Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

EU E36 import

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
berkelay
Klubové ID: 1823

#1 Příspěvek od berkelay »

Už to tady bylo řešeno mnohokrát, ale nikdy se nedošlo k věcnému vyřešení otázky, jak je to teď s dovozem aut (starších 8 let) z Německa. Pokud má tedy EU homologaci, tak by to mělo jít bez problému. Tedy, zajedu si třeba do Berlína, koupím auto za 4k euro, po ose si ho dovezu do Česka, udělám technickou, dostanu značku a hotovo? Asi ne... Můžete někdo v bodech napsat, jak postupovat. Asi jsem hledal špatně, ale zatím jsem na internetu nenašel žádnou ofic. instituci, která by o dovozu a co je k tomu potřebné něco napsala.
Díky Tom
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od darmon »

jo,za predpokladu homologace,
pojedes do berlina, zaplatis auto, vyridis si mezinarodni prevozky, pojedes do cech, pujdes na magistrat, zahajis prihlaseni, pojedes na stk, pojedes zpet na magistrat pro znacky. Takhle to ve strucnosti je.
zero
Klubové ID: 1128

#3 Příspěvek od zero »

berkelay píše:Už to tady bylo řešeno mnohokrát, ale nikdy se nedošlo k věcnému vyřešení otázky, jak je to teď s dovozem aut (starších 8 let) z Německa. Pokud má tedy EU homologaci, tak by to mělo jít bez problému. Tedy, zajedu si třeba do Berlína, koupím auto za 4k euro, po ose si ho dovezu do Česka, udělám technickou, dostanu značku a hotovo? Asi ne... Můžete někdo v bodech napsat, jak postupovat. Asi jsem hledal špatně, ale zatím jsem na internetu nenašel žádnou ofic. instituci, která by o dovozu a co je k tomu potřebné něco napsala.
Díky Tom
Jo chlape,tak jestli se ti podari tohle tema vyresit tek jses dobrej...Na netu asi nic nenajdes,jedine mozne reseni je zavolat do autorizovaneho servisu kde delaj zminenou technickou aut starsich 8 let.Tam myslim ze budou vedet jak to chodi.Ale jinak myslim ze kdyz mas auto s EU homologaci melo by to bejt jak to napsal Darmon.Preju hoden stesti a kdyz se neco novyho dozvis hod to sem at jsme vsichni vzdelanejsi :wink:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od darmon »

tak to je, uz jsem dle tohodle dovez tri auta.
Marek-is
Klubové ID: 181

#5 Příspěvek od Marek-is »

Na prepravniku te to vyjde levneji,protoze po ose si musis vyridit a hlavne zaplatit nemecky prevozni cisla...
zero

#6 Příspěvek od zero »

Marek-is píše:Na prepravniku te to vyjde levneji,protoze po ose si musis vyridit a hlavne zaplatit nemecky prevozni cisla...
Nevis nahodou na kolik ty nemecky prevozky vyjdou?
zero

#7 Příspěvek od zero »

darmon píše:tak to je, uz jsem dle tohodle dovez tri auta.
Kdyz uz si takhle dovezl tri auta....co to bylo za rok vyroby a typ.Zajimalo by me to kvuli roku se priblizne ta EU homologace davala na trojky.A vezel si je po svejch nebo na vleku?
berkelay
Klubové ID: 1823

#8 Příspěvek od berkelay »

tak jsem to vyřešil. Na internetu jsem našel info, kde je téměř vše. Určitě nám to hodně pomůže.

http://www.autorevue.cz/Text/Ar.asp?ARI=3685
Lion
Klubové ID: 865
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Lion »

berkelay píše:tak jsem to vyřešil. Na internetu jsem našel info, kde je téměř vše. Určitě nám to hodně pomůže.

http://www.autorevue.cz/Text/Ar.asp?ARI=3685
:woot: Super, myslím že je to přesně ono co tu každej potřeboval vědět o dovezení kárky do CR... :thumbsup:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od darmon »

