Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Drobne (blbe) dotazy na E46?
Ahoj.
Mam E46 s man. klima a zajimalo by me par veci.
1. Jak se vyhodnocuje prumerna spotreba na BC ? Vyhodnocuje to po ujeti nekolika kilometru a nebo trebas kdyz vymazu denni kilometry tak zacne pocitat znovu ?
2. Na palubce uprostred co jsou dva pruduchy ventilace - mam na strane klasicky "kolecka" na zavreni/otevreni,ale pak uprostred je jeste kolecko kde je:
- bila carka a kdyz otocim na jedu stranu je tam Modra tecka a po dalsim otoceni Dve modre tecky.Na druhou stranu od toho bileho prouzku je to zase - jedna cervena tecka a pak dve cervene tecky.
Nevite co to ma za funkcni ?? Teply/studeny vzduch nebo co ?
Mam E46 s man. klima a zajimalo by me par veci.
1. Jak se vyhodnocuje prumerna spotreba na BC ? Vyhodnocuje to po ujeti nekolika kilometru a nebo trebas kdyz vymazu denni kilometry tak zacne pocitat znovu ?
2. Na palubce uprostred co jsou dva pruduchy ventilace - mam na strane klasicky "kolecka" na zavreni/otevreni,ale pak uprostred je jeste kolecko kde je:
- bila carka a kdyz otocim na jedu stranu je tam Modra tecka a po dalsim otoceni Dve modre tecky.Na druhou stranu od toho bileho prouzku je to zase - jedna cervena tecka a pak dve cervene tecky.
Nevite co to ma za funkcni ?? Teply/studeny vzduch nebo co ?
skautik píše:ad ten pruduch, tam si volis jaky vzduch chces aby z neho sel, jestli teplej nebo studenej
Není to celé, tím kolečkem si volíš teplotu vzduchu, foukajaící z výdechů z palubky (nad vypínačem světel, ten prostřední výdech a 2 výdechy před spolujezdcem), příčemž z oostatních výdechů (na sklo a na nohy) fouká vzduch o teplotě nastavený na klimě. Jak mi bylo vysvětleno, tak se to používá např při delší jízdě, kdy chceš na nohy teplý vzduch a na obličej studenější. Takyj sem si povšiml, že při nízké teplotě (kolem 0 a míň) a studeném motoru se s tím čudlem nedá otočit do polohy modrých teček.
mirin píše:Když se resetují km,tak se spotřeba neresetuje,je třeba resetovat spotřebu zvláš?.BC -2-ukazuje vždy nejvyšší spotřebu.
Nojo, ale nepsal reset km, ale reset spotřeby. A ta se počítá podle najetých km od resetu spotřeby samozřejmě....

Jak vypadá nejvyšší průměrná spotřeba? To je jako vyšší, než průměrná?

Nazdar ludia neviem ako som to dokazal ale namiesto prejdenych km mi to ukazuje míle ako to vratit naspet? Dik
Skusal som to aj cez bmw scanner a ziadna zmena kurna na pristrojovke sa mi to prepnut neda a mam taky pocit ze sa mi to stalo ked som menil jazyk v BC na anglicky cez diagnostiku bmw scanner no vsetko som nahodil naspet a aj tak tam mam stale mile slak ma trafa co teraz ? Prosim poradte
Skusal som to aj cez bmw scanner a ziadna zmena kurna na pristrojovke sa mi to prepnut neda a mam taky pocit ze sa mi to stalo ked som menil jazyk v BC na anglicky cez diagnostiku bmw scanner no vsetko som nahodil naspet a aj tak tam mam stale mile slak ma trafa co teraz ? Prosim poradte