Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

POMOC nemůžu se dostat do auta

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Jiras

#1 Příspěvek od Jiras »

Stala se mi dost nepříjemná věc. Nezaklapávalo mi zavírání kufru, tak jsem to chtěl zkontrolovat, sundal jsem kryt, zatáhl pro kontrolu za táhlo co vede od magnetu k zámku a tím se mi zamkly všechny dveře. Největší průser je, že klíčky zůstaly v zapalování a druhý nemám. Táhlem z kufru (kterým se to zavřelo) už to otevřít nejde. Takže výsledek - mám otevřenej kufr, dostanu se k centrálu kufru, zbytek zavřenej. Zkuošel jsem se tam dostat sklopením zadních sedaček, ale z kufru se to prostě nedá...

Nestalo se někomu někdy něco podobnýho? Je to E36. Mají jít zámkem kufru otevřít i dveře (i klíčkem mi to šlo jen zamykat, odemykat ne). Nebo je jen blbej motůrek (magnet) toho centrálu, a po výměně to půjde? Nebo naní na to jinek fígl? To auto je prostě nedobytný...
goro3

#2 Příspěvek od goro3 »

Kufrem zbytek auta neodemknes - ostatne ani s klickem ti to neslo.
Pokud nemas klicek Nahradni - tak pozdravuj OKNO,pac nic jineho nevidim
Jiras

#3 Příspěvek od Jiras »

Byl jsem se na to optat ve specializovaným servise, vzal jsem sebou i zámek. Ten je OK. Dali mi dvě možnosti - přes zadní sklopný sedadla, pokud se podaří "vycvaknout" šroub, kterej drží to uchycení sedadel. Což ale vydím dost blbě, protože včera jsem se o to snažil asi 3 hodiny.

No a pak už zmíněné okno. Kolik může stát výměna toho zadního trojúhelníčku? Je to složitý? :cry:
George_D
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od George_D »

Ještě že mam Compacta a takovýhle věci nemusim řešit :lol:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Jani
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jani »

si udelej dlouhou tycku a na konci vypiluj drazku na kolik u dveri, pak to protahnes dirou na skivak a toto nasadis na ten cudlik a vytahnes ho... my to takto delali jednou v e34... :wink: Zave
Jiras

#6 Příspěvek od Jiras »

Jani píše:si udelej dlouhou tycku a na konci vypiluj drazku na kolik u dveri, pak to protahnes dirou na skivak a toto nasadis na ten cudlik a vytahnes ho... my to takto delali jednou v e34... :wink: Zave

No jo, ale kde má E36 díru na skivak? To přece není díra až do kabiny ne?
Dan td

#7 Příspěvek od Dan td »

Nedrtil bych ten trojúhelník, ale stahovačku - ideálně zadní mechanickou. Jednak to sklo bude levnější a jednak rychleji vyměněný.

Nebo si dej inzerát - koupím kterékoli okno na E36 a podle toho to rozbij ...

Jestli máš baterku v kufru, tak bych ji zkusil odpojit - připojit, po připojení baterky mi vždycky cvakly serva centrálu jako směrem odemknout .....
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
darmon
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od darmon »

Jiras píše:
Jani píše:si udelej dlouhou tycku a na konci vypiluj drazku na kolik u dveri, pak to protahnes dirou na skivak a toto nasadis na ten cudlik a vytahnes ho... my to takto delali jednou v e34... :wink: Zave

ne neni, musis lyze uriznout :lol: otevrete kapotu a otevrete to pres diagnostickej konektor, i kdyz e36 uz ma to debilni otvirani kapoty ke sklu a ne typicky pro bmw
Jiras

#9 Příspěvek od Jiras »

Dan td píše:Nedrtil bych ten trojúhelník, ale stahovačku - ideálně zadní mechanickou. Jednak to sklo bude levnější a jednak rychleji vyměněný.

Nebo si dej inzerát - koupím kterékoli okno na E36 a podle toho to rozbij ...

