Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Dráty k zadním reprákům
-
- Klubové ID: 73
O víkendu jsem překuchal zadní repráky na ovály 6x9 + zesilovač. Nakonec se to povedlo, jenže mám radoi RDS Businnes a to nemá výstup na zesilovač. Naštěstí mám na zesilovači vysokonapě?ovej vstup, takže jsem vstup do zesilovače napích na ty dráty co šly k těm zadním reprákům. Hraje to o 200proc líp, ale jak zapnu motor tak je to v čudu. Ty dráty nejsou stíněný takže to píská jaxviňa.
Stačí vyměnit draty od radia k zesilovači za odstíněné? A kudy je vést?
Please help... Jirka
Please help... Jirka
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
lepsi je dat konvertor urovne a pak k zesilovaci to tahnout stinenejma s cinchema a dat to do nizkourovnovyho vstupuJirka-328 píše:O víkendu jsem překuchal zadní repráky na ovály 6x9 + zesilovač. Nakonec se to povedlo, jenže mám radoi RDS Businnes a to nemá výstup na zesilovač. Naštěstí mám na zesilovači vysokonapě?ovej vstup, takže jsem vstup do zesilovače napích na ty dráty co šly k těm zadním reprákům. Hraje to o 200proc líp, ale jak zapnu motor tak je to v čudu. Ty dráty nejsou stíněný takže to píská jaxviňa.
Please help... Jirka
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
zalezi na vyrobci,ale cca 300-700kc,kabely jsem tahnul normalne spolecne s ostatnima prahem,no nicmene ani tohle nemusi pomoct,chce to nejdriv zjistit,jestli to ruseni ti jde po napajecich nebo prave tech signalovejch,pak se delaj ruzny filtry,bud do napajeni a i do signalu,spis napis co mas za zesik,protoze,kdyz to bude nejakej smejd,tak prave to jeho origo odruseni muze bejt napikacuJirka-328 píše:kolik řádově ten konvertor stojí? A kudy hlavně ty dráty táhnout?

- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
no ty Fennery zrovna vevynikajJirka-328 píše:Je to 250w FENNER , označení z hlavy nevím..... žádný hyper super ale zbyl mi z minulýho auta a tam byl úplně v pohodě přímo s těmadle reprákama. Ovšem zapojený na normální input ....... / Clio 1.4 16V 72 kW /

- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
ja je daval do coupee36 a musel jsem tam udelat prechodku z MDFdesky,vse vyfrezovano a sesroubovano,vytlumeno.hraje to gut,repro infinity,nevim uz typ,bylo to pro clena tady klubu-DUDESpeedy píše:Hele a jak to bylo obtížný tam nacpat ty ovály? PLánuju je tam dát taky. Co jsi musel vše upravit, prosím?
-
Jo jo přechodka z MDF..... ale je to pěkná pakárna udělat ten patvar aby to zespod sedlo na to plechový plato.
BTW když koupim ten konvertor, tak ho musim dát dopředu hned k rádiu? // to bych nerad, stačilo mě tam táhnout spínací napětí od radia k zesiku // , nebo stačí před zesik? A ten zesik - když má vysokonapě?ovej vstup, tak to má takovej nějakej konvertor v sobě ne???
BTW když koupim ten konvertor, tak ho musim dát dopředu hned k rádiu? // to bych nerad, stačilo mě tam táhnout spínací napětí od radia k zesiku // , nebo stačí před zesik? A ten zesik - když má vysokonapě?ovej vstup, tak to má takovej nějakej konvertor v sobě ne???
Mno, řekl bych, že ten konvertor se dává přímo za radio, aby se přes auto táhl jenom nízkoúrovňovej signál.
MF deska, mno a jak tlustá? To abych pořídil nějakou šukalku. Ale jako tuba ty ovály asi nehrajou, což?
Ještě dotaz, jakým způsobem máte přidělané rádio? Mě hrozně vadí, že se nedá přišroubovat tak, aby ho zloděj nemohl jentak vyrvat šroubovákem...
MF deska, mno a jak tlustá? To abych pořídil nějakou šukalku. Ale jako tuba ty ovály asi nehrajou, což?
Ještě dotaz, jakým způsobem máte přidělané rádio? Mě hrozně vadí, že se nedá přišroubovat tak, aby ho zloděj nemohl jentak vyrvat šroubovákem...
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
jak pise speedy dava se to za radio,kdyz to das pred zesik,efekt bude stejnej(a jak pises ten konvertor je i v tom zesiku)problem je ten,ze pres ty normalni draty akorad cestou nachytas ruseni co je v aute a zesik ti to akorad zesili
,proste to chce stineny az k zesiku..
MDF staci 18az22mm a z ty to jde udelat,jo je to pakarna,frezujes ,rezes a pasujes,zkus napsat Dudemu,mel by mit fotky z moji instalace,snad ti to posle.
radio nijak extremne nesroubovat,kdyz ti ho bude chtit nekdo vyrvat,tak ho stejne vyrve a jeste ti zkurvi celou palubku

