejspol.cz/castrol-zbozi-de ... 1-litr-570
co jsem se tak docetl tak pomer je takovyto...
při -25°C........40% antifreeze
při -35°C........50% antifreeze
Je to pravda a da se tomu verit...?
A kdyz budu menit celou napln tak je asi jedno jestli mi poslou modry nebo cerveny ne ?
Tehu píše:Budu tedka taky menit napln v chladici podle toho co tu d
10,2 litru kapaliny a doporuceno michat na 50%
jinak je pro vas BMW prodejce asi daleko, kdyz tam ta nemrzka fakt stoji min nez na benzinkach a vam se tam nechce

vlevo je matal
a vpravo Killca 

jj pro me asi 100km tam a 100km zpetKillca píše:Tehu píše:Budu tedka taky menit napln v chladici podle toho co tu d
10,2 litru kapaliny a doporuceno michat na 50%
jinak je pro vas BMW prodejce asi daleko, kdyz tam ta nemrzka fakt stoji min nez na benzinkach a vam se tam nechce