Marek-is píše:Na prepravniku te to vyjde levneji,protoze po ose si musis vyridit a hlavne zaplatit nemecky prevozni cisla...
jak kdy, ale vetsinou mas pravdu. Mam uz za sebou zalezitost typu docela mastna pokuta za prekroceni povoleny vahy soupravy. Jinak prevozky jsou kolem 100 euro je to ruzny od spolkovy zeme, ono to jsou dve ceny dohromady, cena za prevozky + pojisteni, proto se to lisi, nebo to je odlisny na model auta, moc logiky jsem v tom nehledal, proste platis jednou 110 podruhy 130 a neresis to. Navic kdyz jedes pro auto nekam daleko do prdele, a je to auto co zaroven zere malo, tak se ti vyplati se tam nechat odvezt necim co taky zere malo, nez vypravit pomalou soupravu s vlekem. Resp s poplatkama za znacky to vyjde na zhruba stejny prachy a je to komfortnejsi. Vez jsem auta 96 a mladsi. jednu sedmicku a dve mimobmw auta. Odkdy ma trojka homologaci nevim a vedet to nechci, jako cokoliv jinyho o trojkach :D
darmon
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od darmon »

ten clanek na autorevue je vysoce kvalitni. ! nemam jediny vytky
Anonymous

#12 Příspěvek od Anonymous »

darmon píše:
jak kdy, ale vetsinou mas pravdu. Mam uz za sebou zalezitost typu docela mastna pokuta za prekroceni povoleny vahy soupravy. Jinak prevozky jsou kolem 100 euro je to ruzny od spolkovy zeme, ono to jsou dve ceny dohromady, cena za prevozky + pojisteni, proto se to lisi, nebo to je odlisny na model auta, moc logiky jsem v tom nehledal, proste platis jednou 110 podruhy 130 a neresis to. Navic kdyz jedes pro auto nekam daleko do prdele, a je to auto co zaroven zere malo, tak se ti vyplati se tam nechat odvezt necim co taky zere malo, nez vypravit pomalou soupravu s vlekem. Resp s poplatkama za znacky to vyjde na zhruba stejny prachy a je to komfortnejsi. Vez jsem auta 96 a mladsi. jednu sedmicku a dve mimobmw auta. Odkdy ma trojka homologaci nevim a vedet to nechci, jako cokoliv jinyho o trojkach :D
:) Čau mě by zajímala ta sedmička,mám na ni taky zálusk.Nevím jak je to s tou Euro2 mám na mysli e38(Předpokládám že taky dovezu auto starší 8 let)Dík za radu.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od darmon »

jak taky starsi, ja nic starsi neprivez. a jestli te zajima, tak si ji privez, informaci uz mas vic nez dost. jestli ti tohle nestaci tak ti neni pomoci :)
Slavisimo
Klubové ID: 1127
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Slavisimo »

darmon píše:jak taky starsi, ja nic starsi neprivez. a jestli te zajima, tak si ji privez, informaci uz mas vic nez dost. jestli ti tohle nestaci tak ti neni pomoci :)
:lol: hehe
Anonymous

#15 Příspěvek od Anonymous »

