E36 328 1995 saloon
koupil jsem auto ve výborným (dle mě) stavu. Na doporučení předchozího majitele se mám do budoucna zaměřit na silenbloky přední nápravy. Nikde to netluče ani to nikam netáhne, ale uř jsou prej malinko unavenější (po 180000km).
Doporučený mi byly z M3. Prý jsou tužší. Kolik to může stát a jak náročná je výměna? Zvládnu to doma na zvedáku? ( zvládnu celkem dost )
jsou super, ale cena je uplne jinde, pocitej minimalne 1100,- kus /obycejny stoji do 300,-/ + musis mit pak geometrii na M3 /kvuli zmene zaklonu/... nicmene jsem si udelal v "domacich" podminkach M3 silentblok s normalni geometrii... zatim jsem je jeste neprohodil, ale vyrobni naklady jsou ponekud jine
Hanz píše:jsou super, ale cena je uplne jinde, pocitej minimalne 1100,- kus /obycejny stoji do 300,-/ + musis mit pak geometrii na M3 /kvuli zmene zaklonu/... nicmene jsem si udelal v "domacich" podminkach M3 silentblok s normalni geometrii... zatim jsem je jeste neprohodil, ale vyrobni naklady jsou ponekud jine
300,- ? ty mluvis o silentblokach pod tacek nebo o tacku ?
ted budu kupovat silentbloky, sice na zadni napravu, ale levneji jak 1100,- za 1kus sem je nikde nesehnal
tak ty stoji 300,- +/- 30 Kc kus.... bavime se o tech do toho plechoveho domku, kde se steluje sbihavost zadku /3x sroub na 18ku klic/... kupoval jsem je uz x-krat...
Hanz píše:jsou super, ale cena je uplne jinde, pocitej minimalne 1100,- kus /obycejny stoji do 300,-/ + musis mit pak geometrii na M3 /kvuli zmene zaklonu/... nicmene jsem si udelal v "domacich" podminkach M3 silentblok s normalni geometrii... zatim jsem je jeste neprohodil, ale vyrobni naklady jsou ponekud jine
Hanzi,když je auto s originál M-packetem vč. podvozku na co by měla bejt nastavená geometrie ?? Byl jsem na laserovce v Barumu a tam neměli v počítači vůbec E36 Touring 95-vejš tak to nastavili na E36 M-sport nebo tak něco,akorát si nejsem 100% jistej jestli to je dobře
Jirka 328 se ptal na silentbloky přední nápravy-to jsou ty na konci ramene, výměnná sada z M 3 3,2 tzn. dva kusy stojí asi 1450,- v Autec
geo se nemění pokud koupí z M 3 3,2-díra uprostřed, zatímco z M 3 3,0 je díra vyosená...
jediny predni silentbloky, ktery maj vyosenou diru jsou ty z e30 M3. vschny ostatni, at uz celoguma nebo obyc, jsou centricky...u e36 M3 3.2 je jeste jeda vyfikundace a sice vic ohly rameno, coz dela vice mene to samy jako excentricky silentblok u e30 M3...
Takže je to asi takhle: Včera jsem byl VBMW ( Vysoké Mýto ) a ty silenbloky jsou dvoje... jedny jsou na normální podvozek a na M technik ( což mám já) a u BMW stojej cca 800,- sada.
Pak jsou M-3 kový a ty už jsou těsně pod 2tKč
Plave mi to celkem fest (když není rovná silnice a jsou koleje tak lítám jak kdyby mi bouchlo kolo), takže pujdu do těch normálních a zkusim to vyměnit sám. Potom to chce samo geometrii, jenže v BMW chtěj 1800,- což se mi zdá celkem pálka. Jenže nevím jestli mi to jinde nezkurvěj ( sportovní povozek asi každá dílna dobře nenastaví tak váhám)