Jestli máš baterku v kufru, tak bych ji zkusil odpojit - připojit, po připojení baterky mi vždycky cvakly serva centrálu jako směrem odemknout .....

Baterku mám vepředu, ale shodou náhod mám otevřenou i kapotu, takže tohle zkusit můžu, uvidíme... Nevím ale jestli odpojením baterky otevřu zámky... to by bylo moc jednoduchý...
voko21
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od voko21 »

Jiras píše:

No to je právě vono, Jani myslela E34 a né E36. :)
Jirka-328

#11 Příspěvek od Jirka-328 »

voko21 píše:
Jiras píše:

No to je právě vono, Jani myslela E34 a né E36. :)

Já teda díru až do kabiny mám...........
kenedy

#12 Příspěvek od kenedy »

Jestli chceš, mám trojúhelník ze zadních dveří u řidiče.
Důležité je , jakou máš barvu zatónová - je jich asi pět myslím.
Jámám zelenou.
Jinak výměna je vcelku jednoduchá. Stači jenom povolit tu příčku mezi hlavním oknem a tím trojúhelníkem.
Tak jestli máš zájem..... :?:
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#13 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

No, u mě alarm po odpojení a připojení baterky centrál automaticky zamkne. A klíčkem v zámku kufru centrál můžu jak zamknout tak i odemknout. Tedy pokud najdeš ty správný dráty od zámku kufru, tak jejich správným propojením by jsi měl auto odemknout. Jinak pozor, pokud auto zamkneš centrálem, tak zatáhnutím za páčky ve dveřích to neotevřeš. E36 má elmag zámky a pokud je zamkneš elektricky nebo klíčkem, tak nejdou mechanicky otevřít. Jinými slovy, když budeš rozbíjet okno, tak nejlépe takové, kterým budeš moci vlézt do auta a vytáhnout klíčky.
P-J

#14 Příspěvek od P-J »

Speedy píše:Jinými slovy, když budeš rozbíjet okno, tak nejlépe takové, kterým budeš moci vlézt do auta a vytáhnout klíčky.

Pokud už má něco zasebou, a je pojištěné, tak třeba i čelní. :lol: :lol:

Jinak na mojí E36 kufrem taky odemknu i zamknu celé auto.
Jiras

#15 Příspěvek od Jiras »

Tak už jsem se tam dostal jinak, nedestrukčně, bez zámečníka, svépomocí a zadarmo. Díkybohu za sklopný zadní sedačky...
kenedy

#16 Příspěvek od kenedy »

Gratulace :P :P :P Aspoň zbude něco na dárky...
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#17 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Jiras píše:Tak už jsem se tam dostal jinak, nedestrukčně, bez zámečníka, svépomocí a zadarmo. Díkybohu za sklopný zadní sedačky...

Super. Jinak jak je lze z kufru sklopit? Nechce se mi to zkoumat. Dík za info :-)
Dande

#18 Příspěvek od Dande »

Hele jen by me zajimalo proc maj nektery e 36 zadni sedacky na pevno(nejdou zklopit).Zrovna se to tyka i te moji,kvuli tuhosti me jediny napadlo.
P-J

#19 Příspěvek od P-J »

Protože sklopné byly jako zvláštní výbava za příplatek (u saloonu).
Jiras

#20 Příspěvek od Jiras »

Speedy píše:
Jiras píše:Tak už jsem se tam dostal jinak, nedestrukčně, bez zámečníka, svépomocí a zadarmo. Díkybohu za sklopný zadní sedačky...

Super. Jinak jak je lze z kufru sklopit? Nechce se mi to zkoumat. Dík za info :-)

V kufru jsou na horní straně dva šrouby (každé sedadlo jeden), které drží uchycení těch sklopných sedaček. Když se ty šrouby povolí a vysunou nahoru (to je na tom to nejhorší - jsou asi 1,5cm dlouhé a bez vůle - rukama to nejde, musel jsem to přes páku), tak uvolníš celý to uchycení a sedačka se ti sklopí dovnitř.
Odpovědět