hadice píše:
darmon píše:
:) Čau mě by zajímala ta sedmička,mám na ni taky zálusk.Nevím jak je to s tou Euro2 mám na mysli e38(Předpokládám že taky dovezu auto starší 8 let)Dík za radu.
Jen abych te trochu opravil...Euro2 je emisni norma(tu predpokladam ze to bude mit...)Ale co hlavne zajima asi tebe je EU homologace(globalni homologace) a to hochu nezjistis nikde na netu.Jediny co zjistis ze se to pozna podle vinu zacinajicim E a pismena za tim(exxx*xxx*)...no ale to ti poradi kazdej...bohuzel na inzeratu to nikdo neuvede...takze musis si zkusit obvolat par servisu,pripadne primo BMW nebo lidi co auta tahaj a poptat se od jakyho roku si muzes bejt 100% jistej ze dana karka toto overeni ma(toto osvedceni se zacina vydavat cca od roku 1993 na auta vyrobene v EU).No a kdyz se tohle jednou dovis,muzes vyrazit pro karu.Vytiskni si k tomu ten podrobnej popiz viz. par odkazu vis.No a je to:o) Preju dobrej vyber!!!Tohle nemam ze svy hlavy,ale precet sem o tom toho dost a zadna rada typu jo "tak tyhle auta maj od roku 95 EUhomologaci" nic,vsude jen otazky podobnyho typu a zadna odpoved.Takze asi tak....
Anonymous

#16 Příspěvek od Anonymous »

Děkuji za informaci,ja jsem si přečet i ten odkaz na autorevue ale prostě se ptám pořád do kola snad až do té doby než něco dovezu.Pochopte mě že jsem ještě žádné auto za zahraničí nedovezl zatím mám bávo který jsem koupil v ČR,tak bych nerad vyhodil pár stotísíců jen tak za to že jsem o tom nic nevěděl.Ještě jednou díky.
Anonymous

#17 Příspěvek od Anonymous »

Tak jsem to nevydržel a zavolal jsem panu Stehlíkovi do Autecgrupu.Ptal jsem se ho teda na model e38,konkretně evropská homologace a euro2,samozřejmě i jaký rok tomu odpovídá.Řekl že model e38 jakákoliv jeho verze již od začátku výroby spadá do kategorie vozidel s evropskou homologací.Problem může ale nastat tím že i když všechny tyto vozidla to splnují tak se nemusí tento jev oběvit na výrobním štítku toho vozidla.Potom nastane obědnávání toho štítku u origo výrobce+vystavení certifikátu s podrobnými informacemi pro pozdější STK přímo u pana Stehlíka za celkovou cenu 3100kč. Pan Stehlík mě informoval o tom že tento jev je velice málo vyskytující se,a po většinou tato procedůra není zapotřeba.Ujistil mě tímto že u Autecgrupu zaplatím maximálně těch 3100kč.Další moje otázka byla zjistit co s vozidlem dál.Vozidlo musí jít do speciální STK(Praha KLÍČOV,nebo výzkumný ustav vozidel ČESKÉ BUDĚJOVICE)jedná se pouze o důkladné prověření tech stavu,nenastane proto situace že vozidlo nebude schváleno do provozu kvůli nějakým neshodám s výrobními tabulkami tohoto typu(samozřejmě pokud je EU homologace)Problém může nastat ten samý jako na každé jiné STK v celé ČR díky tomu že máte například ojeté pneu atd.,takže na tohle si dávat pozor.Technická kontrola tohoto typu stojí(podle slov pana S.)řádově o 5000kč(5tis.kč) více než obyčejná Stk.Tot moje zjištění u p.Stehlíka říkal že není problém kdykoliv zavolat a pozeptat se na cokoliv.Tímto bych se chtěl zeptat někoho z Prahy zda-li by nezjistil tel číslo na zmíněnou Stk v klíčově ,já bych tam zavolal a zjistil bych další info.Dík :wink:
zero

#18 Příspěvek od zero »