MDF staci 18az22mm a z ty to jde udelat,jo je to pakarna,frezujes ,rezes a pasujes,zkus napsat Dudemu,mel by mit fotky z moji instalace,snad ti to posle.
radio nijak extremne nesroubovat,kdyz ti ho bude chtit nekdo vyrvat,tak ho stejne vyrve a jeste ti zkurvi celou palubku
-
- Desku tlustou.... já mám na polovině 2 na sobě, ze spod přišroubovanej ovál a seshora je to ten patvar aby to sedlo na ten plech.
- Ovály mám Pioneer 6968, před 3ma rokama jsem za ně dal 4k a hrajou parádně // ty basy má ale tuba lepší to je jasný //
- Hele kudy vedete ty dráty? prahem pod plastem ... ale kudy? To je jako sundáte? Kabílek spínacího napětí jsem tam dostal bez jakýhokoliv montování prahu ale signálový cinche tam asi takhle nedostanu. No a ten konvertor dám jako někam za přístrojovku ???
Další věc je jak od zadních dvěří do kufru...... sundat sedadlo?
- Ovály mám Pioneer 6968, před 3ma rokama jsem za ně dal 4k a hrajou parádně // ty basy má ale tuba lepší to je jasný //
- Hele kudy vedete ty dráty? prahem pod plastem ... ale kudy? To je jako sundáte? Kabílek spínacího napětí jsem tam dostal bez jakýhokoliv montování prahu ale signálový cinche tam asi takhle nedostanu. No a ten konvertor dám jako někam za přístrojovku ???
Další věc je jak od zadních dvěří do kufru...... sundat sedadlo?
-
Tak už jsem to nakonec vyřešil.... byl jsem v Pardubicích v jednom obchodě co do toho dělaj tam mi bylo doporučeno a? se na to vykašlu, že dám 500,- za stíněný dráty + 700,- za ten konvertor a výhra není jistá. A bude to hrát na prd. Jediný řešení prej radio s výstupem pro zesik. Nevim jestli mi poradil dobře nebo jenom honil kšeft, ale odjel jsem domů s prázdnou a trochu jsem v garáži koumal. zkusil jsem ty dráty co byly původně pro zadní repro dát na normální vstup // cinche // místo na ten vysokonapě?ovej, zesik jsem dal na 1/4 výkonu a radio jsem nastavil aby dozadu pouštělo jenom minimum. No a ono to hraje a i za jízdy bez rušení.
Teď jde oto jak dlouho. Asi dostává zesilovač záhul ale mám ho jenom na 1/4 výkonu, LEDka přetížení nesvítí.....
Dělám něco blbě, nebo je to i dlouhodobější řešení ?
Teď jde oto jak dlouho. Asi dostává zesilovač záhul ale mám ho jenom na 1/4 výkonu, LEDka přetížení nesvítí.....
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
tak jasne ,ze je nejlepsi ,kdyz to radio ma primo cinchovej vystup...Jirka-328 píše:Tak už jsem to nakonec vyřešil.... byl jsem v Pardubicích v jednom obchodě co do toho dělaj tam mi bylo doporučeno a? se na to vykašlu, že dám 500,- za stíněný dráty + 700,- za ten konvertor a výhra není jistá. A bude to hrát na prd. Jediný řešení prej radio s výstupem pro zesik. Nevim jestli mi poradil dobře nebo jenom honil kšeft, ale odjel jsem domů s prázdnou a trochu jsem v garáži koumal. zkusil jsem ty dráty co byly původně pro zadní repro dát na normální vstup // cinche // místo na ten vysokonapě?ovej, zesik jsem dal na 1/4 výkonu a radio jsem nastavil aby dozadu pouštělo jenom minimum. No a ono to hraje a i za jízdy bez rušení.
to nedelas dobre predsedo s tim radiem.....

- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
proste to tak bejt nema,treba ti to bude hrat porad,ale muze to kdykoli odejit,nevim presne co je tam za koncovej zesik v tom radiu,treba pracuje do zeme(pak by si to neoddelal),ale jestli je zmustkovanej,tak je to zkoro tutovka,ale jestli takhle hrajes uz hodinu,tak to asi uz neodejde...Jirka-328 píše:No jasný nový radio je bamba ale ty prachy...![]()
Myslíš že ho oddělám ikdyž mám fader nastavenej na 1. čárku z prava // rozuměj 1. krok kdy pustí signál do zádu //
Hrálo mi to přes hodinu docela dost nahlas a nic se nestalo - zatim.......