Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Žere olej...
No to je opravdu dost, podle me ti ho zere turbo a posila ho do sani... Sundej trubku ze sani a koukni jestli nejakej nevytece...marop píše:1 litr na 1000km, to je dost,ne?skautik píše:jak moc zere olej?marop píše:Hoši mám 325 TDS a dva problémi: 1. žere olej, ale neteče, kde se strácí? 2. zamyká se u otvírání kufru a taky někdy počas jízdy. Díky za radu.
N54 PWR
Máte zkušenosti s repasí turba? Mám několik kontaktů na firmy, které to dělají, ale naposledy, když jsem slyšel turbo po repasi...........no hrůza, tak se mi do toho nechce. Ale asi mi nic jiného nezbyde. Akorát nevím co všechno si mám nechat vyměnit, abych tam nemusel za chvíli znovu. Máte zkušenosti???
Díky
Díky
Díky za ty drátky, kouknu na to a doufám, že tlaky budou v pořádku. Turbo bude chycené, protože byl na potrubí do sání olej...... akorát potřebuji poradit, kdo má stím zkušenosti, kde to repasují kvalitně a naopak....kutil píše:Nebylo by na škodu taky změřit tlaky ve válcích a u toho kufru překontroluj dráty v tom ohybu co vede mezi károu a víkem je tam asi 8 drátu a často to bývá přelámané a pak to zkratuje
Díky za ty drátky, kouknu na to a doufám, že tlaky budou v pořádku. Turbo bude chycené, protože byl na potrubí do sání olej...... akorát potřebuji poradit, kdo má stím zkušenosti, kde to repasují kvalitně a naopak....kutil píše:Nebylo by na škodu taky změřit tlaky ve válcích a u toho kufru překontroluj dráty v tom ohybu co vede mezi károu a víkem je tam asi 8 drátu a často to bývá přelámané a pak to zkratuje
no cetl jsem dobre reference na firmu ktera sidli nekde u dalnice za brnem smerem na prahu...marop píše:Díky za ty drátky, kouknu na to a doufám, že tlaky budou v pořádku. Turbo bude chycené, protože byl na potrubí do sání olej...... akorát potřebuji poradit, kdo má stím zkušenosti, kde to repasují kvalitně a naopak....kutil píše:Nebylo by na škodu taky změřit tlaky ve válcích a u toho kufru překontroluj dráty v tom ohybu co vede mezi károu a víkem je tam asi 8 drátu a často to bývá přelámané a pak to zkratuje
jinak to u toho turba meni "guvera", loziska a rotor je ok, musi to nasledne na vysokoobratkove vyvazovacce vyvazit, jinak to bude za chvili ko.
kolik mas toho oleje v hadici? je to jen mastne, nebo to z toho ten olej tece?

pokud je to jen mastne, nemusi to turbo byt nutne ko. Treba u oktavky to mas za prvnich par tisic kilometru taky
Hřídelové těsnění turba je řešeno kovovými kroužku čtvercového průřezu, které jsou zasazeny v přesné drážce. Toto řešení není 100% a proto určitý průsak olej je normalní jev, který se projevuje mastným saním. Ovšem pokud je toto těsnění opotřebované je průsak větší motor má zvýšenou spotřebu oleje a kouří. Není žádná přesná mez kdy je turbo v pořádku a kdy je průsak oleje nepřijatelný a většinou to každej řeší až když je turbo kaput.Cantona píše:ja mám jednu turbínu doma - pro jistotu - taky mi to háže olej do sání ale není to tak ještě hrozné prej je to běžnej jev - je tak či není![]()
Tady se o tom dočteš více
http://www.specialturbo.cz/cz/flash/flash-frame.php
Díky moc za rady, už jsem se ptal v servisu v Pelhřimově a bude to za 18-20 k. + práce. Myslíte, že by tá spotřeba oleje nemusela být jenom tím turbem, protože litr na tisíc je hodně i na turbo, né??? Myslíte, že bych to měl nechat pořádně prohlídnout, než hned sundavat turbo? To bude zase ranec, už teď mi je špatně.
Díky moc.
Díky moc.
Díky moc za rady, už jsem se ptal v servisu v Pelhřimově a bude to za 18-20 k. + práce. Myslíte, že by tá spotřeba oleje nemusela být jenom tím turbem, protože litr na tisíc je hodně i na turbo, né??? Myslíte, že bych to měl nechat pořádně prohlídnout, než hned sundavat turbo? To bude zase ranec, už teď mi je špatně.
Díky moc.
Díky moc.
Díky moc.
Díky moc.