hadice píše:Tak jsem to nevydržel a zavolal jsem panu Stehlíkovi do Autecgrupu.Ptal jsem se ho teda na model e38,konkretně evropská homologace a euro2,samozřejmě i jaký rok tomu odpovídá.Řekl že model e38 jakákoliv jeho verze již od začátku výroby spadá do kategorie vozidel s evropskou homologací.Problem může ale nastat tím že i když všechny tyto vozidla to splnují tak se nemusí tento jev oběvit na výrobním štítku toho vozidla.Potom nastane obědnávání toho štítku u origo výrobce+vystavení certifikátu s podrobnými informacemi pro pozdější STK přímo u pana Stehlíka za celkovou cenu 3100kč. Pan Stehlík mě informoval o tom že tento jev je velice málo vyskytující se,a po většinou tato procedůra není zapotřeba.Ujistil mě tímto že u Autecgrupu zaplatím maximálně těch 3100kč.Další moje otázka byla zjistit co s vozidlem dál.Vozidlo musí jít do speciální STK(Praha KLÍČOV,nebo výzkumný ustav vozidel ČESKÉ BUDĚJOVICE)jedná se pouze o důkladné prověření tech stavu,nenastane proto situace že vozidlo nebude schváleno do provozu kvůli nějakým neshodám s výrobními tabulkami tohoto typu(samozřejmě pokud je EU homologace)Problém může nastat ten samý jako na každé jiné STK v celé ČR díky tomu že máte například ojeté pneu atd.,takže na tohle si dávat pozor.Technická kontrola tohoto typu stojí(podle slov pana S.)řádově o 5000kč(5tis.kč) více než obyčejná Stk.Tot moje zjištění u p.Stehlíka říkal že není problém kdykoliv zavolat a pozeptat se na cokoliv.Tímto bych se chtěl zeptat někoho z Prahy zda-li by nezjistil tel číslo na zmíněnou Stk v klíčově ,já bych tam zavolal a zjistil bych další info.Dík :wink:
Jo chlapiku,velky + pro tebe.Skoda jen ze ses jeste neoptal na ty 36-ky to by si udelal radost jeste vetsi skupine :( :wink: Ale jinak jestli to je takhle jak rikas tkze prihaseni auta i v horsim pripade(ze by nemelo ty stitky)vyslo do 10papiru...hm to myslim ze je jeste v poho....
Anonymous

#19 Příspěvek od Anonymous »

Nezlob se že jsem nezjistil nic o e36,myslel jsem na ně při tom telefonátu,ale nějak jsme se rozkecali.Samozřejmě to samé platí i pro e36 kromě toho že jsem teda nezjistil od jakého roku výroby se Eu homologace vydává i na tento typ.Jak řekl p. Stehlík e38 začátek výroby v polovině roku 1994 a všechny do té skupiny spadají tak si myslím že to bude podobné i u jiných typů(e36,e34,e31).S p.Stehlíkem byla perfektní spolupráce (alespon po telefonu),všechno vám rád vysvětlí není to žádnej prudič,takže si tam klidně zavolejte taky.Tot vsjo. p.s. Já si myslím že se do 10papírů vlezu(bez pov.ruč.) :wink:
zero

#20 Příspěvek od zero »

hadice píše:Nezlob se že jsem nezjistil nic o e36,myslel jsem na ně při tom telefonátu,ale nějak jsme se rozkecali.Samozřejmě to samé platí i pro e36 kromě toho že jsem teda nezjistil od jakého roku výroby se Eu homologace vydává i na tento typ.Jak řekl p. Stehlík e38 začátek výroby v polovině roku 1994 a všechny do té skupiny spadají tak si myslím že to bude podobné i u jiných typů(e36,e34,e31).S p.Stehlíkem byla perfektní spolupráce (alespon po telefonu),všechno vám rád vysvětlí není to žádnej prudič,takže si tam klidně zavolejte taky.Tot vsjo. p.s. Já si myslím že se do 10papírů vlezu(bez pov.ruč.) :wink:
Ok,to by bylo super kdyby to byli uz model od 94 a vejs.To by me udelalo moc radost a myslim ze v rajchu bych si nakou krasavici vybral.Jo ten pan Stehlik je vazne asi v poho,bohuzel nejsem momentalne v CR takze ted mu volat nebudu.A jeste k ty zkusebne...to je jen jedina v CR...nebude tam nabuch..aby si tam necekal nez te vezmou treba ctvrt roku....to by bylo na pikacu :?
Odpovědět